Pereiti į pagrindinį turinį

J. Kazlauską neramina netektys, žaidėjus – spragos

2015-08-17 20:10
Jonas Kazlauskas
Jonas Kazlauskas / Tomo Raginos nuotr.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės treneris Jonas Kazlauskas iš esmės liko patenkintas auklėtinių pasirodymu mače su turkais, tačiau neslėpė: tai, kad pagrindiniam rinktinės „centrui“ Jonui Valančiūnui tenka išskristi į Jungtines Valstijas, gerokai jaukia šio žaidėjo integraciją į nacionalinę komandą.

23 metų 211 cm ūgio J.Valančiūnas nebuvo registruotas dvikovai su turkais. Po mačo J.Kazlauskas atskleidė, jog „centras“ nežaidė ne dėl jo sprendimo.

„Nėra ką slėpti. J.Valančiūnas yra pasiruošęs, bet klubas jam pasiūlė ilgalaikę sutartį ir paprašė, kad Jonas išskristų pasitikrinti sveikatą. Kad nebūtų kažkokių nenumatytų dalykų kaip špagatas Kėdainiuose. Gaila, nes tai griauna pasiruošimą, bet yra kaip yra. Stengiamės padaryti, kad viskas įvyktų kaip įmanoma greičiau“, – dėstė J.Kazlauskas.

Neoficialiais duomenimis, J.Valančiūnui „Toronto Raptors“ klubas pasiūlė sutartį 4 metams, kurios vertė siekia 60 – 70 mln. JAV dolerių.

J.Kazlauskas patikino buvęs patenkintas bendru vaizdu aikštelėje, išskyrus paskutiniąsias 5 min., kai turkai sugebėjo triuškinamą lietuvių pranašumą ištirpdyti iki padoresnio – 86:74.

„Išskyrus paskutines 5 minutes, viskuo kitu buvau patenkintas maždaug 90-čia procentų. Žinoma, buvo ir blogų sprendimų ir nesutarimų, bet to buvo labai minimaliai. Varžovas stiprus ir tai, kaip organizavome ir vykdėme žaidimą, buvo gerai. Tiesa, paskutines 5 min. aikštėje buvo žaidėjai, kurie nesijaučia tvirtai dėl galutinės sudėties. Ir tai pakenkė, nes jie daugiau galvojo apie save, o ne apie komandą“, - sakė J.Kazlauskas.

„Man buvo svarbu, kaip atrodo pagrindiniai žaidėjai, juos noriu kuo geriau įvesti į puikią formą. Šiandien buvo gera proga patikrinti ir kitus, bet nusivyliau nusiteikimu“, - pabrėžė treneris.

Jo kolega Turkijos rinktinės treneris Erginas Atamanas pripažino, jog turkams ypač nenusisekė mačo pradžia.

„Rungtynes pradėjome silpnai, ypač per pirmas kelias minutes, kai leidome įmesti 18 taškų. Mūsų starto penketo žaidėjai, manau, buvo pavargę, nes prieš dvi dienas žaidėme sunkias kontrolines rungtynes Stambule. Atidavėme lietuviams iniciatyvą, o jie namuose žaidžia labai agresyviai. Bandėme varžovus spausti po visą aikštelę, bet nepavyko, nes Lietuvos rinktinė mus nubaudė.

Pralaimėjome, bet surengėme gerą repeticiją, turėjome galimybę leisti pasireikšti jauniems žaidėjams, ypač atsarginiams, kad pamatytume, kuris vertas vietos Europos čempionate“, - kalbėjo turkas.

„Neblogos rungtynės, išskyrus paskutines 5 minutes. Treneris akcentavo, kad pabaigą sužaidėme ne taip, kaip turėjome. Reikia tobulinti kalbėjimąsi gynyboje, kai tą pagerinsime, bus lengviau visiems gintis. Žiūrint į rezultatą, gal atrodo, kad pasiekėme lengvą pergalę, bet rungtynės nebuvo lengvos“, - J.Kazlauskui pritarė ir puolėjas P.Jankūnas.

Jonas Mačiulis pastebėjo ir teigiamų, ir prastesnių momentų.

„Neblogai pradėjome rungtynes tiek puolime, tiek gynyboje. Pirmoje mačo pusėje padarėme pakankamai mažai klaidų. Kamuolys vaikščiojo gerai, gynyboje keitėmės taip pat neblogai. Gal rungtynių pabaigoje truputį atsipalaidavome, gal pritrūko pykčio, kai įėjo turkų jaunesni žaidėjai ir pradėjo kovoti dėl vietos po saule. Kai mūsų žaidėjai bus tikresni dėl vietos komandoje, gal tai pasikeis. Rungtynių pabaigoje buvo blogas ženklas, kad leidome varžovams priartėti“, – pripažino J.Mačiulis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų