Pereiti į pagrindinį turinį

„Žalgiris" tikisi susikauti

2008-12-10 09:00

Savaitgalį iškovoję svarbią pergalę LKL čempionate, "Žalgirio" krepšininkai šįvakar vėl kausis Eurolygoje. Jų laukia gerokai grėsmingesnis varžovas nei "Lietuvos rytas".

Namie laimėjo viską

Kauno komandą vėlų vakarą Lietuvos laiku Sienoje egzaminuos Italijos čempionai "Montepaschi" krepšininkai, savoje "Palasports Mens Sana" arenoje pralaimintys itin retai. Šį sezoną jie nei Eurolygos, nei Italijos čempionate namie dar nenusileido niekam. Pirmąją "Žalgirio" ir "Montepaschi" dvikovą Kaune 93:67 laimėjo Italijos ekipa.

Ryškiausi "Montepaschi" lyderiai, žvelgiant į statistikos protokolą, yra Lietuvos krepšininkai Kšyštofas Lavrinovičius ir Rimantas Kaukėnas. Pastarasis yra rezultatyviausias (vidutiniškai pelno po 14,8 taško) ir kartu su Romainu Sato – antras pagal naudingumą (14,8 balo) ekipos krepšininkas.

K.Lavrinovičius – naudingiausias "Montepaschi" žaidėjas (vid. 19,8 balo) ir antras pagal rezultatyvumą (vid. 13,2 taško).

Savaitgalį Italijos čempionate "Montepaschi" svečiuose 85:78 parklupdė taip pat Eurolygoje žaidžiančią "Air Avellino" komandą ir iškovojo devintąją pergalę iš tiek pat galimų.

Ekipų padėtis skirtinga

Eurolygos B grupėje Sienos klubas kartu su "Regal Barcelona" ir Atėnų "Panathinaikos" turi po penkias pergales iš šešių galimų ir kartu su Barselonos ekipa jau užsitikrino kelialapį į kitą etapą. Tačiau tai nereiškia, kad "Montepaschi" žaidėjai gali atsipalaiduoti – kiekviena pergalė jiems yra svarbi kovojant dėl pirmosios vietos grupėje.

"Žalgirio" padėtis kitokia. Po rekordinės šešių nesėkmių serijos kauniečiai dar turi teorinių šansų patekti į kitą etapą, bet tam jau reikia ne tik pačių pastangų, bet ir palankių Nansi SLUC ir Sopoto "Asseco Prokom" rungtynių rezultatų.

"Po šeštadienio pergalės prieš "Lietuvos rytą" esame daug geresnės nuotaikos. Bet, svarbiausia, kad ir toliau mūsų žaidimas gerėtų. Manau, žaidėjai suprato, kad gali įveikti bet kuriuos varžovus, jeigu kovos išvien ir padės vienas kitam aikštėje", – mačo išvakarėse kalbėjo "Žalgirio" vyriausiasis treneris Gintaras Krapikas.

Gynėjai jau pasveiko

Į Sieną "Žalgiris" išskrido visos sudėties. Prie komandos prisijungė po anginos sveikstąs Šarūnas Vasiliauskas ir savaitgalį karščiavęs Willie Deane'as.

Dėl skaudamos nugaros keletą treniruočių praleido Eurelijus Žukauskas, bet G.Krapikas tikėjo, kad Sienoje jis galės žaisti.

Pirmajame mače su "Montepaschi" žalgiriečiai kovėsi du su puse kėlinio, vėliau palūžo. G.Krapikas įsitikinęs, kad dabar toks scenarijus neturėtų pasikartoti: "Tuo metu komandoje buvo sudėtinga padėtis ir mes žaidėme beveik be pasirengimo. Noriu tikėti, kad dabar padėtis kitokia ir žaisime protingą komandinį krepšinį. Turime kovoti iki pabaigos kiekvienose rungtynėse ir tik tuomet galime tikėtis pergalės."


"Montepaschi" vizitinė kortelė

Žaidėjas Šalis Pozicija Ūgis

Henry Domercantas JAV Gynėjas 193

Terrellas McIntyre'as JAV Gynėjas 175

Morrisas Finley JAV Gynėjas 180

Benjaminas Eze Nigerija Vidurio puolėjas 208

Marco Carraretto Italija Puolėjas 196

Romainas Sato Centrinė Afrikos Respublika Puolėjas 194

Kšyštofas Lavrinovičius Lietuva Puolėjas 209

Rimantas Kaukėnas Lietuva Gynėjas 192

Tomas Ressas Italija Vidurio puolėjas 208

Davidas Cournoohas Gana Gynėjas 185

Luca Lechthaleris Italija Puolėjas 206

Shaunas Stonerookas JAV Puolėjas 201

Vyriausiasis treneris Simone Pianigiani (Italija)


TV anonsas

Eurolygos B grupės rungtynės tarp Sienos "Montepaschi" ir Kauno "Žalgirio" šiandien 22 val. per TV3.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų