Pereiti į pagrindinį turinį

Vyro startus iš arti stebinti olimpietė M. Lendel: jaudinuosi daugiau, nei prieš savo startus

2024-08-07 21:46 diena.lt inf.

Tokijuje olimpinėse žaidynėse savo debiuto sulaukusi treko dviratininkė Miglė Lendel Paryžiaus olimpinėse žaidynėse yra kitame amplua.

Oficialiai ji yra komandos techninio personalo narė, tad nors ir pati neiškovojo kelialapio į olimpines žaidynes, iš arti stebi savo vyro Vasilijaus Lendelio startus. Olimpietė pripažįsta – jaudulio daugiau, nei startuojant pačiai.

„Vienareikšmiškai daugiausiai jaudulio yra tada, kai važiuoja vyras. Kai už save kovoji, tai žinai, ką darai. Dabar yra labai daug jaudulio, sesės abi atvažiavusios mano. Kai aš važiavau, ar vyras, lygiai taip pat jaudinasi ir palaiko “, – sakė M. Lendel.

M. Lendel yra 2019 m. Europos žaidynių vicečempionė komandinio sprinto rungtyje, o 2020 m. Tokijo žaidynių debiutantė kartu su Simona Krupeckaite komandinio sprinto rungtyje iškovojo 5-ą vietą. Tačiau nepatekusi į Paryžiaus olimpines žaidynes turi čia kitą vaidmenį.

„Filmuoju važiavimus, padedu prižiūrėti dviratį. Jei reikia, paduodu atsigerti, rankšluostį. Kiekvienas dalykas prisideda prie rezultato, kiekvienas dalykas yra svarbus, stengiuosi viską padaryti geriausiai“, – apie galėjimą būti komandos dalimi šalia savo vyro pasakojo M. Lendel.

Šis olimpinis velodromas netoli Versalio yra puikiai pažįstamas pačiai Lendelių šeimai. „Velodromas jau yra daug kartų išbandytas, matytas, būta jame, jis yra gana savas tiek man, tiek Vasilijui. Gražu, vis tiek kiekvieną kartą kelia nuostabą, geras jausmas čia yra visada sugrįžti. Atmosfera gera, žmonių daug“, – pasakojo M. Lendel.

Tiesa, pati M. Lendel pasakojo čia būdama Paryžiuje atrandanti laiko ir pasportuoti, bet kol kas labiau štanginėje – po olimpinių žaidynių reikės rimtai kibti į darbus, nes jos kartu su vyru V. Lendeliu laukia pasaulio dviračių treko čempionatas. O trenerį pakeitęs V. Lendelis pastaruoju metu retas svečias namuose – Šveicarijoje treniruojasi ir ten turi aukščiausio lygio treniruočių partnerius.

„Labai gerai pailsėjau, nes 10 metų kartu buvo dieną iš dienos treniruotės, stovyklos, varžybos, buvome jau vienas kitam kažkiek gal nusibodę. Pailsėjau, norėčiau, kad jis jau grįžtų namo, padėtų ir su vaiku, jau pradeda ir kalbėti, jis jau to nematė. Labai laukiu kada griš, pailsėsime, atostogausime. O spalį jau laukia pasaulio čempionatas, tai kibsime į darbus, dabar jau ir aš kartu“, – pasakojo M. Lendel.

O šiame olimpiniame velodrome vien per atrankos važiavimus vyrų sprinte du kartus krito pasaulio rekordai.

„Nestebina, nes prieš dvi dienas moterys važiavo komandinį sprintą, tą patį, kur mes su Simona važiavome Tokijo olimpinėse žaidynėse. Tai šioje rungtyje krito, berods, 5 pasaulio rekordai tą pačią dieną, per keturias valandas. Niekas nebestebina, tikėjausi, kad net iš 9 sek. Nyderlandų dviratininkas išvažiuos. Du pasaulio rekordai per 5 minutes, tai yra kažkas tokio“, – pasaulio rekordus komentavo M. Lendel.

 

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų