Pereiti į pagrindinį turinį

Vartininkas nori likti Klaipėdoje

2008-06-20 09:00

Vartininkas nori likti Klaipėdoje

Klaipėdos „Atlanto“ vartininkas Modestas Stonys – vienas iš trijų naujų tarpsezonio pirkinių, tačiau jau neša klubui dividendus.

Turi galimybių tobulėti

28-erių metų „Atlanto“ vartininko nuomos iš FBK „Kaunas“ sutartis baigsis liepos 1-ąją. Pats futbolininkas ir toliau norėtų ginti uostamiesčio ekipos vartus.

„Ir „Atlanto“, ir „Kauno“ klubų vadovai žino mano poziciją, kad noriu ir toliau žaisti Klaipėdoje, – teigė M.Stonys. – Čia man tinkama vieta tobulėti. Gyvenimo sąlygos gal ir ne pačios geriausios, tačiau dabar man svarbiausia yra žaidimo laikas, o jo tikrai netrūksta. Šiuo metu viskas priklauso nuo „Kauno“ klubo malonės. Tikiuosi, jie mane supras, ir liksiu Klaipėdoje.“

Nors „Atlantas“ šiuo metu Lietuvos futbolo A lygos čempionate rungtyniauja ne itin sėkmingai, M.Stonys nenusimena: „Sezoną vertinčiau dvejopai. Man asmeniškai jis visai geras, esu pagrindinis vartininkas ir, ačiū Dievui, pavyksta išvengti apmaudžių klaidų. Iš kitos pusės jis nėra geras – mūsų komanda pajėgi, demonstruoja gerą formą, o turnyrinėje lentelėje žengia vos septinta“, – teigė M.Stonys, nurijęs apmaudo kartėlį.

185 cm ūgio vartų sargui ypač patinka, kad komanda yra jauna: „Jaunimas įneša daug gyvybingumo, greičio. Tikimės, kad sezono pabaigoje jie dar svariau prisidės prie klubo rezultatų ir tai išeis į naudą ir jiems, ir komandai.“

Svetur vykti nenori

Paklaustas, kur labiausiai patiko rungtyniauti, M.Stonys nedvejodamas teigia – Estijoje. 2005-ųjų pabaigoje „Kaunas“ M.Stonį paskolino Talino „Levadia“ klubui.

„Tai buvo geriausi metai. Nors ir žaidybinės praktikos neturėjau itin daug, o čempionato lygis net žemesnis už Lietuvos A lygą, tačiau itin patiko gyvenimo sąlygos. Viskas buvo iš tiesų puiku, nereikėjo niekuo rūpintis, – „katino dienas“ Estijoje prisiminė M.Stonys. – Tačiau dabar nenorėčiau niekur vykti, noriu likti Lietuvoje.“

Šio sezono išvakarėse, vasarį, vartininkas bandė įsitvirtinti trečiąją vietą Baltarusijos antrajame divizione praėjusiais metais užėmusios Mikaševių „Granit“ ekipoje. Tačiau sutartis su lietuviu nebuvo pasirašyta: „Ir pačiam man ten nepatiko. Net nežinau kuo, tačiau karjeros nenorėjau tęsti šiame klube, todėl teko grįžti į Lietuvą ir dabar esu čia, Klaipėdoje.“

Futbolas – ir laisvalaikiu

Kaip ir daugelis sportininkų, taip ir vartininkas M.Stonys daug laisvalaikio neturi. Šiuo metu jį užpildo Europos futbolo čempionatas.

„Laisvalaikiu stengiuosi atsipalaiduoti, pabūti ramiai: išeinu į miestą, pasivaikštau, nuvažiuoju prie jūros. Šiuo metu aktyviai stebiu Europos futbolo čempionatą, tačiau, kažkurios ekipos nepalaikau. Labiausiai sergu už visus vartininkus ir akiai patrauklų futbolą“, – prisipažino Modestas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų