Pereiti į pagrindinį turinį

J. Mačiulis: šiandien buvo žaidžiamas krepšinis

2014-09-07 19:50
Scanpix nuotr.

Po trečiajame kėlinyje itin įtempta tapusios kovos mūsų aukštaūgiai penkių taškų skirtumu iškopė į sekantį etapą vyrų Pasaulio krepšinio čempionate. Pirmus du kėlinius žaidę gan užtikrintai, po pertraukos mūsų vyrai grįžo praradę koncentraciją, galbūt – kiek atsipalaidavę. Rinktinės vyriausiasis treneris Jonas Kazlauskas po varžybų komentavo: “Po stiprios pradžios, matyt, praradome koncentraciją, nebebuvome pakankamai stiprūs.”.

“Buvome stipresni, aukštesni, greitesni”

Jam pritarė ir Jonas Mačiulis, iš varžovo šiandien gavęs netikėtą “suvenyrą” – siūlę akyje po nelaimingo Naujosios Zelandijos žaidėjo alkūnės “nusileidimo”. Po varžybų Jonas pripažino, jog kova išties buvo arši. “Varžovas nenorėjo nusileisti iki paskutinės minutės, o vienu metu iškėlė rimtą pavojų mūsų laimėjimui. Vis dėlto šiandien buvome stipresni, aukštesni, greitesni”, – dar varvančiu prakaitu komentavo Mačiulis.

Nuopelnų sau neskiria

Paprašytas pakomentuoti metimą, kuris kritiniu momentu “ištraukė” komandą atgal į teigiamą taškų persvarą, Jonas ypatingo savo nuopelno neįžvelgė. “Kai lieka keturios sekundės – nieko naujo nebeprikursi. Kai esi situacijoje, kurioje buvau aš – belieka tik mesti, nieko kito. Džiaugiuosi, jog šis metimas pasiteisino”.

Nepaisant to, Mačiulis pripažino, jog po pirmajame varžybų kėlinyje patirtos traumos sugrįžti į aikštelę pilnomis jėgomis lengva nebuvo. “Na, bet kai treneris liepia eiti – tenka eiti”, – juokėsi Jonas, žaidimo pabaigoje komandai atidavęs maksimalias jėgas.

Žaidimas buvo teisingas

Žaidėjas pastebėjo, jog vis dėlto šiandienos kova buvo lengvesnė ir malonesnė nei varžybos grupėje. “Zelandai nežaidė kaip regbininkai – buvo teisingas ir įdomus žaidimas. Šiandien buvo žaidžiamas krepšinis”.

Paprašytas pakomentuoti rezultatyviausio rungtynių žaidėjo Jono Valančiūno pasirodymą, komandos draugas pagyromis nesišvaistė – “Taip, Jonas buvo nuostabus – ką ir bepridursi. Tačiau pagyrimus vienas kitam dalinsime, kai nužingsniuosime iki Madrido.” – šypsojos žaidėjas.

Valančiūno triumfas

Tuo tarpu pats Jonas Valančiūnas, tiek Lietuvos, tiek užsienio spaudos šiandien vadintas “žvaigžde” , išliko kuklus. Nors žaidimą jis baigė geros nuotaikos, juokaudamas su žurnalistais ir komandos draugais, NBA žaidėjas pripažino, jog varžovas parodė savo Haka šokiu žadėtą aršumą. “Nesinorėtų pralošti tokioje situacijoje, į kurią vienu metu, po keleto iš eilės taiklių tritaškių, mus pastatė varžovas.”

Tai tarsi paliudijo komandos trenerio Jono Kazlausko vakar tarsi išpranašautą varžovo komandos privalumą – puikų Naujosios Zelandijos žaidėjų taiklumą tritaškiais. Jų dėka ketvirtasis varžybų kėlinys mūsiškiams kainavo daugiausiai emocijų. Praėjus trims paskutiniojo kėlinio minutėms, taškų skirtumas tarp mūsų ir priešininkų komandos po taiklios N. Zelandijos žaidojo atakos mūsiškiams tapo neigiamas.

“Džiugu, jog radom jėgų atsitiesti ir laimėti”, – sakė Jonas Valančiūnas. Jaunasis Lietuvos komandos žaidėjas pritarė Jonui Mačiuliui sakydamas, jog varžovas išties buvo vertas dėmesio ir pareikalavo jėgų bei įtemptos kovos.

Paklaustas, kaip pats vertina savo šiandienos neabėjotiną pranašumą, Jonas nesididžiavo: “Krepšinis – komandinis žaidimas”. Jis nuopelnus skyrė ne sau, o gerai komandos gynybai.

Tuo tarpu po varžybų vykusioje spaudos konferencijoje vyriausiasis komandos treneris komplimentus dalino kiek labiau.

“Jonas Valančiūnas – taip, jis žaidė labai gerai. Tačiau mes nieko kito iš jo ir nesitikėjome. Puikiai pažįstame šį žaidėją ir žinome, jog jis gali būti dar stipresnis. Tai įrodo jo žaidimas šiandien ir žaržybose prieš keletą metų – šiandien Jonas nebežaidžia kaip vaikas. Patirtis ir jėgos tik auga.” –  spaudai sakė Jonas  Kazlauskas.

Spėlionėmis neužsiima

Spėlionėmis ateinančioms varžyboms Lietuvos žaidėjai užsiimti nenori. Jonas Valančiūnas patikino ryžtingą nusiteikimą bet kokioje situacijoje “Prieš bet kurį varžovą teks kovoti”, – pakomentavęs, jog šiame etape prastų komandų nėra, pripažino žaidėjas.

Toliau komadai taikomo lyderių vardo žaidėjai stengiasi nesureikšminti. Jonas Mačiulis spaudai sakė: “Žinojome, jog dar iki varžybų mums buvo klijuojama lyderio etiketė, bet mes to niekada nesureikšminome.”. Žaidėjas tikino, jog kasdienos žaidomas, o ne skambūs vardai atneša pergalę.

Varžovas pripažino mūsų pranašumą

Vienas rezultatyviausių Naujosios Zelandijos žaidėjų Mika Vukona po rungtynių gyrė mūsiškius. “Lietuviai – klasiška komanda. Apmaudu pralaimėti, tačiau žinome, jog šis varžovas to vertas”. Paprašytas pakomentuoti Valančiūno žaidimą, Mika sakė: “Valančiūno dydis ir smūgis – vien tai jau yra stipru. O žinant, kaip nuostabiai jis lošė šiandien, tampa negėda pralaimėti. Jonas be abejonės labai prisidėjo prie mūsų lietuvų komandos stiprios pergalės.” – NBA žaidėjo pasirodymą komentavo varžovas.

Jam pritarė ir Naujosios Zelandijos treneris Nenad Vucinic. “Lietuviai laimėjo pelnytai. Šiandien darėme viską, ką galėjome, bet lietuviai buvo stipresni.

Šiemet mes – jauna komanda, bet buvome labai kovingi. Nors vyrai jauni ir ne itin patyrę, jie – nepasiduodantys. Net šiandien, žinodami, jog mūsų varžovas yra be galo stiprus, kovojome iki galo. Kitą kartą privalome grįžti dar stipresni”, – sakė kovą šiame pasaulio čempionate baigusios komandos treneris.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų