Pereiti į pagrindinį turinį

D. Adomaitis: tai buvo viena lengvesnių "Neptūno" pergalių

2015-12-23 21:13
Dainius Adomaitis
Dainius Adomaitis / Vytauto Petriko nuotr.

Klaipėdos „Neptūnas“ su kaupu revanšavosi Utenos „Juventus“ ekipai už pralaimėjimą pirmajame „Tete-a-Tete Casino-LKL“ čempionato rate. Dainiaus Adomaičio auklėtiniai namuose 82:65 pranoko praėjusio sezono bronzos medalių laimėtojus.

Po mačo surengtoje spaudos konferencijoje Adomaitis labiausiai džiaugėsi komandos nusiteikimu ir patikino, kad jo vyrai nusipelnė laisvadienio.

Apie rungtynes: Esu labai patenkintas žaidėjų nusiteikimu. Matėsi jų didelis noras revanšuotis. Treniruotėse akcentuoti dalykai rungtynėse veikė gerai ir tai mane džiugina. Parodėme, kad galime per trumpą laiką pasiruošti ir sužaisti geras rungtynes.

Apie mačo pradžią: Tai buvo viena lengvesnių viso sezono pergalių. Kartais sunkesnė pergalė duoda daugiau naudos. Kiek kartų per sezoną yra varžybų, kuomet laimime 20 ar 30 taškų? Pagrinde rungtynės yra laimimos ar pralaimimos keletos taškų skirtumu. Džiaugiuosi, kad laimėjome jog įveikėme prieššventinį stresą ir leidome fanams pasidžiaugti gražesniu žaidimu.

Apie mažą varžovų rotaciją: Kai nėra vieno žaidėjo, visada jo vietą užima kitas. Mūsų planas buvo žaisti agresyviai ir išprovokuoti kuo daugiau pražangų. Taikėme agresyvią gynybą.

Apie laisvas dienas: Žaidžiame savo vidinius žaidimus, tad vyrai turės laisvų dienų. Jie nusipelnė kartu su šeimomis susėsti prieš Kūčių stalo. Vis dėlto Kalėdos yra toks metas, kuomet reikia pabūti su šeima ir pasidžiaugti.

„Juventus“ vyriausiasis treneris Antanas Sireika nedaugžodžiavo, tik pripažino, kad klaipėdiečiai šįvakar buvo geresnė komanda.

Apie rungtynes: „Neptūnas“ buvo žymiai stipresnis šiose rungtynėse. Žaidė daug geriau ir pelnytai laimėjo. Suprantu, kokia yra mūsų situacija, tikėjau didesniu mūsų individualiu indėliu, bet nepavyko... Belieka pasveikinti „Neptūną“.

Apie pralaimėtą mačo pradžią: Jeigu varžovai perima kamuolį, jeigu mes nesurezgame rezultatyvios atakos, tuomet nereikia skubėti ir krepšio atakuoti septintą ar dešimtą atakos sekundę. Reikia ieškoti varžovų klaidos 24 sekundes. Krepšinio aikštelėje reikia galvoti.

Apie šventinį laikotarpį: Kiekvienas pralaimėjimas gadina nuotaiką. Šiemet toks tvarkaraštis, kad švenčių nenusimato. Per Kalėdos bus treniruotė, nes 27 dieną turime rungtynes. Kokios čia šventės? Eilinės rungtynės. Galbūt kai grįšiu namo, susitiksiu su šeima, pamatysiu vaikus, tada pajusiu šventę.

Apie Lauryno Samėno debiutą: Vertinu jį teigiamai. Klaidų darė tiek jis, tiek komandos senbuviai.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų