Pereiti į pagrindinį turinį

V.Romanovas toliau tyčiojasi iš "Žalgirio"

Vladimiro Romanovo sugalvotas šou tęsėsi ir vakar. Žlugus jo užmojams trečiųjų LKL finalo rungtynių dieną atleisti Darių Maskoliūną, jis savo veiklą pratęsė vakar ir įteikė treneriui raštą apie jo atleidimą.

Kelią pastojo apsauga

Antradienį,16 val., Kaune, Naglio gatvėje, įsikūrusiame klubo treniruočių centre buvo numatyta lengva žalgiriečių treniruotė ir LKL finalo varžovės Vilniaus "Lietuvos ryto" ekipos žaidimo vaizdo įrašų peržiūra bei analizė.

Tačiau į treniruotę atvykusį D.Maskoliūną prie įėjimo į salę sutiko trys stambūs apsaugos tarnybos vyrai. Treneris vidun nebuvo įleistas. Atleidimo pareiškimą D.Maskoliūnui lauke perdavė klubo generalinis direktorius Paulius Motiejūnas.

Vakar prieš treniruotę į bazę atvykęs "Žalgirio" savininkas Vladimiras Romanovas perimti komandos vairą dar kartą liepė treneriui asistentui Gvidui Markevičiui, bet šis atsisakė, jau antrą kartą per kiek daugiau nei parą laiko.

Pirmą kartą V.Romanovas jam liepė vadovauti komandai pirmadienį, tačiau G.Markevičius išreiškė solidarumą su D.Maskoliūnu. Kai iš autobuso buvo liepta išlipti vyriausiajam treneriui, pirmasis kartu su juo pareiškė išlipantis ir G.Markevičius. Netrukus trenerių pavyzdžiu pasekė visa komanda ir toks staigus žalgiriečių pasipriešinimas baigėsi V.Romanovo atsitraukimu. Pasirodo, jis atsitraukė laikinai.

Žaidėjai motyvų nesuprato

Iš treniruotės išėję žaidėjai buvo nekalbūs. "Apie viską klauskite tų, kurie yra viduje", – į salės pusę pamojo ir nuėjo Mirza Begičius.

"Šiandien tikrai nieko nepasakosiu. Ar jūs norite, kad mane 50 tūkst. bauda nubaustų?" – lyg žemę pardavęs atrodė "Žalgirio" kapitonas Dainius Šalenga.

Vienas prisistatyti nepanoręs žalgirietis pasakojo, kad apie D.Maskoliūno atleidimą komandai prieš treniruotę pranešė pats V.Romanovas, tačiau jo poelgio motyvų niekas nesuprato. "Apie atleidimo motyvus nebuvo jokios kalbos. Kalbėjo kažkokias nesąmones. Ką sako legionieriai? Nieko. Jie išvis kaip iš medžio iškritę. Nesupranta kas darosi, kaip ir mes", – sakė žalgirietis.

"Kauno dienos" žiniomis, žaidėjai netgi svarstė maišto galimybę. Žaidėjų tarpe kilo spontaniška mintis nežaisti kitų LKL finalo rungtynių, tačiau idėja buvo greitai atmesta. "Pagal sutartį, jis (V.Romanovas – red.) vykdo visus įsipareigojimus, todėl lengvai gali mums pritaikyti sankcijas", – sakė vienas žaidėjas.

Kas vadovaus komandai?

Kol kas neaišku, kas vadovaus "Žalgiriui" ketvirtadienį ketvirtosiose LKL finalo serijos rungtynėse su "Lietuvos rytu". Klubo sporto direktorius Šarūnas Sakalauskas atsisakė ką nors komentuoti, pasiūlęs kreiptis į spaudos atstovą.

LKL nuostatai po kovo 1 d. draudžia registruoti naujus žaidėjus ir trenerius, todėl formaliai komandai galėtų vadovauti sporto direktorius, o rungtynių protokolą turėtų pasirašyti komandos kapitonas. Tačiau LKL generalinio direktoriaus Lino Gylio teigimu, įrašas apie trenerius yra korektūros klaida, kurią ištaisyti būtų galima valdybos sprendimu.

Tad teoriškai V.Romanovas galėtų samdyti naują trenerį, jeigu gautų LKL pritarimą, tik beveik nėra abejonių, kad niekas nesutiktų dabar stoti prie "Žalgirio" vairo. Balandį jis jau siūlė vyriausiojo trenerio pareigas Rimantui Grigui ir sporto direktoriui Š.Sakalauskui, tačiau nė vienas jų nesutiko.

Kol kas neaišku, kas vadovaus "Žalgiriui" ketvirtadienį ketvirtosiose LKL finalo serijos rungtynėse su "Lietuvos rytu". Klubo sporto direktorius Šarūnas Sakalauskas atsisakė ką nors komentuoti, pasiūlęs kreiptis į spaudos atstovą. Tačiau šis mobiliuoju telefonu neatsiliepė.

LKL nuostatai po kovo 1 d. draudžia registruoti naujus žaidėjus ir trenerius, todėl formaliai komandai galėtų vadovauti sporto direktorius, o rungtynių protokolą turėtų pasirašyti komandos kapitonas.

Vakar "Žalgirio" klubas išplatino oficialų pranešimą, kuriame D.Maskoliūnas kaltinas tyčiniu neigiamu rezultatų įtakojimu. Vienas internautas "Žalgirio" svetainėje taikliai pastebėjo, kad tokią nesąmonę parašyti galėjo tik žmogus, kuriam prie smilkinio buvo prikištas pistoletas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų