Pereiti į pagrindinį turinį

Tenisininkai vėl sieks „Kauno dienos“ taurės

2013-03-14 14:26
Tenisininkai vėl sieks „Kauno dienos“ taurės
Tenisininkai vėl sieks „Kauno dienos“ taurės / Tomo Raginos nuotr.

Išskirtinio populiarumo sulaukęs „Kauno dienos“ mėgėjų ir profesionalų teniso turnyras sugrįžta – kovo 16 ir 17 d. didžiausiame Kauno uždarame teniso aikštyne „ecoTENNIS“ vyks kovos dėl Didžiosios dienraščio taurės.

Dalyvių rekordas

Vis tvirtesnes pozicijas mūsų šalies sporto pasaulyje išsikovojantis tenisas gali pasigirti sparčiai augančiu entuziastų skaičiumi. Pernai pirmą kartą surengtas „Kauno dienos“ turnyras sutraukė beveik 140 teniso mėgėjų. Ne mažiau dalyvių ir emocijų varžybų organizatoriai tikisi ir šiemet.

Kaunas – perspektyvių tenisininkų kalvė. Miestas didžiuojasi ne vienu teniso specialistu, gynusiu šalies garbę tarptautiniuose turnyruose. Šalyje sparčiai kuriantis teniso mokykloms ir akademijoms po truputį bliūkšta ir mitas, kad ši sporto šaka – turtuolių užsiėmimas. Pastaraisiais metais gerokai išaugęs teniso masiškumas leidžia labai sumažinti treniruočių išlaidas.

„Tenisas Kaune – kasmet vis populiaresnis. Tai patvirtina dalyvių susidomėjimas įvairiomis mėgėjų varžybomis. “Kauno dienos„ turnyras – bene pats masiškiausias, norą jame išmėginti jėgas ir šiemet pareiškė gausus būrys teniso entuziastų“, – sakė turnyro direktorė Daiva Bublienė.

Varžybos vyks keturiose grupėse, aštuoniose puikiai įrengtose „ecoTENNIS“ komplekso aikštėse. Turnyro intriga – dvejetų, kuriuos sudarys mėgėjai ir profesionalai, mačai. Tenisininkai žais Nyderlandų teniso inventoriaus gamintojo „Head Pro“ kamuoliukais. Šios kompanijos klientų sąraše yra daugybė ryškiausių teniso žvaigždžių, tarp jų – pirmoji planetos raketė Novakas Djokovičius, taip pat Andy Murray, Tomašas Berdychas, Marija Šarapova.

Bus žinomų veidų

„Kauno dienos“ turnyro dalyvių sąraše – ne vien kauniečiai, bet ir teniso entuziastai iš Vilniaus, Klaipėdos, Marijampolės, Alytaus, kitų šalies miestų.

„ecoTENNIS“ sporto komplekse bus galima išvysti ir gerai žinomų Lietuvos teniso asmenybių. Poroje su iš Italijos atvykusiu ir nuolat mėgėjų turnyruose Lietuvoje dalyvaujančiu Elviu Bernatavičiumi ketina žaisti daugiau nei ketverius metus pirmąja šalies rakete buvęs Gvidas Sabeckis. Praeityje ne kartą Lietuvos garbę Deviso taurės varžybose gynęs sportininkas prieš kelerius metus įkūrė savo teniso mokyklą. G.Sabeckio ir E.Bernatavičiaus duetas gins gimtųjų Prienų garbę.

Dėl „Kauno dienos“ taurės antrus metus iš eilės kovos ir buvęs ilgametis G.Sabeckio porininkas Deviso taurės varžybose Aurimas Karpavičius. Teniso treneriu šiuo metu dirbantis 28-erių vyras neabejoja, kad turnyro dalyviai patirs daug malonių akimirkų. Jo porininku varžybose, kaip ir pernai, bus verslininkas Aidas Valiukevičius.

Titulą gins vilniečiai

Daugiausia dėmesio pernai sulaukusioje grupėje, kurioje mėgėjai sudarė dvejetus su profesionalais, didžioji „Kauno dienos“ taurė iškeliavo į sostinę – triumfavo Tomas Bagdanskis ir Jegoras Kronovas.

Vilniaus mėgėjų teniso lyderis teisininkas T.Bagdanskis išsiskyrė meistriškumu ir 2012-ųjų turnyre buvo geriausias tarp neprofesionalių žaidėjų.

Finale vilniečiai po atkaklios kovos įveikė A.Valiukevičių ir A.Karpavičių. Čempionai titulą gins ir šiemet, tačiau jiems labai rimtą konkurenciją žada sudaryti G.Sabeckio bei E.Bernatavičiaus tandemas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų