Pereiti į pagrindinį turinį

V.Garastas atsiprašė

2008-10-29 09:00
V.Garastas atsiprašė
V.Garastas atsiprašė / Redakcijos archyvo nuotr. Atgaila: LKF prezidentas atsiprašė už įžeidimus juodaodžiams.

Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas Vladas Garastas apgailestauja, kad nesuvaldė emocijų kalbėdamas apie juodaodžius krepšininkus ir tvirtina nenorėjęs nieko įžeisti.

Šeštadienį dienraštis spausdino V.Garasto interviu "LKF vadovo kalboje – rasizmo apraiškos". Jame LKF prezidentas nedviprasmiškai atsiliepė apie juodaodžius Kauno "Žalgirio" krepšininkus.

Vakar V.Garastas išplatino atsiprašymą dėl neapgalvotų savo žodžių: "Su visa atsakomybe pripažįstu, kad kai kurie mano interviu komentarai buvo netinkami, įžeidūs ir nepateisinami. Išsakydamas savo asmeninę poziciją pasidaviau impulsyvumui, emociniams išgyvenimams ir grubiais pareiškimais apibūdinau kitos rasės atstovus.
Kalbėdamas apie "Žalgirio" žaidėjus užsieniečius ir komentuodamas jų, mano manymu, prastą požiūrį į darbą ir treniravimąsi, jokiu būdu nesiekiau išreikšti neigiamo ar niekinančio požiūrio į šių asmenų rasę, tautybę ar odos spalvą. Nuoširdžiai gailiuosi, kad mano interviu išsakytos mintys galėjo būti suprastos būtent taip. Tokį pernelyg aštrų ir tikrai netinkamais žodžiais išreikštą asmeninį požiūrį lėmė emocijų protrūkis ir momentinis nesugebėjimas tinkamai jų suvaldyti. Esu giliai paveiktas "Žalgirio" klubo krizės, kaip ir kiekvienas krepšinio gerbėjas nesu abejingas šios komandos problemoms, dabarčiai ir ateičiai. Gali būti, kad neigiamam emociniam fonui įtakos turėjo ir artėjanti kojų sąnarių operacija bei dėl to atsiradusi įtampa.

Nuoširdžiai atsiprašau visos sporto visuomenės, krepšininkų ir Kauno "Žalgirio" klubo bei visų, kuriuos mano komentarai galėjo įžeisti. Užtikrinu, kad nesu nusistatęs prieš kitataučius, kitos rasės atstovus, kito tikėjimo išpažintojus."

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų