Pereiti į pagrindinį turinį

Vienas nori titulo, kiti – gero sezono

2008-10-29 09:00
Vienas nori titulo, kiti – gero sezono
Vienas nori titulo, kiti – gero sezono / "Reuters" nuotr. Ambicijos: Ž.Ilgauskas (dešinėje) teigia pasirengęs nuvainikuoti NBA čempionės titulą ginsiančią Boston "Celtic" ekipą.

Žydrūnas Ilgauskas nusiteikęs pagaliau pasimatuoti NBA čempiono žiedą, o kiti du už Atlanto žaidžiantys lietuviai Linas Kleiza ir Darius Songaila būtų patenkinti ir kelialapiu į atkrintamąsias varžybas.

Drąsūs Ž.Ilgausko pareiškimai

Klivlando "Cavaliers" NBA reguliąrųjį sezoną praėjusią naktį pradėjo rungtynėmis su titulą ginančia Bostono "Celtics". Simboliška, kad būtent šią ekipą "kavalieriai" nori išstumti iš pirmaujančių pozicijų Rytų konferencijoje, o vėliau užkariauti ir visą lygą.
Daugiausia žibalo į augančių Klivlando ambicijų ugnį šliūkštelėjo būtent 33 metų 220 cm ūgio Ž.Ilgauskas.

"Jei po sezono pabaigos nekalbėsime apie tai, kad iškovojome čempionų titulą, tai bus didelis nusivylimas. Kalbėjomės su LeBronu, kad dar niekada neturėjome tokios talentingos komandos. Net mūsų atsarginiai galėtų pretenduoti į starto penketą kitose komandose, – kalbėjo 11-ą sezoną NBA pradedantis lietuvis. – Aišku, dėl to spaudimas tik didėja, tačiau tikime savimi ir sau keliame aukščiausius tikslus."

Ypač daug vilčių Klivlande siejama su Mo Williamso atvykimu. Pernai Milvokio "Bucks" komandoje įmetęs po 17,2 taškus ir 6,3 rezultatyvių perdavimų atlikęs įžaidėjas turėtų dar labiau atlaisvinti rankas LeBronui Jamesui ir Ž.Ilgauskui.

"Visi 14 žaidėjų gali įnešti savo indėlį. Aš pats taip pat jaučiuosi penkis kartus geresnis nei pavasarį, kai pralaimėjome "Celtics" konferencijos pusfinalyje", – tikino viena ryškiausių lygos žvaigždžių L.Jamesas.

23 metų "Karaliui" specialistai iš anksto atiduoda naudingiausio sezono žaidėjo titulą, o "Cavaliers" vadinama viena pagrindinių pretendenčių į čempionų vardus. Juolab kad klubo savininkas Danas Gilbertas, jei reikalai nesiklostys pagal planą, pasiryžęs dar labiau atverti piniginę. Sezoną "Cavaliers" pradeda būdama antroje vietoje pagal žaidėjams mokamus atlyginimus (89,6 mln. JAV dolerių).

L.Kleiza laukia sutarties

L.Kleiza jau ketvirtadienį ar penktadienį turėtų sužinoti, ar dar ilgai rungtyniaus Denverio "Nuggets" ekipoje. Būtent penktadienis bus paskutinė diena, kai "grynuoliai" galės pratęsti sutartį su Lietuvos rinktinės puolėju.

Pats L.Kleiza tikino, kad nesidomi derybomis. "Aš esu čia, kad žaisčiau krepšinį. Esu laimingas Denveryje ir labai laukiu naujojo sezono, kuris žada būti labai įdomus. Sutartis man nėra svarbiausias dalykas", – sakė 23 metų 203 cm ūgio lietuvis.
Tačiau anksčiau tiek Lietuvos, tiek JAV žurnalistams L.Kleiza ne kartą kartojo, kad norėtų likti Kolorade. Denverio žurnalistai spėja, kad ši lietuvio svajonė išsipildys artimiausiomis dienomis. Jei taip neįvyktų, 1,8 mln. dolerių šiemet uždirbsiantis puolėjas po sezono taps apribotu laisvuoju agentu, ir jam sutartis galės siūlyti kitos komandos.

"Labai tikiuosi, kad J.R.Smithas ir L.K. šį sezoną rungtyniaus taip pat kaip atkrintamosiose varžybose. Netekome Marcuso Camby, bet tebesame gera komanda", – tvirtino George'as Karlas.

"Nuggets" trenerio optimizmu patikėjo ne visi. Daugelis apžvalgininkų mano, kad Kolorado komanda šįsyk liks už atkrintamųjų varžybų borto. Pirmiausia dėl to, kad neteko vieno geriausiai lygoje besiginančių žaidėjų M.Camby.
Todėl šiemet prie savo krepšio teks grumtis ir L.Kleizai. G.Karlas prieš sezoną neslėpė, kad tvirtai sudėtas lietuvis dažnai turės užimti sunkiojo krašto puolėjo poziciją ir stumdytis baudos aikštelėje.

D.Songaila neranda vietos

Pesimistiškai vertinamos ir kito lietuvio D.Songailos ekipos Vašingtono "Wizards" galimybės. JAV sostinės komanda dėl eilinės kelio traumos vėl iki gruodžio prarado lyderį Gilbertą Arenasą, o šiemet gerokai sustiprėjusioje Rytų konferencijoje varžovai žada negailestingai naudotis kiekvienu kluptelėjimu.

Pats D.Songaila sezoną pasitinka visiškai pasveikęs po nugaros traumos, kuri jam užvėrė duris į Pekino olimpiadą. 30-mečiui 206 cm ūgio puolėjui operacijos neprireikė – užteko kelių savaičių poilsio ir specialių pratimų.

Tačiau aikštėje lietuvis negali pasigirti įspūdingais pasiekimais. Per 7 ikisezonines rungtynes marijampolietis vidutiniškai pelnydavo 3,1 taško ir atkovodavo 2,6 kamuolio per 14 minučių. "Wizards" treneris Eddie Jordanas taip pat pripažino, kad kol kas nesurado sistemos, kaip kaitalioti atsarginius žaidėjus.

"Negaliu pasakyti, kas bus šeštas, septintas ar aštuntas žaidėjas, ir man tai kelia nerimą. Turėsime šias problemas spręsti jau sezono metu. Svarbiausia, kad visi atsarginiai būtų visada pasirengę padėti komandai", – kantrybės antram ekipos ešelonui, tarp jų ir D.Songailai, linkėjo E.Jordanas.

Lietuviai NBA 2007-2008 m. sezone

Žaidėjas Komanda  R  Min.  2 tšk.  3 tšk.  Baud.  Atk.  R.p.  P.k.  Tšk.
Ž.Ilgauskas  "Cavaliers"  73  30,4  47,3  0,0  80,2  9,3  1,4  0,5  14,5
L.Kleiza  "Nuggets"  79  23,9  56,8  33,9  77,0  4,2  1,2  0,6  11,1
D.Songaila  "Wizards"  80  19,4  45,6  0,0  91,8  3,4  1,7  0,7  6,2

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų