Pereiti į pagrindinį turinį

D. Baslykas atstovaus „Wolves Twinsbet“ komandai

2024-07-13 09:09 diena.lt inf.

Ketverius metus „Šiauliuose“ praleidęs vilnietis Danielius Baslykas grįžta į gimtąjį miestą ir kitą sezoną atstovaus Vilniaus „Wolves Twinsbet“ komandai. Su 197 cm ūgio puolėju pasirašyta dvejų metų sutartis.

Danielius Baslykas
Danielius Baslykas / Betsafe-LKL nuotr.

Praėjusiame „Betsafe-LKL“ čempionate Saulės miesto ekipos kapitonu buvęs 23 metų krepšininkas vidutiniškai rinko po 7,5 taško ir atkovojo po 2,6 kamuolio per 18,3 aikštelėje pralestos minutės. D. Baslykas buvo daugiausiai baudų metimų metęs žaidėjas šiauliečių komandoje.

Šiaurės Europos krepšinio lygoje (ENBL) jis pelnydavo po 7,4 taško, po krepšiai sugriebdavo po 2,8 kamuolio ir atlikdavo po 1,1 rezultatyvaus perdavimo.

„Prie mūsų klubo prisijungė dar vienas jaunas ir vis dar augantis krepšininkas. Danielius gali aštrinti žaidimą, nevengia darbo gynyboje, aukojasi dėl komandos. Žaisdamas Šiauliuose jis pasižymėjo universalumu ir kovingumu, nepaisė autoritetų. Tikimės, kad tokį pat savo veidą jis rodys ir vilkėdamas mūsų komandos marškinėlius“, – kalbėjo „Wolves Twinsbet“ klubo sporto direktorius Donatas Zavackas.

Vilniuje gimęs ir augęs D. Baslykas profesionalo karjerą pradėjo sulaukęs vos 18 m. ir išvyko į Bundeslygoje rungtyniaujantį Veisenfelso „Mitteldeutscher“ klubą. Jame jis atstovavo klubo dublerių „BSW Sixers“ komandai, be to, porą sykių pasirodė aikštelėje ir Bundeslygos rungtynėse.

Po metų vilnietis grįžo į Lietuvą ir pasirašė ilgalaikį kontraktą su „Šiauliais“. Pirmajame sezone buvo paskolintas tuomet dar Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) rungtyniavusiems Mažeikių „Ereliams“ (dab. „M-Basket Delamode“). Vėliau išsikovojo vietą Šiaulių miesto pagrindinėje komandoje ir joje žaidė trejus metus.

D. Baslykas tapo trečiuoju tarpsezoniu prie „Wolves Twinsbet“ prisijungusiu krepšininku. Be jo sutartis su klubu turi Jeffery Tayloras, Vaidas Kariniauskas, Kristupas Žemaitis, Regimantas Miniotas, Matas Jogėla, Anthony Cowanas ir Marekas Blaževičius.