Pereiti į pagrindinį turinį

Užduotys – laimėti ir išbandyti rezervą

2008-11-19 09:00
Užduotys – laimėti ir išbandyti rezervą
Užduotys – laimėti ir išbandyti rezervą / Aliaus Koroliovo nuotr. Pasirinkimas: M.Stankevičius (kairėje) bus vienas iš dviejų patyrusių gynėjų, kuriuos Lietuvos rinktinės strategas J.Couceiro šįvakar žada išleisti į akštę.

Lietuvos futbolo rinktinė draugiškame turnyre Estijoje mėgins įrodyti, kad sėkmingas startas 2010 m. pasaulio čempionato atrankoje nebuvo atsitiktinis.

Permainos paskutinę akimirką

Rinktinė į stovyklą Taline susirinko pirmadienį. Dalis žaidėjų atvyko iš Vilniaus, o kiti – tiesiai iš savo klubų. Estijoje lietuvius pasitiko panašus, tik šiek tiek šaltesnis oras nei mūsų šalyje – maždaug 0 °C temperatūra.

Pirmadienį ir vakar futbolininkai jau surengė treniruotes prie "A. Le Coq Arena" stadiono esančioje aikštėje, o vakar vakare stebėjo būsimų varžovų – Estijos ir Moldovos – tarpusavio rungtynes.

"Orai pernelyg nedžiugina. Gali būti, kad teks žaisti ir ant gruodo, tačiau nesiskundžiame. Futbolas žaidžiamas bet kokiu oru, o mums šios dvejos rungtynės turėtų būti labai naudingos", – vakar sakė rinktinės trenerio asistentas Vitalijus Stankevičius.

Trenerių štabui paskutinėmis akimirkomis teko dar koreguoti komandos sudėtį. Į Estiją dėl traumų neišvyko puolėjas Robertas Poškus, saugas Linas Pilibaitis ir vartininkas Vytautas Černiauskas. Juos pakeitė Lietuvos čempiono Panevėžio "Ekrano" snaiperis Valdas Trakys ir Marijampolės "Sūduvos" vartų sargas Armantas Vitkauskas.

Paskutinis į Taliną atvyko Lodzės "Widzew" saugas Mindaugas Panka, ir vakar rinktinės treneriai jau dirbo su visais 25 futbolininkais.

Bandymų poligonas

"Naujokai treniruotėse dirba neblogai, bet rungtynės visai kas kita. Viskas yra jų pačių rankose. Į rinktinę kviečiamas toli gražu ne kiekvienas žaidėjas, ir visi nori save parodyti iš geriausios pusės. Galime pažadėti, kad savo progą gaus kiekvienas, nes po rungtynių su moldavais dalis futbolininkų turės grįžti į savo klubus", – pasakojo V.Stankevičius.

Iš optimalios rinktinės sudėties šiandien 18 val. su Moldova žais tik gynėjai Marius Stankevičius ir Andrius Skerla. Todėl daugiau progų pasižymėti turės pagrindinėje sudėtyje dar neįsitvirtinę žaidėjai ir iš A lygos klubų pakviesti naujokai.

"Tikrai neatvažiavome pralaimėti. Sau keliame dvi užduotis – ir laimėti, ir išbandyti artimiausią rinktinės rezervą", – kalbėjo V.Stankevičius.

Pažįstami varžovai

Po rungtynių su Moldova lietuviai vėl kelias dienas treniruosis, o šeštadienį 13 val. Kuresarėje susitiks su turnyro šeimininke Estija.

Beje, abu varžovai lietuviams yra neblogai pažįstami. Estus mūsiškiai gegužės pabaigoje 1:0 įveikė Baltijos taurės varžybose, o Moldovą – 3:0 draugiškose rungtynėse rugpjūčio viduryje Marijampolėje. Tiesa, dabar Lietuvos rinktinės gretose nebus R.Poškaus, Tomo Danilevičiaus ir Valerijaus Mižigurskio, kurie tuose mačuose mušė įvarčius.

"Tada buvo vienokios aplinkybės, dabar – kitokios. Visko gali būti, varžovai taip pat turi ambicijų", – pažymėjo V.Stankevičius.

Rinktinės saugas Mantas Savėnas tvirtino, kad lietuvius siekti pergalių įpareigoja geras startas pasaulio čempionato atrankoje. Mūsiškiai per ketverias pirmas rungtynes iškovojo 3 pergales ir kartu su serbais yra 7 grupės lyderiai.

"Norisi parodyti, kad ne veltui esame antroje savo grupės vietoje. Kausimės tik dėl pergalių", – žadėjo M.Savėnas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų