Pereiti į pagrindinį turinį

"Žalgirio" jaunimui – išbandymas Ispanijoje

2010-03-30 09:00
"Žalgirio" jaunimui – išbandymas Ispanijoje
"Žalgirio" jaunimui – išbandymas Ispanijoje / Tomo Raginos nuotr.

Kauno "Žalgirio" jaunimo komanda šiandien išvyksta į prestižinį krepšinio turnyrą Ispanijoje.

Pirmas mačas – su serbais

Kauno komandai turnyre Ispanijoje atstovaus visi talentingiausieji su "Žalgiriu" sutartis turintys žaidėjai, o jiems vadovaus vienas "Žalgirio" trenerių Gvidas Markevičius.

Vilagarsijoje balandžio 1 d. prasidėsiančiame turnyre dalyvaus šešios ekipos. A grupėje žais Belgrado "FMP Železnik" (Serbija), Madrido "Asefa Estudiantes" (Ispanija) ir Maskvos "Dinamo" (Rusija). B grupėje su "Žalgiriu" kausis Badalonos "DKV Joventut" (Ispanija) ir Belgrado "Mega Vizura" (Serbija).

Pirmąsias rungtynes žalgiriečiai žais su Belgrado komanda, kuri prieš dvejus metus jiems užtvėrė kelią į turnyro finalą.

Grupėse pirmąsias vietas užėmusios ekipos kovos dėl turnyro nugalėtojų vardo, antrąsias – dėl 3–4 vietų, trečiąsias – dėl 5–6.

Šis turnyras skirtas 1990 m. gimusiems krepšininkams, tačiau komandoms leista sustiprinti sudėtį ir keturiais dvejais metais vyresniais žaidėjais. Tiesa, "Žalgiryje" tokių nebus – tik keturi 1989 m. gimę vaikinai. Jauniausias ekipoje bus gegužę 17-ąjį gimtadienį švęsiantis Tauras Jogėla.

Iš dabartinių žalgiriečių Vilgarsijoje kausis Šarūnas Vasiliauskas, po čiurnos traumos jau atsigavęs Siimas Sanderis Venė ir sezoną "Aisčiuose" baigęs Žygimantas Janavičius.

Vadovaus be asistento

"Žalgirio" komandai turnyre vadovaus meistrų komandos vyriausiojo trenerio Dariaus Maskoliūno asistentas Gvidas Markevičius.

"Į Vilagarsiją vyksta ir dabartinių "Žalgirio" žaidėjų, ir, manome, būsimų, todėl norime, kad "Žalgirio" treneris matytų juos ir vertintų. Juolab kad visa žaidimo taktika bus ta pati, kokia žaidžia mūsų pagrindinė komanda. Todėl nutarėme, kad jaunimui vadovaus G.Markevičius, o jo asistentu bus dublerių ekipos treneris Priitas Venė", – sakė "Žalgirio" generalinis direktorius Paulius Motiejūnas.

Vienintelė problema, kad šeštadienį paskutinėse Lietuvos krepšinio lygos (LKL) reguliariojo sezono rungtynėse Vilniuje su "Lietuvos rytu" D.Maskoliūnas komandai turės vadovauti be savo asistento.

"Su D.Maskoliūnu viską suderinome ir susitarėme, jis neprieštaravo, kad G.Markevičius vyktų į Vilagarsiją. Juk mūsų klubui labai svarbu jaunimo ugdymas", – teigė "Žalgirio" direktorius.

Sieks penktojo trofėjaus

"Žalgiris" tradiciniame turnyre Vilagarsijoje dalyvaudavo nuolat ir, P.Motiejūno žodžiais, jau seniai tapo jo dalimi. Tačiau nuo praėjusių metų klubinių komandų jaunimas į šias varžybas renkasi kas antrus metus, nes pradėtas rengti ir turnyras rinktinėms.

Kauno komanda Vilagarsijos turnyrą yra laimėjusi keturis kartus – 2000, 2003, 2004 ir 2006 m.

Kovojant dėl penktojo trofėjaus kauniečių laukia sunki užduotis – varžovai bus stiprūs ir turintys gilias tradicijas.


"Žalgirio" jaunimo komanda

Augustas Pečiukevičius 191 1991 "Aisčiai"

Šarūnas Vasiliauskas 188 1989 "Žalgiris"

Vytenis Lipkevičius 196 1989 "Aisčiai"

Tauras Jogėla 200 1993 "Žalgiris – A.Sabonio KM"

Žygimantas Janavičius 192 1989 "Žalgiris" – "Aisčiai"

Mantas Kadzevičius 193 1991 "Aisčiai"

Vaidas Čepukaitis 207 1989 "Aisčiai"

Mindaugas Kupšas 1991 211 "Žalgiris – A.Sabonio KM"

Adomas Drungilas 205 1990 "Žalgiris – A.Sabonio KM"

Osvaldas Matulionis 199 1991 "Aisčiai"

Siimas Sanderis Venė  203  1991  "Žalgiris"

Vyriausiasis treneris Gvidas Markevičius

Treneris asistentas Priitas Venė

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų