Quantcast

Už rinktinę sirgs prie kompiuterio

Šiandien draugiškas rungtynes su Andora žaisianti Lietuvos futbolo rinktinė turės ypatingą sirgalių – prie kompiuterio kumščius laikys geriausias praėjusių metų šalies futbolininkas Marius Stankevičius.

Neketina ilgai ilsėtis

M.Stankevičius turėjo būti su rinktine Albufeiroje, tačiau jo planus pakeitė trauma. Italijos čempionato rungtynėse savaitgalį Genujos "Sampdoria" gynėjui lūžo kairės rankos delnakaulis. Pirmadienį futbolininkui atlikta operacija.

"Viskas praėjo gerai. Ranka buvo sutvirtinta keliais metaliniais varžteliais ir plokštele. Gydytojai sakė, kad ateityje, jei norėsiu, bus galima juos išimti", – pasakojo gana neįprastą traumą futbolininkams patyręs M.Stankevičius.

Gynėjas neprognozavo, kada grįš į aikštę, tačiau tikino tai norintis padaryti kuo greičiau. Jam buvo pagamintas specialus rankos įtvaras, tad galbūt jau šią savaitę 27-erių futbolininkas sugrįš į treniruotes. "Futbolas žaidžiamas kojomis, tačiau svarbios ir rankos – pavyzdžiui, išmetant kamuolį iš užribio ar artimoje kovoje su varžovu. Kaulas turėtų sugyti per kelias savaites, tada galėsiu nebenešioti ir įtvaro", – optimistiškai kalbėjo M.Stankevičius.

Gynėjas apramino Lietuvos rinktinės gerbėjus – ši trauma tikrai nesutrukdys kovo 28 d. ir balandžio 1 d. žaisti su Prancūzijos rinktine. "Labai noriu žaisti, nes rinktinei tai bus pačios svarbiausios rungtynės. Tikiuosi, kad naujų problemų nebeiškils", – vylėsi geriausias Lietuvos futbolininkas.

Prognozavo nelengvą kovą

Šiandien 19.15 val. Portugalijos Albufeiros miesto stadione prasidėsiantį mačą su Andora M.Stankevičius ketina sekti prie kompiuterio ekrano. Vėliau susisieks su komandos draugais paklausti, kaip sekėsi.

"Nemanau, kad mūsų komandai bus lengva. Nepažįstu Andoros rinktinės, tačiau mes nesame tokie favoritai, kurie galėtų viena koja apžaisti sąlyginai silpnesnę komandą. Tikiu, kad vyrai tai supranta. Jie įdės visas pastangas norėdami parodyti, kad dabar yra geros formos. Turėtume laimėti", – prognozavo M.Stankevičius.

Nors jis pats šiandien aikštėje nepasirodys, Lietuvos rinktinės strategas Jose Couceiro galės remtis trimis pagrindiniais žaidėjais, kurių nebuvo per mačą su Lenkija (1:1). Pirmadienį prie Portugalijoje stovyklaujančios komandos prisidėjo gynėjas Ignas Dedura, saugas Deividas Šemberas ir puolėjas Tomas Danilevičius.

Plečia kandidatų sąrašą

J.Couceiro gana ramiai reagavo į žinias apie M.Stankevičiaus traumą. Juolab kad vienas rinktinės lyderių turėtų pasveikti iki svarbiausių 2010 m. pasaulio čempionato atrankos kovų.

Rinktinės treneriui Portugalijoje svarbu išbandyti kuo daugiau kandidatų. "Traumos yra neišvengiama futbolo dalis, todėl mes privalome tam būti pasirengę. Manau, kad rinktinei būtina turėti 30–35 maždaug lygiaverčius futbolininkus, kurie esant reikalui galėtų keisti vienas kitą. Tada ir lyderių traumos nebūtų tokios skausmingos", – portalui futbolas.lt aiškino charizmatiškasis portugalas.

Lietuvos futbolininkai šiandienos rungtynėse ne tik sieks iškovoti pergalę, tačiau ir spręs savas užduotis. Rinktinė vis dar pratinasi prie J.Couceiro žaidimo sistemos. "Su lenkais pirmą kėlinį atrodėme taip, kaip ir įsivaizduojame. Komanda žaidė su mintimi, galvodama. Tai norėtųsi matyti ir per rungtynes su Andora", – pažymėjo J.Couceiro asistentas Saulius Širmelis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių