Pereiti į pagrindinį turinį

Švedų 35 taškų antausis

2009-03-27 09:00

Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkus, norinčius tęsti kovas dėl Baltijos krepšinio lygos (SEB BBL) „Iššūkio“ taurės, gali išgelbėti tik stebuklas.

Mažai tikėtina, kad klaipėdiečiai, Švedijoje net 35 taškų skirtumu – 67:102 pralaimėję Norčiopingo „Dolphins“ komandai, sugebės pasiekti revanšą didesniu santykiu.

Švedai trečiadienio vakarą lietuviams pasiūlė tokią spartą, kad Ryčio Vaišvilos auklėtiniams liko tik žiūrėti, kaip jie žaidžia.

Iki didžiosios pertraukos „delfinai“ įgijo dviženklę persvarą – 44:33.

Trečiąjį ketvirtį Deivydas Gailius tritaškiu buvo sušvelninęs skirtumą iki 6 taškų, tačiau šeimininkų tai nesutrikdė. Laimėję tarpsnį 14:0, jie nubėgo toli į priekį.

Paskutiniame kėlinyje Norčiopingo klubo žaidėjai darė ką norėjo. Skirtumas švedų naudai augo lyg ant mielių. Nuaidėjus finalinei sirenai, niūrūs veidai Klaipėdos komandos stovykloje liudijo, jog buvo pralaimėta nepateisinamai dideliu skirtumu ir po atsakomųjų rungtynių, kurios vyks sekmadienį Klaipėdoje, teks atsisveikinti su SEB BBL varžybomis.

„Nesuprantu, kas atsitiko komandai, – pečiais traukė R.Vaišvila. – Pirmą kartą mačiau savo krepšininkus taip blogai žaidžiančius. „Delfinai“ žaidė labai gerai ir juos sunku buvo sustabdyti. Ar galime namie laimėti didesniu nei 35 taškų skirtumu? Krepšinyje nieko neįmanomo nėra. Jei mes sužaisime geriausias rungtynes, pateksime į finalinį ketvertą.“


Rezultatas

„Dolphins“ – „Neptūnas“ 102:67 (17:24, 16:20, 17:21, 17:37). G.Gervinas 28 (6 atkovoti kamuoliai), K.Grantas 17, A.Pleickas 17, O.Ayuba (8 atkovoti kamuoliai), J.Kjellbomas (7 atkovoti kamuoliai) po 12/M.Mažeika 20 (4 klaidos), D.Gailius 12 (11 atkovotų kamuolių), V.Vasylius 11 (7 atkovoti kamuoliai), A.Eitutavičius 10 (8 rezultatyvūs perdavimai).

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų