Pereiti į pagrindinį turinį

Stalo tenisui Klaipėdoje – per mažai erdvės

2005-10-29 09:00

Stalo tenisui Klaipėdoje – per mažai erdvės

Kadaise populiari sporto šaka – stalo tenisas – uostamiestyje merdi. Šiuo metu Klaipėdoje yra tik dvi šio azartiško žaidimo salės. Kaip teigia specialistai, stalo tenisas mieste atsigautų, jeigu būtų labiau propaguojamas bendrojo lavinimo mokyklose, atsirastų daugiau treniruotėms pritaikytų patalpų.

Žaidžia visa klasė

Smūgiuoti judrųjį kamuoliuką pamėgę Klaipėdos moksleiviai po pamokų renkasi į S.Daukanto gatvėje įsikūrusį sporto centrą. Čia suvokti šio dėmesingumo, vikrumo reikalaujančio sporto subtilybes jiems padeda dvi trenerės. Stalo tenisu „užsikrėtusios“ vienos S.Dacho vidurinės mokyklos septintokų klasės mokiniai teigia, kad treniruotės jiems - ne tik galimybė pajudėti, bet ir smagi pramoga, proga neformaliai pabendrauti su bendraklasiais.

Tačiau šiame vieninteliame miestui priklausančiame sporto centre gana ankšta, treniruotis gali ribotas žmonių kiekis.

Paklaustas apie stalo teniso situaciją mieste, Klaipėdos sporto ir kūno kultūros skyriaus vedėjo pavaduotojas Ignas Pocius neslėpė: „Stalo tenisas – labai gera, įvairioms amžiaus grupėms prieinama, ypatingų sugebėjimų nereikalaujanti sporto šaka, tačiau Klaipėdoje ji nenormaliai prislopusi.“

Kaip teigė valdininkas, kadaise mokėti jį žaisti buvo kiekvieno garbės reikalas. Ir pats I.Pocius nemažai laiko praleisdavo gainiodamas judrųjį kamuoliuką.

Daugelyje Europos šalių stalo teniso stalai pastatomi mokyklų holuose. Dabar šiam žaidimui skirti stalai su ratukais – norint, bet kada juos galima išstumti ir palaisvinti plotą.

Pasak I.Pociaus, Klaipėdoje yra du oficialūs stalo teniso klubai – jau minėtame sporto centre S.Daukanto gatvėje ir senjorų klubas „Alius“. Savo neoficialų klubą yra įkūrusios ir moterys – stalo teniso senjorės, nuolat Klaipėdai atstovaujančios Lietuvos varžybose.

Vyrai ir moterys treniruojasi ne miestui priklausančioje, o bendrovės „Etna“ iniciatyva įrengtoje salėje. Pasak I.Pociaus, tokia graži verslininkų iniciatyva, kur kasdien nemokamai pasportuoti renkasi įvairaus amžiaus žmonės, Klaipėdoje vienintelė ir labai sveikintina. „Jeigu būtų daugiau tokių bendrovių ir jų vadovų, remiančių sportininkus, sporto reikalai iš karto pagerėtų“,- sakė I.Pocius.

Treniruojasi ir neįgalūs

Pasak I.Pociaus, šiuo metu savivaldybėje vyksta diskusijos, kokių priemonių reikėtų imtis, kad stalo tenisą ir kitas sporto šakas pamėgtų kuo daugiau vaikų. Šiaurinėje miesto dalyje, už Klaipėdos universiteto miestelio, projektuojamas naujas sporto centras su sale, baseinu. Svarstoma galimybė čia įrengti papildomas erdves, kuriose galėtų treniruotis ir įvairių sporto klubų, taip pat ir stalo teniso, entuziastai.

Stalo teniso aistruolė, Klaipėdos turizmo mokyklos kūno kultūros mokytoja Violeta Kiseliovienė „Etnos“ salėje treniruojasi jau trejus metus. Ji – ir moterų stalo teniso veteranių klubo prezidentė, nuolat dalyvaujanti varžybose ir užimanti prizines vietas. Pasak V.Kiseliovienės, šioje stalo teniso salėje gali treniruotis ne tik aukštų rezultatų pasiekę sportininkai, bet ir mėgėjai - 30 vaikų ir suaugusiųjų nuo 15 iki 70 metų. Į klubą du kartus per savaitę pažaisti stalo teniso renkasi ir keletas klausos bei kalbos negalią turinčių žmonių.

V.Kiseliovienė pasakojo, kad stalo teniso salę iki tol nenaudojamose „Etnos“ patalpose padėjo įrengti ir bendrovė, ir besitreniruojančių vaikų tėvai. Buvo nupirkti stalai, specialus robotas, gaudantis kamuoliukus.

Pats vyriausias „Etnos“ salėje besitreniruojantis žaidėjas – septyniasdešimtmetis Jevgenijus Jefimovas sakė, kad stalo tenisas jam suteikia sveikatos ir jaunatviškos energijos. J.Jefimovas džiaugėsi, kad iki šiolei dalyvauja varžybose ir laimi prieš gerokai už save jaunesnius sportininkus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų