Pereiti į pagrindinį turinį

Vilniečiai prisibijo "Žalgirio" jaunimo?

2009-01-16 09:00
Vilniečiai prisibijo "Žalgirio" jaunimo?
Vilniečiai prisibijo "Žalgirio" jaunimo? / Aliaus Koroliovo nuotr. Principai: Š.Vasiliausko žaidimą vertina net "Lietuvos ryto" vadovai, nenorintys, kad jis atstovautų "Žalgiriui" LKF finalo ketverto turnyre.

Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) finalo ketvertas gali tapti krepšinio parodija. Jei nespės pasveikti Lorenas Woodsas, titulą ginsiančiam Kauno "Žalgiriui" kitą savaitgalį Panevėžyje teks kovoti septyniese.

Neregistruoja jaunų žaidėjų

"Žalgirio" krepšininkai Artūras Milaknis ir Šarūnas Vasiliauskas LKF Didžiosios taurės finalo ketverto kovas Panevėžio "Cido" arenoje stebės arba nuo atsarginių suolo, arba apskritai per televiziją.

LKF vykdomojo komiteto nuostatai draudžia Kauno komandai registruoti jaunus gynėjus varžyboms Panevėžyje, nes jie šį sezoną taurės varžybose jau atstovavo "Kaunas Triobet" klubui.

"Nežinau, gal reikės registruoti Darių Maskoliūną (trenerio asistentą – red. past.)", – vakar ironiškai kalbėjo "Žalgirio" strategas Gintaras Krapikas.

Federacijos vadovai, kiekvieną kartą viešai kalbėdami, kritikuoja didžiuosius šalies klubus už didelį legionierių skaičių ir ragina remtis Lietuvos krepšininkais. Šio sezono pradžioje ypač kliuvo "Žalgiriui", kad komandoje žaidžia silpni amerikiečiai, o ne talentingas šalies jaunimas. Ironiška, bet tie patys LKF taurės nuostatai leistų "Žalgiriui" prieš finalo ketvertą registruoti vieną ar kelis užsieniečius.

"Mums tarsi siūloma dabar pirkti legionierius. Kodėl mes negalime registruoti savo auklėtinių, kurie pernai žaidė dublerių komandoje, o šiemet su ta komanda pateko į LKL varžybas? Man norėtųsi matyti aiškesnę LKF poziciją. Nes ši padėtis darosi juokinga", – kiek pakeltu balsu stebėjosi G.Krapikas.

"Žalgirio" treneris pripažino, kad komanda neturi rezervų. NKL rungtyniaujanti Kauno "Žalgirio-Sabonio mokykla" dalyvavo LKF taurės varžybose, tad šios komandos krepšininkai irgi nebegali padėti stipriausiai Lietuvos komandai. "Bet kuris žaidėjas Lietuvoje jau yra rungtyniavęs LKF taurėje. Tiesiog nėra pasirinkimo, ką galėtume pakviesti", – pripažino ir "Žalgirio" direktorius Paulius Motiejūnas.

Federacija nenori chaoso

LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas tvirtino, kad "Žalgiris" privalo laikytis tų pačių taisyklių.

"Nereikėtų daryti klaidos. Galima registruoti ir lietuvius, bet tik tuos, kurie neatstovavo kitai komandai. Esmė paprasta – vienas žaidėjas gali atstovauti vienai komandai. Patys suprantate, koks prasidėtų chaosas, jei leistume vieną žaidėją registruoti kelioms komandoms. Nuostatai užkerta kelią bet kokioms spekuliacijoms žaidėjais", – dienraščiui aiškino LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.

Pasak pašnekovo, jei "Žalgiriui" būtų leista registruoti A.Milaknį ir Š.Vasiliauską, tai taptų blogu precedentu: "Negalime atmesti galimybės, kad vėliau kitos komandos piktybiškai naudotųsi tokia landa. Jau ir šiemet buvo tokia situacija, kai Mažosios taurės finale galėjome matyti LKL komandų dvikovą. Tačiau taisyklės yra taisyklės, ir jos turi būti vienodos visiems."

M.Balčiūnas užtikrino, kad supranta sudėtingą "Žalgirio" padėtį. Todėl LKF nebaus Kauno ekipos, jei ji Panevėžyje turės mažiau nei aštuonis krepšininkus, kaip reikalauja FIBA taisyklės. "Suprantame komandos bėdas ir bandome padėti jas spręsti. Nereikia iš mūsų daryti nusikaltėlių. Mes tenorime elementarios tvarkos", – LKF poziciją apibūdino M.Balčiūnas.

Prašymas liko neišgirstas

Beveik neabejojama, kad LKF taurės finale vėl susitiks "Žalgiris" ir Vilniaus "Lietuvos rytas". Todėl LKF, ieškodama kompromiso, pasiūlė dėl žaidėjų registracijos susitarti patiems klubams.

Kauno klubo vadovas Paulius Motiejūnas kreipėsi į varžovus prašydamas tokio leidimo, bet išgirdo neigiamą atsakymą. "Nedavėme leidimo ir neduosime", – vakar griežtai mūsų dienraščiui pareiškė Vilniaus klubo valdybos pirmininkas Jonas Vainauskas.

Paklaustas apie motyvus, "Lietuvos ryto" vadovas nukirto dar griežčiau: "Nieko neketiname komentuoti."

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų