Pereiti į pagrindinį turinį

H. Vorotnikovas: negalime sau leisti pradėti žaisti po vieno ar dviejų kėlinių

2015-10-19 16:12 diena.lt inf.
Henrikas Vorotnikovas
Henrikas Vorotnikovas / jsk.lt nuotr.

Tris pergales ir tris pralaimėjimus po pirmųjų šešerių Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) čempionato rungtynių turintys Jonavos „Petrochemos-Dexteros“ krepšininkai praėjusį pirmenybių savaitgalį patyrė dvi nesėkmes paeiliui.

Kęstučio Naruševičiaus auklėtiniai nusileido 2014-2015 m. NKL čempionato sezono finalo ketverto dalyvėms „Palangos“ ir Marijampolės „Sūduvos-Mantingos“ ekipoms. Jonaviečių gretose naudingiausiai rungtynėse su palangiškiais ir marijampoliečiais rungtyniavo 203 cm ūgio vidurio puolėjas Henrikas Vorotnikovas.

Aukštaūgis mače su „Palanga“ pelnė 21 tašką ir užfiksavo geriausią karjeros pasiekimą kovoje dėl atšokusių kamuolių (14). Susitikime su sūduviečiais 25-erių metų krepšininkas pasižymėjo 11 taškų.

H. Vorotnikovas kartu su tinklalapiu „jsk.lt“ pasidalino mintimis apie praėjusio savaitgalio rungtynes.

- Savaitgalį patirtos dvi nesėkmės NKL čempionate. Ko pritrūko tiek rungtynėse Jonavoje, tiek mače išvykoje su Marijampolės krepšininkais?

- Rungtynėse Jonavoje pirmuosius du kėlinius neapsigynėme keliuose epizoduose ir strigome puolime. Po ilgosios pertraukos padarę išvadas pataisėme klaidų statistiką į gerąją pusę ir grįžome į rungtynes. Kaip bebūtų, mačo pabaigoje sėkmė šypsojosi varžovams ir pralaimėjome. Rungtynėse su Marijampolės ekipa atrodė, kad buvome per daug susikaustę. Antroje rungtynių dalyje pavyko pagyventi puolimą ir pradėjome rodyti savo žaidimą, tačiau to mums neužteko.

- Varžovai buvo itin pajėgūs. Galbūt išryškėjo konkrečios žaidimo dalys, kurias reikia tobulinti?

- Aišku, visada yra, kur tobulėti. Tačiau svarbiausia šiuo metu rungtynėse gerai žaisti visas 40 minučių.  Negalime sau leisti pradėti žaisti po vieno ar dviejų kelinių.

- Pastaruoju metu demonstruoji gana užtikrintus rodiklius, o rungtynėse su Palanga netgi pasiekei karjeros atkovotų kamuolių rekordą. Šiame sezone jautiesi užtikrintai aikštelėje?

- Jau ne vienerius metus rungtyniauju NKL lygoje ir Jonavos klube. Esu pripratęs prie tokio krepšinio lygio ir  aikštelėje jaučiuosi gerai. Nėra taip, jog būtų jaudulio, tiesiog esu užtikrintas savo veiksmais joje.

- Henrikai, kitą penktadienį laukia mūšiai su „Lietkabeliu-2“ ir „Mažeikių“ ekipomis. Varžovai palankūs nutraukti pralaimėjimų seriją NKL čempionate?

- Nei „Lietkabelio-2“, nei, žinoma, „Mažeikių“ komandų negalima nuvertinti. Panevėžio ekipa yra nauja šiame NKL sezone ir nemanau, kad juos galima vien dėl to laikyti nepavojingais. Savo ruožtu „Mažeikiai“ yra stipri ir dar nepralaimėjusi komanda. Kaip bebūtų mes žaisime namuose ir stengsimės iš visų jėgų, kad jie pajustų pirmąjį pralaimėjimo kartėlį.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų