Pereiti į pagrindinį turinį

Europos krepšinio čempionate sieks ir medalių, ir pajamų

2015-02-24 12:16

Kaip surengti nepigų Europos čempionatą ir neįklimpti į skolas? Lietuvos krepšinio federacija (LKF) tikisi, kad jai pavyks išspręsti šią dilemą.

Kaip surengti nepigų Europos čempionatą ir neįklimpti į skolas? Lietuvos krepšinio federacija (LKF) tikisi, kad jai pavyks išspręsti šią dilemą.

Kaune rugpjūčio 6 – 16 dienomis vyksiančios Europos vaikinų (iki 16 metų) pirmenybės po metų pertraukos leis kauniečiams išvysti ryškiausius žemyno talentus. Mat pernai LKF, motyvuodama tokio pobūdžio renginių nuostolingumu, nepretendavo į Europos ar pasaulio jaunimo čempionatus.

„Vėl turime galimybę surengti 16-mečių Europos pirmenybes. Malonu, kad miestas sutiko prisidėti prie gražaus renginio“, – teigė LKF prezidentas Arvydas Sabonis.

„Kauno dienos“ paklaustas apie pasikeitusią federacijos nuostatą nerengti finansiškai nuostolingų jaunimo ar jaunių turnyrų, A.Sabonis atsakė:

„Mes nesakėme, kad tokių turnyrų nerengsime niekados. Pernai to nedarėme, o šiemet nusprendėme apsiimti. Juolab kad turime gana perspektyvią komandą. O čempionato pajamos, žiūrovų lankomumas labai priklauso nuo to, kiek sėkmingai rungtyniauja šeimininkų rinktinė. Tikimės, kad ši mūsų komanda pretenduos į medalius“.

Pirmenybių biudžetas sieks 350 tūkst. eurų. Organizatoriai viliasi, kad apie 90 proc. skirtų lėšų sugrįš per turistų mieste išleistus pinigus.

„Kad įsivaizduotumėte, kokios apimties tai bus renginys, paminėsiu, kad iškart po jo Kaune vyks ir didelis tarptautinis vyrų krepšinio turnyras. Tad mes dalyviams ir svečiams jau užsisakėme 5 viešbučius“, – pasakojo LKF generalinis sekretorius Mindaugas Špokas.

Jo žodžiais, Lietuva turi ir pelningų čempionatų rengimo patirties, tad mėgins pakartoti jų rezultatus.

Nors didžiausi čempionato finansavimo rūpesčiai nuguls ant LKF pečių, nuošalyje neliks ir miesto savivaldybė bei Kūno kultūros ir sporto departamentas (KKSD). Pastarasis pažadėjo skirti apie 30 tūkst. eurų. Savivaldybės indėlis turėtų siekti apie 38 tūkst. eurų, kurie būtų panaudoti mokesčiams už turnyro arenų nuomą ir panašioms reikmėms.

16-a čempionate dalyvausiančių komandų rungtyniaus Sporto halėje bei A.Sabonio krepšinio centro mokyklos salėje.

Šias arenas ir viešbučius inspektavęs „FIBA Europe“ varžybų ir teisėjų skyriaus vadovas Richardas Stokesas pretenzijų rengėjams neturi.

„Grįžtame į miestą, kuriame 2011 metais buvo surengtas Europos vyrų krepšinio čempionatas ir kiti aukščiausio lygio turnyrai. Tad esame ramūs“, – tikino „FIBA Europe“ atstovas.

Lietuvos rinktinė, treniruojama „Šiaulių“ klubo vairininko Gedimino Petrausko, pateko į B grupę su Ispanijos, Graikijos ir Izraelio ekipomis.

Neseniai lietuviai išbandė jėgas prestižiniame turnyre Konijoje, kur pasiekė varžybų finalą, jame nusileidę šeimininkams – Turkijos bendraamžiams.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų