Pereiti į pagrindinį turinį

D. Adomaitis: ALBA provokacijos pavyko, nes buvo eliminuotas D. Ewingas

2016-01-14 07:23
Dainius Adomaitis

Klaipėdos „Neptūnas“ iškovojo pirmąją pergalę Europos taurės „Last 32“ etape. Dainiaus Adomaičio auklėtiniai namuose 73:65 nugalėjo Berlyno ALBA. Dabar visos keturios komandos turi po vieną pergalę ir vieną nesėkmę.

Kaip pagrindinį pergalės raktą D. Adomaitis įvardijo patikimą gynybą. Krešimiras Lončaras nepelnė nė taško, o puolimo lyderis Willas Cherry pataikė tik 2 tritaškius iš 11.

Apie rungtynes: Labai noriu padėkoti sirgaliams. Manau, kad jų tinkama reakcija į įvykius aikštelėje lėmė persilaužimą ir komandos užvedimą. Mano vyrai šiandien gynyboje žaidė labai gerai, įvykdė viską, ko prašėme.

Apie Ewingo diskvalifikaciją: ALBA pradėjo žaisti arti pražangos ribos. Kartais, mano manymu, jos ir buvo, bet aš nesu teisėjas ir negaliu komentuoti. Kaip vyras aš puikiai suprantu D. Ewingą. Kuomet tave provokuoja, kartais nervai neišlaiko. Kaip treneris, žinoma, nesu patenkintas, nes žaidėjai negali pasiduoti provokacijoms. ALBA mus provokavo. Buvo keletas momentų labai ryškių. Galima sakyti, kad jiems pavyko, nes D. Ewingas buvo eliminuotas.

Apie kovą dėl atšokusių kamuolių: Gynyboje turėjome rizikuoti, nes jų žaidimas pagrįstas kova po krepšiu. Taip pat rizikavome su W. Cherry, bet tai pasiteisino. Kuomet yra daug netaiklių tritaškių metimų, tuomet yra ir daug galimybių atsikovoti kamuolį. Tą turime būtinai pagerinti.

Apie Trentą Plaistedą: Jis turėjo tik pora treniruočių. Su Trentu mes ruošėmės žaisti prieš ALBA asmeninę gynybą, bet varžovai dažnai keisdavo savo gynybos schemas. Mums dar reikia laiko norint įvesti jį į žaidimą. Padarius testus pamatėme, kad fizinė forma jo yra gera.

Apie tvarkaraštį: Šeštadienį žaidžiame namuose su Panevėžio „Lietkabeliu“, sekmadienį turėsime treniruotę. Pirmadienį laukia kelionė į Milaną, nes antradienį jau žaisime su „Emporio Armani“. Reikia tikėtis, kad skrydžiai nevėluos ir dar spėsime pirmadienį surengti treniruotę Italijoje.

ALBA komandos treneris Saša Obradovičius po rungtynių nedaugžodžiavo, o tiesiog pripažino, kad jo komanda žaidė prastai.

Apie rungtynes: Sveikinu „Neptūną“, jie nusipelnė laimėti. Klaipėdiečiai gerai susiorientavo aplinkoje ir atliko puikų darbą paskutiniame ketvirtyje, ko negaliu pasakyti mus apie mus. Mes buvome perlaužę rungtynių eigą savo naudai, tačiau persvaros nesugebėjome išsaugoti.

Apie K. Lončarą: Šiandien jis žaidė blogai. Bet tai nėra vienintelė mūsų problema. Šiandien nesužaidė daug mano auklėtinių. Mes nesame komanda, kuri priklauso nuo vieno žmogaus.

Apie teisėjavimą: Kalbant apie D. Ewingo situaciją, aš tik mačiau, kad jis smogė. Tai tik pridarė bėdų jo komandai. Plačiau komentuoti teisėjavimo nenoriu. Esu susikoncentravęs ties savo komanda ir analizuoju, ką mes darome gerai, ar blogai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų