Pereiti į pagrindinį turinį

V.Masalskis: "Žalgirio" rankose – tvirti koziriai

2010-10-23 12:38
V.Masalskis: "Žalgirio" rankose – tvirti koziriai
V.Masalskis: "Žalgirio" rankose – tvirti koziriai / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Naują Eurolygos sezoną abi Lietuvos komandos – Kauno "Žalgiris" ir Vilniaus "Lietuvos rytas" – pradėjo iš skirtingų starto pozicijų.

"Kauniečių žaidimas liudija, kad jų galimybės šiuo metu – gerokai didesnės nei vilniečių, kurie kol kas yra tarsi beveidžiai", – sakė dienraščiui Lietuvos jaunimo vaikinų (iki 20 metų) rinktinės ir Kauno "Erelitos-KTU" ekipos vyriausiasis treneris Vitoldas Masalskis.

– Treneri, kokius įspūdžius jums paliko pirmasis Eurolygos turas? – pasiteiravome V.Masalskio.

– Pirmiausiai išskirčiau "Žalgirį" ir jo geras rungtynes ne su bet kuo, o su praėjusio sezono finalo ketverto dalyve – Belgrado "Partizan mt:s" ekipa. Mačiau visas A grupės dvikovas. Jei žalgiriečių nekamuos nesėkmių išvykose sindromas, kaip buvo pernai, jie savo grupėje turėtų būti tarp trijų stipriausių komandų. Man regis, kauniečių grupė – viena įdomiausių. Iš pirmo žvilgsnio "Partizan mt:s" komanda atrodo silpnesnė nei, tarkime, Maskvos srities "Chimki" ar Gdynės "Asseco Prokom", bet žinome, kaip "jugai" žaidžia savo aikštėje. Todėl nederėtų iš anksto nuvertinti "partizanų". Vis dėlto negalėčiau įvardyti, kuris klubas – ryškus A grupės favoritas. Iš kitų grupių išsiskiria Pirėjo "Olympiakos", "Regal FC Barcelona", Sienos "Montepaschi", Atėnų "Panathinaikos", bet noriu pabrėžti, kad sužaistos tik pirmos rungtynės – ateityje daug kas gali pasikeisti. Didžiausia pirmojo turo staigmena – Maskvos CSKA pralaimėjimas namuose Milano "Armani Jeans" krepšininkams.

– Kaip vertinate Lietuvos klubų – "Žalgirio" ir "Lietuvos ryto" – startą?

– Kauniečiai ir vilniečiai sužaidė visiškai skirtingas rungtynes. Nuo seno yra taip, kad mūsiškiams rungtynės išvykose susiklosto prasčiau nei namuose. Tačiau skirtingi ne tik Kauno ir Vilniaus krepšininkų varžovai, bet ir mūsų komandos bei jų demonstruojamas krepšinis. Mano nuomone, "Žalgiris" šį sezoną labiau remiasi jėgos gynyba, o vienas šiuolaikinio krepšinio kozirių – būtent ji. Žalgiriečiai ginasi netaupydami jėgų, matyt, jie žino, kad neteks per rungtynes kautis po 20 ar daugiau min. ir jie privalo atiduoti visas jėgas per 3–4 min. Tai matėme ir per mačą su "Partizan mt:s", kai "Žalgirio" vyriausiasis treneris Aco Petrovičius pradėjo keitimus jau penktą pirmojo kėlinio minutę. "Lietuvos ryto" ekipa kol kas – nei į tvorą, nei į mietą. Pasikeitė treneriai, naujasis vairininkas Aleksandras Trifunovičius mėgina savo derinius, vilniečių žaidimas – vis dar be azarto. Permainos turi įtakos žaidėjams, jiems reikia laiko parodyti tikrąjį komandos veidą. Galbūt "Lietuvos rytas" vyko į Stambulą susitaikęs su mintimi, kad jei ir pralaimės, vis tiek turės progą atsirevanšuoti namuose? Burdamas komandą "Žalgiris" ėjo ilgesniu, tačiau labiau apgalvotu keliu: kai kurie nauji žaidėjai, pavyzdžiui, Paulius Jankūnas ar DeJuanas Collinsas, jau anksčiau gerai žinojo Kauno klubo virtuvę. Vilniečiai tarpsezoniu skubėjo, bet ar tai pasitvirtino? Palaukime kitų rungtynių.

– Kurios komandos, jūsų nuomone, sezono pradžioje demonstruoja brandžiausią krepšinį?

– Galbūt "Olympiakos", "Regal FC Barcelona". Manau, kad A grupėje visi varžovai "Žalgiriui" – įveikiami. Atkreipiau dėmesį, kad Eurolygoje mažėja techniško krepšinio, o teisėjai toleruoja jėgos žaidimą. Iš mano matytų ekipų pirmiausia išskirčiau Tomo Pačėso treniruojamą Gdynės komandą, taip pat ir "Regal FC Barcelona" – jos techniškos, traukia akį.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų