Pereiti į pagrindinį turinį

A. Didžbalis olimpiadoje iškovojo bronzos medalį!

2016-08-14 03:33 diena.lt inf.

Bronzos medalį XXXI vasaros olimpinių žaidynių Brazilijoje sunkiosios atletikos varžybose iškovojo Aurimas Didžbalis.

Svorio kategorijoje iki 94 kg kovojęs 25-erių metų Lietuvos atletas rovimo veiksmu tik trečiuoju bandymu iškėlė 177 kg sveriančią štangą, išstūmė 215 kg ir dvikovėje surinko 392 kg.

Čempionu tapo Irano sunkiaatletis Sohrabas Moradi (403 kg – 182 + 221), o sidabru tenkinosi baltarusis Vadimas Stralcovas (395 kg – 175 + 220).

Iš viso šioje svorio kategorijoje kovojo 18 sunkiaatlečių.

Pasveikino šalies vadovai

Prezidentė, Seimo pirmininkė ir premjeras pasveikino Rio de Žaneiro olimpiados sunkiosios atletikos varžybose bronzos medalį iškovojusį Aurimą Didžbalį.

„Jūs pateisinote didžiausius lūkesčius – parodėte tikrą ryžtą, nepaprastą ištvermę ir susitelkimą. Nuo šiol į Lietuvos olimpinę istoriją įrašyta ir Jūsų pergalė, pasiekta atkakliu darbu“, – rašoma šalies vadovės Dalios Grybauskaitės sveikinime.

Prezidentė pabrėžė, jog A.Didžbalis yra puikus pavyzdys visiems jauniems sportininkams, kaip siekti aukščiausio tikslo.

Savo ruožtu premjeras Algirdas Butkevičius teigia, kad sportininkas parodė kovotojo charakterį.

„Stipraus sportininko jėga slypi ne tik raumenyse, bet ir galvoje. Aurimas įrodė, kad turi ir viena, ir kita – parodė tikrą kovotojo charakterį. Sveikinu puikiai pasirodžius olimpiadoje ir mus visus nudžiuginus bronziniu medaliu. Linkiu ir ateityje sėkmingų pasirodymų bei galingų pergalių“, – sakoma premjero sveikinime.

Tuo metu Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė sako, jog A.Didžbalis pakėlė Lietuvos garbę.

„Nuoširdžiai sveikinu Jus su olimpine bronza. Šis laimėjimas yra Jūsų atkaklaus, sunkaus darbo, kryptingumo, ryžto ir tikėjimo rezultatas. Ant savo galingų pečių Jūs iškėlėte Lietuvos garbę dar aukščiau“, – sveikindama sportininką teigia parlamento vadovė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų