Pereiti į pagrindinį turinį

Vilniečiai sukūrė šventę sau

2008-11-26 09:00
Vilniečiai sukūrė šventę sau
Vilniečiai sukūrė šventę sau / Roko Medonio nuotr. Lyderis: M.Lukauskis (su kamuoliu) buvo naudingiausias vilniečių žaidėjas mače su ASVEL.

Antanas Sireika vėl prisiminė seną savo frazę: "Kuo sunkiau, tuo geriau." Net ir netekęs savo dvasinio lyderio Matthew Nielseno, Vilniaus "Lietuvos rytas" įspūdingai pradėjo žygį Europos taurės turnyre.

Netektis sutelkė komandą

M.Nielsenas pirmadienį jau nebekėlė komandos draugų kovingumo ir nebesiuntė kamuolių į "Lietuvos ryto" varžovų krepšį. Paskutines sutarties su Valensijos "Pamesa" detales baigiantis derinti australas buvo apsirengęs kasdieniais drabužiais ir mačą stebėjo iš tribūnų. Stebėjo energingai ir ne sykį kilo nuo patogios kėdės.

Jau buvusiam "Lietuvos ryto" kapitonui turėjo patikti tai, ką mato aikštėje. Vilniečiai maždaug nuo pirmo kėlinio vidurio ėmė diktuoti savo sąlygas ir be didesnių sunkumų Europos taurės sezono atidarymo rungtynėse 95:74 sutriuškino Vilerbano ASVEL.

"Jei pamenate, visada sakydavau – kuo sunkiau, tuo geriau. Nė kiek nesijaudinau ir šį kartą. Jau kurį laiką buvau patenkintas Bjelicos žaidimu, Zavacku. Nenorėjome atsisveikinti su Nielsenu, bet tokia yra realybė ir nuo to, kad pasiguosime, nieko nepasikeis. Likimas siunčia išbandymus tvirtiems vyrams ir stengiamės juos įveikti", – kalbėjo "Lietuvos ryto" strategas A.Sireika.

"Pirmos rungtynės neparodė varžovų tikrojo pajėgumo. Kiek teko stebėti įrašų, tai tikrai neblogai kovojanti ekipa. Mes tikriausiai geriau susitvarkėme su startiniu jauduliu, taip pat geriau pataikėme tolimus metimus", – svarbiausias pergalės priežastis vardijo naudingiausias "Lietuvos ryto" žaidėjas Mindaugas Lukauskis.

Puolėjai pateisino lūkesčius

M.Nielseno paliktą prarają šiose rungtynėse pridengė kiti du vilniečių sunkieji krašto puolėjai – Milko Bjelica ir Donatas Zavackas. Ypač naudingai rungtyniavo pirmasis. Juodkalnietis buvo grėsmingas ir arčiau, ir toliau nuo krepšio, o prie 16 taškų pridėjo ir 7 atkovotus kamuolius.

"Pirmą kartą žaidžiau supamas tokios nuostabios atmosferos. Žmonės kėlė labai daug triukšmo, labai mus palaikė, todėl jautėmės lyg su sparnais. Aišku, esame šiek tiek pavargę, nes koją kišo jaudulys. Bet vieną dieną pailsėsime ir rengsimės kitoms dvikovoms", – aiškino M.Bjelica.

Ne vien tik "Lietuvos ryto" puolėjai, bet ir gynėjai užvakar sąžiningai vykdė A.Sireikos priesaką kautis dėl atšokusių kamuolių. Atletiška ASVEL komanda buvo priversta stebėti, kaip po krepšiais viešpatauja šeimininkai. 38 prieš 24 – tokį užtikrintą vilniečių pranašumą kovojant dėl kamuolių rodė statistikos protokolas.

"Treneris liepė visiems kovoti dėl atšokusių kamuolių. Kaip mums pavyko – rezultatą matėte patys", – šyptelėjo M.Lukauskis.

Treneris mato spragų

Nepaisant sėkmingo pasirodymo, A.Sireika buvo patenkintas ne viskuo. "Trūkumų yra, bet čia man aktualu, net žaidėjams apie juos nesakiau. Tačiau tie trūkumai tegul lieka mūsų virtuvėje. Ir laimėtose rungtynėse, net kai laimim 20 taškų, matau dalykų, kuriuos reikėtų taisyti", – pažymėjo "Lietuvos ryto" strategas.

Be abejo, vilniečiams pirmiausia teks taikytis prie gyvenimo be M.Nielseno. "Mums trūks Nielseno, ypač ginantis", – australo svarbą pabrėžė Marijonas Petravičius.

M.Lukauskis neskubėjo spėlioti, kas laukia ateityje: "Laikas parodys. Sezonas ilgas, jis dar tik prasideda."

Šiemet pradžia bus itin svarbi, nes grupių varžybose komandos žaidžia vos po šešerias rungtynes. Kiekviena pergalė yra aukso vertės. Su tokiomis mintimis vilniečiai kitą savaitę vyks ir į Gran Kanariją, kur laukia antrasis išbandymas E grupėje prieš vietos "Kalise" ekipą.


Statistika

Vilniaus "Lietuvos rytas" – Vilerbano ASVEL

2008 11 24, Vilniaus "Siemens" arena, 7500 žiūrovų.

95:74 (24:13, 28:23, 18:20, 25:18)

"Lietuvos rytas": M.Lukauskis 23 (3/8 dvitaškių, 4/8 tritaškių, 6 atkovoti ir 6 perimti kamuoliai), C.Eidsonas ir M.Bjelica (7 atkovoti kamuoliai, 4 klaidos) – po 16, B.Milisavljevičius 10 (7 rezultatyvūs perdavimai), M.Petravičius ir D.Zavackas – po 9, M.Anisimovas 7 (7 atkovoti kamuoliai), M.Gecevičius 3 (1/5 tritaškių), M.Prekevičius 2 (S.Babrauskas, J.Sinica).

ASVEL: J.R.Reynoldsas 17 (2/7 tritaškių), A.Traore 16, A.Sy 12, B.Dewaras 10, E.Campbellas ir LFoirest – po 8, A.Jeanneau 2, C.Troutmanas 1 (B.Fofana).

Komandų rodikliai: dvitaškiai – 20/34 (58,8 proc.) ir 20/32 (62,5), tritaškiai – 10/24 (41,6) ir 5/20 (25), baudos – 25/32 (78,1) ir 19/27 (70,3), atkovoti kamuoliai – 38 ir 24, rezultatyvūs perdavimai – 15 ir 8, pereimti kamuoliai – 8 ir 8, blokai – 0 ir 4, klaidos – 15 ir 17.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų