Pereiti į pagrindinį turinį

Trenerių štabe – R.Žvingilas

2009-02-20 09:00
Trenerių štabe – R.Žvingilas
Trenerių štabe – R.Žvingilas / Nerijaus Jankausko nuotr. Kaita: neseniai aikštėje varžovų gynybą draskęs R.Žvingilas (su kamuoliu) šio meno mokys jaunesnius žaidėjus.

Per Klaipėdos "Atlanto" draugiškas rungtynes su "Kaunu" šalia vyriausiojo klaipėdiečių ekipos trenerio Šenderio Giršovičiaus nebuvo po žiemos atostogų treniruoti padėjusio Vaidoto Liutiko.

Puolėjas tapo treneriu

Padėti patyrusiam strategui ruošti komandą ėmėsi neseniai su aktyviuoju futbolu atsisveikinęs 35-erių Rimantas Žvingilas.

Kol kas buvęs puolėjas nėra oficialiai įteisinęs sutarties, tačiau jį pakvietęs strategas neabejoja, kad parašai artimiausiu laiku bus suraityti.

"Jaunas treneris dirba rankoves atsiraitojęs, mano širdis džiaugiasi tuo, kaip jis padeda ruošti žaidėjus", – naująjį asistentą gyrė FBK "Kauno" sporto direktoriaus kostiumą į "Atlanto" vyriausiojo trenerio pareigas iškeitęs Š.Giršovičius.

Laisva antrojo trenerio kėdė atsirado, kai iš klubo išėjo nuo 2007 m. klube dirbęs V.Liutikas.

Iš Gargždų "Bangos" klubo direktoriaus pareigų atsistatydinęs V.Liutikas, daugeliui netikėtą užuovėją radęs pas V.Lekevičių, vienu metu vadovavo tais metais įkurtai Klaipėdos futbolo akademijai ir "Atlanto" dubleriams.

Pernai gargždiškis tapo antruoju Klaipėdos vienuolikės treneriu.

V.Liutiko niekas nevarė

Sambrūzdis "Atlanto" trenerių štabe prasidėjo atėjus į komandą Š.Giršovičiui.

Tačiau naujasis ekipos strategas dievagojosi, kad nė nemanė ieškoti kito padėjėjo: "V.Liutikas iš komandos pasitraukė savo noru. Niekas jo nesirengė atleisti. Jis – puikus specialistas, profesionaliai padėjo man treniruoti žaidėjus. Tikriausiai Gargžduose, kuriuose gyvena, jis turi savo planų."

Dienraščiui prisipažinęs, kad būdamas akademijos direktoriumi, vaikų ir antruoju "Atlanto" treneriu labai pavargo, V.Liutikas nenorėjo įvardyti tikrosios priežasties, dėl kurios jis atsisakė direktoriaus portfelio.

Mieste sklandė kalbos, kad specialistas pasitraukė dėl to, jog klubas, kuriam priklausė akademija, neskubėjo mokėti atlyginimo.

Šiandien buvęs "Atlanto" treneris ugdo jaunuosius Gargždų futbolininkus. Tai irgi paskatino V.Liutiką kuo greičiau apsispręsti.

"Dirbti Gargžduose ir Klaipėdoje, t. y. vienu metu sėdėti ant dviejų kėdžių, aš negalėjau, todėl turėjau kažko atsisakyti", – vakar dienraščiui savo pasitraukimo versiją išdėstė į gimtąjį miestelį grįžęs treneris.

Nori dar vieno padėjėjo

Po septynerių metų į "Atlantą" grįžęs Š.Giršovičius nežada nustoti formuoti trenerių štabo. Patyręs specialistas prasitarė, kad komandoje gali būti dar vienas treneris. Jis ir vakar nepaneigė šio plano.

"Sužinosite, kai ateis laikas", – kaip ir anksčiau paslaptingai nutęsė klaipėdietis.

Šį savaitgalį reprezentacinė Klaipėdos komanda nežais draugiškų rungtynių.

"Turime sirguliuojančių ir traumuotų žaidėjų, todėl žūtbūt nesiveržiame į aikštę, – dėl laisvo savaitgalio paaiškino treneris. – Iš pradžių buvome sutarę žaisti kontrolines rungtynes su "Ekranu", deja, iškritęs sniegas pakoregavo panevėžiečių planus. Vėliau jie siūlė išbandyti jėgas Marijampolės manieže. Tačiau mums nesinori kiekvieną savaitgalį trenktis po 300 km į Suvalkiją. Gaila ir laiko, ir pinigų."

Priminsime, kad per paruošiamąjį laikotarpį "Atlantas" sužaidė trejas draugiškas rungtynes. 1:0 įveikė Tauragės "Taurą", 1:3 pralaimėjo latvių "Ventspils" komandai ir 0:2 – "Kaunui".

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų