Pereiti į pagrindinį turinį

"Žalgirio" vilčių miestu tapo Barselona

"Žalgirio" vilčių miestu tapo Barselona
"Žalgirio" vilčių miestu tapo Barselona / Tomo Raginos nuotr. Rezultatyvus: J.Mačiulis (su kamuoliu) buvo nesulaikomas – į SLUC krepšį jis įmetė 29 taškus.

Kauno "Žalgirio" krepšininkai, pritrūkę 4 taškų rungtynėse su Nansi SLUC, savo likimo algoritmo Eurolygoje sprendimą atidėjo iki kitos savaitės išvykos į Barseloną.

Rami tik katalonų ekipa

Kita savaitė bus lemiama visiems trims Europos turnyruose žaidžiantiems Lietuvos klubams. Vilniaus "Lietuvos rytas" ir "Šiauliai" jau prieš kelias dienas žinojo, kad paskutinėse savo turnyrų rungtynėse privalės iškovoti pergales, o ketvirtadienį prie šios kompanijos prisidėjo ir "Žalgiris".

Lietuvos čempionams B grupės rungtynėse su SLUC žūtbūt reikėjo pergalės 15 taškų skirtumu, kad kelias į Eurolygos šešioliktuką būtų gerokai paprastesnis. Tačiau kauniečiams pristigo visko po truputį ir Prancūzijos čempionai įveikti 11 taškų persvara – 105:94.

Kitą savaitę kauniečiams užtektų įveikti B grupės lyderius "Barcelona" krepšininkus nors minimalia persvara ir tikėtis, kad arba SLUC (žais namie su Sienos "Montepaschi"), arba Sopoto "Asseco Prokom" (svečiuose su Atėnų "Panathinaikos"), arba abi šios komandos patirs pralaimėjimus. Jei, pasibaigus grupės varžyboms, "Žalgiris", SLUC ir "Asseco Prokom" turės tiek pat pergalių, į šešioliktuką žengs geriausią tarpusavio rungtynių santykį tarp šių trijų ekipų turintis Tomo Pačėso treniruojamas "Asseco Prokom".

"Barcelona" komanda jau yra užsitikrinusi pirmąją vietą B grupėje. "Panathinaikos" dar gali tikėtis pakilti į antrąją vietą, jeigu įveiks Sopoto klubą dideliu skirtumu, o "Montepaschi" suklups Prancūzijoje. Tarpusavyje abi ekipos neturi pranašumo, nes yra pasidalijusios po pergalę 5 taškų skirtumu. Todėl surinkus vienodai pergalių, aukštesnę vietą lems bandras įmestų ir praleistų taškų santykis. Tai reiškia, kad nei "Montepaschi", nei "Panathinaikos" neturėtų atsipalaiduoti paskutiniajame ture.

Žiūrovai dėkojo komandai

Bene pirmą kartą šį sezoną 5 tūkst. sirgalių po rungtynių sporto halėje su SLUC atsistoję skandavo žalgiriečiams "ačiū, ačiū".

Pastebėjus, kad po labai ilgos pertraukos Eurolygoje pergalę vėl šventė lietuviškas "Žalgiris", komandos vyriausiasis Gintaras Krapikas šyptelėjo: "Geriau būtų žaidęs Lorenas Woodsas ir būtume laimėję 15 taškų."

Kiti žalgiriečiai taip pat pernelyg nedžiūgavo dėl antrosios pergalės Eurolygoje, tačiau sutartinai kartojo, kad Barselonoje kausis iš visų jėgų.

"Laimėjome, bet liūdna. Gerai žaidėme puldami, bet gynyboje kai kada pritrūko komandinių veiksmų. Bet, kaip sakė Jonas Mačiulis, laimėsime Barselonoje. Katalonai yra stipriausia grupės komanda, tačiau nepasiduodame iš anksto", – optimizmo ketvirtadienio vakarą stengėsi neprarasti Mantas Kalnietis.

Nustebino teisėjo paskyrimas

Ir G.Krapikas, ir jo kolega SLUC strategas Jeanas-Lucas Monschau rungtynių komentarus pradėjo žodžiu "keista": rezultatas Kaune labiausiai nudžiugino ne laimėtojus, o "Asseco Prokom" komandą.

Tačiau "Žalgirio" treneris Gintaras Krapikas neslėpė nepasitenkinimo, kad rungtynėms Kauno halėje teisėjavo arbitras iš Lenkijos Marekas Cmikiewiczius. "Nekalbu apie arbitrų darbą, tačiau pats paskyrimas atrodo nesuprantamas", – galvą kraipė G.Krapikas.

"Žalgirio"strategas antrą kartą šį sezoną buvo nubaustas technine pražanga, kai antrame kėlinyje priekaištavo arbitrams dėl, jo nuomone, neteisingai skiriamų pražangų komandos aukštaūgiams. "Manau, po tos pražangos vyrai dar labiau užsivedė, nors jos ir neteisinu", – kalbėjo krepšinio specialistas.

Užsivedę žalgiriečiai trečio kėlinio viduryje jau buvo įgiję dviženklį pranašumą (59:49), bet paskui paleido iniciatyvą iš savo rankų, o lemiamo ketvirčio pradžioje net buvo leidę pranašumą įgyti svečiams (78:76).

Jonas Mačiulis sakė, kad buvo planuota taškų atsargą kaupti visas rungtynes: "Mačo pradžioje buvome atitrūkę, bet kai stabtelėjome, varžovai atsitiesė ir tuomet jau dvikovos eiga pasikeitė."

D.Šalenga spėjo, kad meškos paslaugą komandai galėjo padaryti psichologinis spaudimas žūtbūt laimėti 15 taškų ar didesne persvara. "Dabar sunku pasakyti, kaip viskas būtų susiklostę, jei mums būtų užtekę tik pergalės. Gal būtume laimėję ir 20 ar 30 taškų. Tai nėra pasiteisinimas, tačiau tas noras kuo greičiau įgyti persvarą šiek tiek trukdė, prametėme daugybę metimų iš po krepšio, laisvi nepataikėme tritaškių", – samprotavo antras pagal rezultatyvumą "Žalgirio" žaidėjas.

Trūko aukštaūgių indėlio

Paulius Jankūnas ir Tadas Klimavičius ketvirtadienį po krepšiais grūmėsi kaip liūtai, o pirmasis net pasiekė karjeros atkovotų kamuolių Eurolygoje rekordą. Tačiau Eurelijų Žukauską jau pirmoje atakoje smūgiu į veidą iš ritmo išmušė Ricardo Greeras, o antrasis kauniečių vidurio puolėjas L.Woodsas dėl kelio skausmų rungtynes stebėjo nuo suolo.

"Mums pritrūko ne Woodso, o aukštaūgių taškų. Nesvarbu kurio, – savo nuomonę reiškė G.Krapikas. – Vyrams drabužinėje pasakiau, kad tokiose rungtynėse kiekvienas kamuolys yra labai svarbus. Tikriausiai kiekvienas prisiminė tuos momentus, kai pritrūko gal pusės žingsnio, kad būtų atkovotas kamuolys."

L.Woodsas šiomis dienomis turi prisijungti prie komandos treniruočių, ir tikimasi, kad jis sugebės susigrąžinti formą iki kito trečiadienio. Tada "Žalgiris" turės savo šanselį. Savo sezono vilčių mieste – Barselonoje.


Statistika

Kauno "Žalgiris" – Nansi SLUC

2008 01 08, Kauno sporto halė, 5000 žiūrovų

105:94 (19:21, 21:16, 24:21, 41:36).

"Žalgiris": J.Mačiulis 29 (5/6 dvitaškių, 5/10 tritaškių, 4/4 baudų), D.Šalenga 18, P.Jankūnas (5/15 metimų, 17 atkovotų kamuolių, 7 klaidos) ir T.Klimavičius (9 atkovoti kamuoliai) – po 15, M.Kalnietis 12 (4/14 metimų, 5 perdavimai), A.Milaknis 11, Š.Vasiliauskas 5 (Ž.Janavičius, E.Žukauskas).

SLUC: S.Tchicamboud 21, R.Greeras 19 (7/17 dvitaškių, 7 atkovoti kamuoliai, 6 perdavimai), C.Julianas 16, L.Wilsonas 10, A.Akingbala 9, J.Coxas ir M.Morandais – po 7, J.Greeras 3, V.Samnickas 2 (A.Zaki).

Komandų rodikliai: dvitaškiai – 26/46 (56,5 proc.) ir 29/54 (53,7), tritaškiai – 10/32 (31,2) ir 4/13 (30,7), baudos – 23/30 (76,6) ir 24/35 (68,5), atkovoti kamuoliai – 45 ir 32, rezultatyvūs perdavimai – 14 ir 9, perimti kamuoliai – 3 ir 6, klaidos – 13 ir 8, blokai – 9 ir 6.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų