Pereiti į pagrindinį turinį

Svajonių debiutas: D. Cibulkova turnyre nugalėjo pirmąją pasaulio raketę

2016-10-30 23:33 diena.lt inf.

Dominikos Cibulkovos debiutas „BNP Paribas WTA Finals Singapore“ turnyre priminė pasaką.

Pirmą kartą karjeroje čia žaidžianti geriausia Slovakijos tenisininkė sekmadienį vykusiame finale po kiek daugiau nei valandą trukusios kovos 6:3, 6:4 nugalėjo pirmąją pasaulio raketę Angelique Kerber.

Pirmame sete D. Cibulkova staigiai išsiveržė į priekį 3:0. Tuomet tenisininkės apsikeitė dviem iš eilės laimėtais geimais, bet prastokas startas lėmė A. Kerber pralaimėjimą.

Antrą dalį tenisininkės pradėjo lengvai laimėdamos padavimus, bet rezultatui esant 3:3 slovakė pelnė du raundus iš eilės ir išsaugojusi persvarą triumfavo baigiamajame sezono turnyre.

Prieš sekmadienio finalą D. Cibulkova prieš A. Kerber buvo pralaimėjusi keturis susitikimus iš eilės, įskaitant ir nesėkmę grupės varžybose.

„Tiesiog neturiu žodžių. Čia dalyvauju pirmą kartą. Tai didžiausia mano karjeros pergalė, – džiaugėsi D. Cibulkova. – Kai į trosą atsitrenkęs kamuoliukas nusileido varžovės pusėje, tai buvo laimingiausia mano karjeros akimirka“.

Triumfas „BNP Paribas WTA Finals Singapore“ turnyre D. Cibulkovą stipriai pakylės pasaulio reitinge – geriausia Slovakijos tenisininkė iš aštuntos vietos šoktelės į rekordinę penktą.

D. Cibulkovos triumfą Singapūre dar įspūdingesniu padaro tai, jog ji baigiamajame sezono turnyre dalyvavo pirmą kartą, o grupėje laimėjusi vos vienas varžybas tik per plauką iškopė į pusfinalį.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų