Pereiti į pagrindinį turinį

Stepas svajoja apie olimpiadą

2008-07-11 09:00

Stepas svajoja apie olimpiadą

Legendinio plakato su klausimu „Kur Stepas?“ kaltininkas krepšininkas Steponas Babrauskas nestokoja sportinių ambicijų.

Trūko susižaidimo

Neseniai 25-ąjį gimtadienį atšventęs 197 cm ūgio Steponas Babrauskas didžiuojasi atstovaująs Lietuvai. Beveik visą birželį krepšininkas praleido Kinijoje su Lietuvos klubų rinktine, kuriai vadovavo treneriai Robertas Giedraitis ir Aloyzas Rudys.

Lietuvos atstovai sužaidė penkerias rungtynes, iš kurių trejas laimėjo. Nepasisekė dvikovose su Jono Kazlausko vadovaujama Kinijos olimpine rinktine, kuriai pralaimėta 70:87 ir 92:110.

„Gaila, kad pralaimėjome tuos du susitikimus, tačiau kinai buvo geriau pasirengę, daugiau sportavę, geriau pataikė, o mums trūko susižaidimo, – pralaimėjimų priežastis vardijo S.Babrauskas. – Buvau paskutinis, prisijungęs prie mūsų komandos, dalyvavau tik trijose bendrose treniruotėse.“

Įveikė kinų klubus

Lietuviams teko susigrumti ne tik su kinų olimpine rinktine, bet ir su Korėjos nacionaline komanda bei keliomis Kinijos vyrų krepšinio lygos ekipomis.

„Man regis, kinų klubų lygis kol kas neįspūdingas. Per rungtynes su mumis jie vertėsi be legionierių ir tais žaidėjais, kurie nepateko į rinktinę, todėl beveik neturėjo vilčių laimėti“, – kritikos azijiečiams negailėjo puolėjas.

Lietuvos atstovai dukart įveikė klubinę „Liaoning“ ekipą 94:83 bei 106:90. Nugalėti ir vieni Kinijos krepšinio lygos lyderiai „Jiangsu“ krepšininkai – 92:81.

Mėgsta gryną orą

Naują sezoną Vilniaus „Lietuvos ryto“ ekipoje pradėsiantis S.Babrauskas teigė, kad vietoj išvykos į Kiniją būtų mieliau pasirinkęs mūsų nacionalinės vyrų krepšinio rinktinės stovyklą.

„Labiau norėjau pradėti treniruotis su pagrindine komanda. Ji varžyboms rengiasi lauke, o aš darbo gryname ore labai pasiilgau, – kalbėjo pašnekovas. – Užsienyje klubų pratybos dažniausiai vyksta salėje.“

Paklaustas apie savo galimybes patekti į olimpinį dvyliktuką, krepšininkas atsakė optimistiškai.

„Šansų visada yra. Jeigu mane pakvietė į rinktinių stovyklą, vadinasi, esu reikalingas. Viskas mano rankose. Turiu parodyti, ką sugebu“, – kalbėjo žaidėjas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų