Pereiti į pagrindinį turinį

Teisėjui – vagies etiketė

2009-05-08 09:00
Įniršis: „Chelsea“ puolėjas D.Drogba po rungtynių iškeikė teisėją necenzūriniais žodžiais.
Įniršis: „Chelsea“ puolėjas D.Drogba po rungtynių iškeikė teisėją necenzūriniais žodžiais. / "Reuters" nuotr.

„Ar jis teisėjas, ar vagis?“ – Portugalijos televizijai pyktį nerinkdamas žodžių liejo „Chelsea“ gynėjas José Bosingwa.

Arbitrui – kartūs žodžiai

Po rungtynių su „Barcelona“, kurios baigėsi nepalankiu Londono klubui taikiu rezultatu 1:1, jei galėtų, tai ir kiti Anglijos komandos žaidėjai norvegų arbitrui Tomui Henningui Evrebe ne tik žodžiais išreikštų, ką mano apie iš jų kelialapį į UEFA Čempionų lygos finalą atėmusį futbolo Temidės atstovą.

Kelialapį į lemiamas varžybas lėmė svetimoje aikštėje įmuštas įvartis, mat pirmoji kova Ispanijoje baigėsi be įvarčių.

„Teisėjas buvo papirktas, – niršo J.Bosingwa. – Neturiu žodžių išreikšti savo pyktį šiam žmogui. Kaip galima neskirti du šimtaprocentinius 11 m baudinius? Šis arbitras neturėtų daugiau teisėjauti.“

Pasiekti įspūdingi įvarčiai

Antrosiose pusfinalio rungtynėse tarp anglų „Chelsea“ ir ispanų „Barselona“ vienuolikių pagrindiniai įvykiai sukrėtė stadioną varžyboms prasidėjus ir joms baigiantis.

9 min. Michaelis Essienas įspūdingu įvarčiu į priekį išvedė šeimininkus. Beveik per visas rungtynes nė karto į vartų stačiakampio plotą nepataikę ispanai sudorojo anglų klubą per pridėtą laiką. 93 min. „Barcelona“ saugas Andrésas Iniesta, taip pat gražiu smūgiu išlyginęs rezultatą, privertė nusivilti "Chelsea“ klubo aistruolius.

Pirmąjį kėlinį T.H.Evrebe kontroliavo žaidimą, tačiau antrojo metu jo sprendimai už galvos vertė stvertis abiejų komandų futbolininkus. Ypač daug diskusijų sukėlė 65 min. svečių gynėjui Ericui Abidaliui parodyta raudona kortelė, kurią jis gavo už nebūtą pražangą prieš Nicolasą Anelką.

Vėliau teisėjas nedrįso bausti „Barselona“ komandos už akivaizdžias baudas. Tai dar labiau įkaitino futbolininkų aistras, kurios tapo nebevaldomos po išlyginamojo įvarčio.

Aistros liejosi po rungtynių

Jos nerimo ir po finalinio švilpuko. Didier Drogba norėjo vyriškai pakalbėti su arbitru, kurį iš aikštės palydėjo apsaugos darbuotojai.

Kai teisėjas futbolininkui spėjo parodyti geltoną kortelę, D.Drogba, atsisukęs į televizijos kamerą, sušuko nepadorią frazę.

Bausmės gali sulaukti ir „Chelsea“ klubas, kurio įniršę aistruoliai ant teisėjų ir „Barcelona“ atsarginių žaidėjų suolelio mėtė vėliavas.

Anglijos klubo vyriausiasis treneris Guusas Hiddinkas irgi nusivylęs teisėjo darbu: „Tokias svarbias rungtynes turi teisėjauti aukščiausio lygio arbitrai, turintys didelės patirties Ispanijos, Italijos, Anglijos ir Vokietijos čempionatuose.“

Strategas tvirtino suprantąs D.Drogba elgesį.

„Jo emocijas iššaukė teisėjas“, – sakė G.Hiddinkas, pasiruošęs auklėtinį ginti jį svarstysiančiame UEFA posėdyje.

Vertų varžovų finalas

Gegužės 27 dieną Romos (Italija) olimpiniame stadione UEFA Čempionų lygos futbolo turnyro finale "Barcelona" susitiks su taurės savininku bei Anglijos pirmenybių lyderiu "Manchester United" klubu, kuris antradienį atsakomosiose pusfinalio rungtynėse svečiuose 3:1 (2:0) nugalėjo Londono "Arsenal" (Anglija) vienuolikę.

Dukart (1992 ir 2006 m) pajėgiausiųjų Senojo žemyno klubų turnyro laimėtoja "Barcelona" šio varžybų finale rungtyniaus šeštą kartą (1961, 1986 ir 1994 m. pralaimėta finale), "Manchester United" komanda lemiamas varžybas žais antrus metus iš eilės bei ketvirtą kartą klubo istorijoje.

Iki šiol visi trys bandymai finale – 1968, 1999 ir 2008 metais – "Manchester United" klubui buvo sėkmingi.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų