Pereiti į pagrindinį turinį

Titulą prarado per tris sekundes

Nuotaikos: po pergalės serbai raičiojosi iš džiaugsmo, o ispanai susiraukę sliūkino iš aikštės.
Nuotaikos: po pergalės serbai raičiojosi iš džiaugsmo, o ispanai susiraukę sliūkino iš aikštės. / Tomo Raginos nuotr.

Pasaulio vyrų krepšinio pirmenybėse Turkijoje bus karūnuoti nauji pasaulio čempionai. Titulą gynę ispanai suklupo ketvirtfinalyje – juos parklupdė Serbijos rinktinė.

Revanšas už Europą

Ispanijos krepšininkai tapo pirmąja ketvirtfinalio auka. Juos po dramatiškos kovos palaužė Europos vicečempionai serbai, tarsi atsirevanšavę už pralaimėjimą praėjusių metų Europos čempionato finale.

Serbijos rinktinė po dramatiškos ir permainingos kovos 92:89 (27:23, 22:18, 18:23, 25:25) palaužė pasaulio čempionų titulą praradusius ispanus ir pateko į pusfinalį.

Rungtynės visas 40 min. vyko lygiai, tačiau serbai dažniau buvo keliais taškais priekyje. Jų pergalę lėmė taiklūs tolimi metimai, kurių serbai iš viso pataikė 15 iš 30. Svarbiausią mačo tritaškį, likus 3 sek. iki jo pabaigos, pataikė Milošas Teodosičius. Tai buvo tik antrasis sėkmingas jo tolimas metimas iš aštuonių bandymų.

Pusfinalyje Europos vicečempionai serbai kovos su Turkija.

Nuopelnus skyrė komandai

"Labai skaudu pralaimėti paskutinę sekundę. Dabar sunku, tačiau po kelių valandų didžiuosimės savimi už tai, kad kovojome iki galo, – spaudos konferencijoje bandė išlikti ramus Ispanijos rinktinės vyriausiasis treneris Sergio Scariolo. – Paskutinis M.Teodosičiaus metimas buvo labai tolimas, vis dėlto jis sugebėjo pataikyti. Šį gynėją beveik visas rungtynes sėkmingai stabdėme, tačiau jis yra aukšto lygio žaidėjas, kuris jaučia tokius metimus."

"Nežinau, apie ką galvojau atlikdamas šį metimą. Tai nėra tik mano nuopelnas, bet visos komandos. Jeigu ne ji, nebūtų ir šio metimo", – sakė M.Teodisičius.

"Prieš metus Europos čempionato finale mums nepavyko pasipriešinti Ispanijos rinktinei. Šįkart žaidėme puikiai, nors tik vienas žaidėjas iš mūsų komandos turi pasaulio čempionato patirties. Bet kovojome kaip tikra komanda ir nusipelnėme šios pergalės", – kalbėjo Serbijos rinktinės vyriausiasis treneris Dušanas Ivkovičius.

Turkai tikisi medalių

Pasaulio krepšinio čempionato šeimininkų turkų atakų škvalas kitame ketvirtfinalyje nupūtė Slovėnijos rinktinę.

Vis labiau įsibėgėjanti Turkijos komanda, palaikoma sausakimšos Sinano Erdemo arenos Stambule, su pasimėgavimu sudorojo varžovus 95:68. Turkai tritaškius metė net 59 proc. taiklumu (10/17).

Turkijos rinktinės strategas Bogdanas Tanjevičius neslepia, kad sėkmingas žaidimas užaugino komandos apetitą.

"Anksčiau sakiau, kad pusfinalis būtų puikus pasiekimas. Bet apetitas kyla bevalgant. Žinoma, turime siekti savo tikslų žingsnis po žingsnio, o ne pradėti dabar galvoti apie medalius. Vis dėlto tikiu, kad kurios nors spalvos apdovanojimus laimėsime... Nors nežinau, – šyptelėjo B.Tanjevičius. – Pusfinalyje mūsų laukia ypač sunkus varžovas – Serbija. Nemanau, kad mes turime kokių nors pranašumų prieš serbus. Žaviuosi treneriu D.Ivkovičiumi, kuris sugeba panaudoti devynis jaunus krepšininkus. Jis – maestro."

Kalbėdamas apie ketvirtfinalio mačą be pralaimėjimų žengiančių turkų vyriausiasis treneris tvirtino negalintis sugalvoti nė vieno priekaišto savo auklėtiniams: "Tai buvo geriausios mūsų rungtynės čempionate. Vaikinai buvo tiesiog fantastiški."

Slovėnijos rinktinės vairininkas Memi Bečirovičius pripažino varžovų pranašumą: "Neturėjome jokių šansų jau po dviejų kėlinių."

"Sirgaliai labai padėjo turkams, bet, kalbant atvirai, jie būtų laimėję net ir tada, jei rungtynės būtų vykusios neutralioje aikštėje", – pridėjo Slovėnijos ekipos puolėjas Boštjanas Nachbaras.


Rezultatai

Serbija – Ispanija 92:89 (27:23, 22:18, 18:23, 25:25). N.Veličkovičius ir M.Keseljis po 17 taškų, D.Savanovičius 15, N.Bjelica 14/J.C.Navarro 27 (4/7 tritaškių, 5 rezultatyvūs perdavimai), J.Garbajosa 18 (4/6 tritaškių), R.Fernandezas 15, M.Gasolis 13.

Turkija – Slovėnija 95:68 (27:14, 23:17, 21:12, 24:25). E.Ilyasova 19, S.Guleras 12, O.Onanas, K.Tunčeri ir H.Turkoglu po 10/S.Bečirovičius ir B.Nachbaras po 16, U.Slokaras ir P.Brezecas po 10.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų