Pereiti į pagrindinį turinį

„UTMA 9“: įspūdingas S. Maslobojevo debiutas ir M. Narausko pergalė prieš D. Dirkstį

2024-09-29 10:35 diena.lt inf.

Kaune šeštadienio vakarą buvo karšta, lyg čia vyktų Eurolygos finalo ketvertas, o finale žaistų „Žalgiris“. Tik šįkart čia vyko ne krepšinio rungtynės, o vienas įspūdingiausių kovos menų turnyrų Lietuvos istorijoje.

Turnyro kulminacija – Sergejaus Maslobojevo debiutas šio organizacijos turnyruose. Buvęs pasaulio čempionas pagrindinėje renginio kovoje susitiko su WAKO organizacijoje kartu su „Kuvalda“ kovojusiu ispanu Mohammedu Hamdi-Hajji. Po trijų raundų, vieningu teisėjų sprendimu pergalę į savo sąskaitą įsirašė lietuvis.

S. Maslobojevas, prieš turnyrą spaudos konferencijoje sukonfliktavęs su Dovydu „Rimkenzo“ Rimkumi, po kovos nušluostė visiems kritikams nosis – be pačio „Kuvaldos“ pergalės, čia triumfavo ir visi kiti vasarą į UTMA organizaciją perėję „Spartos“ sporto klubo kovotojai. Su S. Maslobojevu „spartiečiai“ įsirašė šešias pergales iš tiek pat galimų.

S. Maslobojevas (kairėje)/O. Gurevičiaus/ELTOS nuotr.

„Mes ateiname ir padarome. 6-0 mūsų naudai“, – po savo kovos sakė buvęs „Glory“ organizacijos pasaulio čempionas.

Itin daug dėmesio susilaukė ir skandalingojo Dominyko Dirksčio kova prieš Mindaugą Narauską. Pergalę po penkių raundų 3-2 šventė pastarasis. Tačiau D. Dirkstys su tokiu teisėjų sprendimu nesutiko ir kvietėsi savo varžovą grįžti į ringą tęsti kovos. Galiausiai aistroms nurimus M. Narauskas pasidabino UTMA čempionų diržu.

D. Dirkstys (O. Gurevičiaus/ELTOS nuotr.)

Tai buvo jau antroji šių dviejų kovotojų kova – prieš beveik metus M. Narauskas taip pat įveikė D. Dirkstį, o pavasarį turėjęs vykti revanšas buvo atšauktas dėl D. Dirksčio sveikatos problemų.

M. Narauskas (O. Gurevičiaus/ELTOS nuotr.)

Kita kontroversiška asmenybė – Dovydas Rimkus, ne kartą provokavęs „Sparta“ klubo narius ir patį S. Maslobojevą, prieš turnyrą sužinojo, jog jo priešininkas Arnoldas Misiūnas patyrė traumą ir jųdviejų kova buvo atšaukta. Visgi, čia iškart pasisiūlė dar vienas „spartietis“ Raimondas Krilavičius.

Pastarasis po kovos sakė, jog sutiko eiti kautis su D. Rimkumi tik dėl to, kad apginti „Sparta“ klubo garbę. MMA narve dažniausiai kovojantis R. Krilavičius trečiajame raunde prieš D. Rimkų susilaukė baudos taško, tačiau tai nesukliudė jam laimėti kovos.

Viena laukiamiausių kovų vyko tarp iki 65 kg svorio kategorijoje kovojančių Vito Karoso ir Deivido Danylos. Čia pranašesnis buvo pastarasis, laimėjęs vieningu teisėjų sprendimu.

V. Karosas (kairėje) prieš D. Danylą (O. Gurevičiaus/ELTOS nuotr.)

Taip pat sulaukėme ir nokautų – Edvinas Šalkovskij svorio kategorijoje iki 92 kg ant ringo grindų pasiuntė albaną Albiną Pajazitį. Taip pat pergalę nokautu šventė Raimondas Avlasevičius, įveikęs Matą Pultaražinską.

Vienintelėje moterų kovoje Rita Gabrytė turėjo pripažinti ukrainietės Alinos Martyniuk pergalę. Taip pat čia kovojo ir Matas Stupak – kovotojas triskart į nokdauną pasiuntė Edgarą Semionovą.

Tuo tarpu, Deividas Jemeljanovas nugalėjo Rytį Vaitkevičių, o Arnas Kalasiūnas įveikė Arnestą Naujoką. Serbas Nikola Cvetkovičius išsivežė pergalę namo prieš Martyną Jasiūną, o Henrikas Vikšraitis nugalėjo Matą Stebuliauską.

Sekantis UTMA turnyras suplanuotas lapkričio pradžioje toje pačioje „Žalgirio“ arenoje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų