Pereiti į pagrindinį turinį

Trukdė traumos, ligos ir kauniečiai

2009-02-05 09:00

Lietuvos badmintono čempionate Tauragėje dėl aukso medalių kovojusiems klaipėdiečiams kiekvienąkart koją kišo Kauno žaidėjai.

K.Dovydaitytei – du medaliai

Geriausiai iš klaipėdiečių kovojusi Antano Narvilo auklėtinė Kristina Dovydaitytė du kartus tapo šalies vicečempione.

Kurčiųjų olimpinė ir pasaulio čempionė dėl traumos negalėjo tinkamai pasirengti pirmenybėms. Kristina normaliai treniruotis pradėjo tik likus 2 dienoms iki varžybų – prieš tai 10 dienų jai buvo sugipsuota ranka.

Tačiau be vargo iki finalo nužingsniavusi uostamiesčio atstovė lemiamoje kovoje neatrėmė kaunietės Akvilės Stapušaitytės atakų. 37 min. trukusią kovą varžovė laimėjo 2:0 (21:10, 24:22).

Priekaištai varžybų teisėjui

A.Narvilas buvo nepatenkintas teisėjo darbu: "Antroje partijoje Kristina pirmavo 20:18, ir tuo metu po kaunietės smūgio kamuoliukas 3 cm nukrito už linijos. Tačiau teisėjas to nepastebėjo ir atėmė galimybę išlyginti rezultatą. O trečią partiją klaipėdietė turėjo šansų laimėti", – pyko specialistas.

Kovoje dėl bronzos nepasisekė klaipėdietei Ievai Linkutei. Ji 0:2 (12:21, 11:21) per 24 min. pralaimėjo vilnietei Oksanai Jaciuk.

Penkta tarp 14 dalyvių liko Gerda Voitechovskaja. Ji su K.Dovydaityte turėjo vilčių iškovoti auksą moterų dvejetų finale, tačiau turėjo tenkintis sidabro apdovanojimais. Kaunietės A.Stapušaitytė ir Ligita Žukauskaitė buvo akivaizdžiai pranašesnės – 2:0 (21:9, 21:16).

Trečiąjį komplektą medalių iškovojo vyrų dvejetų (12 porų) grupėje žaidę Donatas Narvilas ir Aurimas Mizgiris. Uostamiesčio meistrai suklupo pusfinalyje, 0:2 (22:24, 17:21) nusileidę tauragiškiui Ramūnui Stapušaičiui ir kauniečiui Pauliui Geležiūnui.

Varžybose dėl bronzos medalių D.Narvilas ir A.Mizgiris 2:1 (21:6, 15:21, 21:14) nugalėjo vilniečius Povilą Bartušį ir Alaną Plaviną.

Didelis lyderių atotrūkis

"D.Narvilas prieš čempionatą buvo susirgęs, tris savaites vartojo antibiotikus, – sakė sportininko tėvas ir treneris A.Narvilas. – O A.Mizgiris – dvyliktokas. Visą dėmesį skiria mokslui. Per savaitę treniruojasi du tris kartus. Todėl nenuostabu, kad Aurimas gana dažnai klydo."

Patyręs specialistas šiek tiek įžvelgė ir savo kaltės: "60-mečio proga buvau išvykęs pailsėti į Egiptą. Jaučiu, kol manęs nebuvo, treniruotės nebuvo tokios intensyvios."

Absoliučiai geriausi čempionate buvo visus tris aukso medalius susišlavę kauniečiai Kęstutis Navickas ir A.Stapušaitytė.

"K.Navickas į Lietuvą iš Vokietijos, kurioje treniruojasi šeštus metus, grįžta maždaug du kartus per metus. Tiek pat kartų namo grįžta ir Olandijoje kelerius metus sportuojanti A.Stapušaitytė, – čempionus apibūdino klaipėdietis. – Užsienyje abu nuolat turi daug lygiaverčių partnerių, varžovų. Jie nesuprastų, jei pritrūktų kamuoliukų, nors to dar pasitaiko."

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų