Quantcast

Vyrai bokso ringe kapituliavo, kautis liko tik žemaitė

Ikiolimpiniame vyrų ir moterų bokso atrankos turnyre Italijoje kovą dėl kelialapio į Paryžiaus žaidynes tęs tik viena Lietuvos atstovė – pasaulio ir Europos čempionė Gabrielė Stonkutė.

Apmaudi nesėkmė

Busto Arsicijaus mieste vykstančiose varžybose kovo 7-ąją ginklus sudėjo šeštas Lietuvos boksininkas – Aleksandras Trofimčiukas (svorio kategorija iki 71 kg).

Per pirmą dvikovą 3:1 palaužęs Kanados atstovą Juniorą Petanqui, mūsiškis po atkaklaus mūšio 2:3 nusileido 2021 m. pasaulio čempionato bronzos medalio laimėtojui azerbaidžaniečiui Sarchanui Alijevui.

Iš Visagino kilusio kovotojo pranašumą įžvelgė Vengrijos ir Taivano teisėjai, azerbaidžaniečiui pergalę skyrė Puerto Riko, Ukrainos ir JAV arbitrai.

Pirmą raundą, visų teisėjų nuomone, laimėjo S. Alijevas. Antra kova buvo apylygė – tik 48:47 Azerbaidžano boksininko naudai, o trečią savo sąlygas diktavo A. Trofimčiukas.

Akistata su norvege

Anksčiau pasirodymus atrankos turnyre užbaigė Ana Starovoitova (iki 60 kg, pirmą dvikovą pralaimėjo 0:5 ispanei Sheilai Perez Martinez), Andriejus Lavrenovas (iki 63,5 kg, nusileido 0:5 Suomijos atstovui Ismailui Umarui), Robertas Liorančas (iki 80 kg, neprilygo tailandiečiui Weeraponui Jongjoho – 0:5).

Vėliau prie jų prisijungė Jonas Jazevičius (per 92 kg, 0:5 pralaimėjo serbui Dušanui Veletičiui) ir Darius Voišnarovičius (iki 92 kg, jau pirmą raundą kapituliavo prieš uzbeką Lazizbeką Mulojonovą).

Tad liko paskutinė mohikanė – pasaulio ir Europos čempionė G. Stonkutė.

Kretingiškė (iki 75 kg), 5:0 sutriuškinusi Kenijos atstovę Adhią Elizabeth Andiego, šiandien aštuntfinalyje susikaus su norvege Sunniva Hofstad, kuri aiškia persvara eliminavo Barbadoso sportininkę Lanorą Gittens.

Blykstelėjo: A. Trofimčiukas – vienintelis iš Lietuvos boksininkų vyrų atrankos turnyre laimėjo bent vieną dvikovą. / S. Čirbos / LBF nuotr.

Pažintis – Marijampolėje

Devyniolikmetė S. Hofstad – pažįstama varžovė 22-ejų G. Stonkutei. Jos buvo susitikusios pernai Marijampolėje, turnyre „King of the ring“.

Tąkart lietuvė šventė pergalę 2:1.

Po varžybų S. Hofstad treneris Ole-Arne Nesgardas pareiškė, kad jo auklėtinei ši akistata su viena stipriausių pasaulio boksininkių – geras testas žvelgiant į ateitį, pirmiausia – Paryžiaus olimpines žaidynes.

Trondheime gimusi S. Hofstad per savo karjerą, „BoxRec“ duomenimis, jau yra laimėjusi 52 dvikovas (iš jų 20 – nokautais) ir patyrusi vienuolika nesėkmių. Ji – 2019 m. Europos jaunių vicečempionė, 2022 m. pasaulio ir Europos jaunimo čempionė.

G. Stonkutė bokso ringe šventė penkiolika pergalių (iš jų dvi – nokautais), pralaimėjo vienuolika kautynių.

Šios svorio kategorijos boksininkėms Italijoje bus įteikti keturi olimpiniai kelialapiai, tad reikia nužygiuoti iki pusfinalio. Ketvirtfinalyje lietuvės (arba norvegės) lauktų kovotoja iš Kolumbijos arba Švedijos.

Optimistiniai lūkesčiai

Jeigu G. Stonkutei nepavyktų įveikti šio atrankos barjero, liks dar viena galimybė tapti olimpiete – paskutinis atrankos turnyras gegužės 23–birželio 3 d. Bankoke (Tailandas).

Paskutinis ikiolimpinis bokso atrankos turnyras numatytas Bankoke.

Jame galės reabilituotis ir kiti mūsų šalies boksininkai.

Lietuvos bokso federacijos (LBF) generalinis sekretorius Donatas Mačianskas yra pareiškęs, kad nėra net minčių, kad nebus bent vieno kelialapio į Paryžiaus olimpiadą, o ambicingas tikslas – du ar net trys.

Pastarąjį kartą mūsų šalies boksininkai olimpinėse žaidynėse dalyvavo 2016-aisiais Rio de Žaneire (Eimantas Stanionis – 9–16 vietos, Evaldas Petrauskas – 17–28 vietos).



NAUJAUSI KOMENTARAI

ZOSĖ

ZOSĖ portretas
Valdžia apimta psichozės mato tik ukraina ir pasiruošusi Lietuvos jaunimą siųsti į karą.

BANANA REPUBLICA LITUANICA

BANANA REPUBLICA LITUANICA portretas
Žodžiu--Lietuvos sportas eina į dugną,kaip tas kreiseris.....Su tokia valdžios politiką,panašu,kad Lietuva neturės greitu laiku atstovų Olimpiadose ir pasaulio čempionatuose.

Ela

Ela portretas
Šlovė žemaitei !!! )....
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių