Pereiti į pagrindinį turinį

Karjera NBA – lyg ant amerikietiškų kalnelių

2014-01-08 08:45
A.Morozovo nuotr.

Lietuvos krepšinio rinktinės puolėjui Donatui Motiejūnui vėl nėra vietos pagrindinėje Hjustono "Rockets" komandoje – jis jau ketvirtą kartą per pastaruosius du sezonus išsiųstas į antrinės NBA lygos (NBDL) ekipą "Rio Grande Valley Vipers".

Nepateisino lūkesčių?

Dienraščio "The Houston Chronicle" duomenimis, lietuvis neturėtų užsibūti "Rockets" rezervinėje komandoje – teigiama, kad D.Motiejūnas (arba D-Mo) sužais tik kelias NBDL rungtynes.
"The Houston Chronicle" ne vien stebisi Hjustono klubo strategų bei "Rockets" vyriausiojo trenerio Kevino McHale'o sprendimu, bet ir įvardija galimas D.Motiejūno komandiruotės į "Rio Grande Valley Vipers" priežastis.

"D-Mo – universalus krepšinio talentas, gerai suprantantis žaidimą, puikiai jaučiantis metimo erdvę ir daug dirbantis per treniruotes, – teigė dienraštis. – Vis dėlto jis kol kas nepažengė į priekį tiek, kiek tikėjosi "Rockets", juo labiau kaip iš aukštaūgio, aikštėje keičiančio Dwightą Howardą ar Gregą Smithą. Grįžus į rikiuotę po traumos atsigavusiam Ömerui Aşikui, lietuvis būtų nustumtas į dar gilesnį atsarginių rezervą."

Versija apie neva nepakankamai sparčiai tobulėjantį D.Motiejūną – diskutuotina. Jeigu taip būtų iš tikrųjų, vargu ar "Rockets" vadovai pernai būtų pratęsę sutartį su Lietuvos krepšininku iki 2014–2015 m. sezono pabaigos.

Lyderių liaupsės

Šį NBA sezoną 23 metų 213 cm ūgio D.Motiejūnas vidutiniškai žaidė vos po 8 min. ir per jas pelnė po 2,7 taško, atkovojo po 1,5 kamuolio ir blokavo po 0,4 metimo.

"D-Mo laimėjo mums rungtynes", – po "Rockets" pergalės pernai gruodžio 26-ąją prieš Memfio "Grizzlies" 100:92 sakė vienas Hjustono ekipos lyderių Jamesas Hardenas.

"D-Mo puikiai pasirodė, jis viską darė greitai, padėjo komandos draugams žaidžiant dviese prieš du. Jis pataikė kelis lengvus metimus, tačiau itin patikimai gynėsi ir, svarbiausia, žaidė kietai. Džiaugiuosi juo", – teigė D.Howardas, nors tąkart D.Motiejūnas tepelnė 4 taškus, atkovojo 3 kamuolius ir blokavo 3 varžovų metimus.

"Jis, ko gero, yra mūsų darbščiausias vaikinas", – pridūrė gynėjas Jeremy Linas.

D-Mo nepasiduoda

"Rockets" sakė, kad nori skirti daugiau laiko Motiejūnui žaisti, todėl išsiuntė jį į NBDL. Susigrąžinę vis tiek jam nesuteikė šanso. Mums tai kelia nerimą. Dabar Donatui būtų kur kas geriau žaisti ne NBDL, o Eurolygoje", – po vizito 2012-aisiais į JAV ir susitikimo su Hjustono klubo atstovais kalbėjo Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės vyriausiasis treneris Jonas Kazlauskas.

"Kai esi aikštėje, pasitiki savimi, o ilgas sėdėjimas ant suolo žudo tą pasitikėjimą. NBDL bent leidžia pažaisti", – yra pareiškęs D.Motiejūnas.

"Jis – užsispyręs vaikis, siekiantis savo tikslo. Donatas nori žaisti, maksimaliai išnaudoti savo galimybes ir pyksta, jeigu to negauna. Toks charakteris sportininkui yra geras. Juk NBA sugniuždo net labiau patyrusius krepšininkus", – pernai interviu Lietuvos žiniasklaidai tvirtino pirmasis D.Motiejūno treneris Saulius Marčiukaitis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų