Pereiti į pagrindinį turinį

Kauno "Stumbro" treneris D. Gvildys: komanda susižais per tris savaites

2015-01-19 16:08 diena.lt inf.
Darius Gvildys
Darius Gvildys / V.Knyzelio (LFF) nuotr.

Savaitgalį debiutui Lietuvos futbolo A lygoje besirengiantis Kauno "Stumbras" draugiškose rungtynėse išmėgino jėgas su Kazlų Rūdos „Šilu" ir iškovojo pergalę 3:0 (1:0).

Komandos vyriausiasis treneris Darius Gvildys papasakojo apie šias varžybas bei pasirengimo artėjančiam sezonui procesą.

- Kokie tikslai komandai buvo keliami prieš šias varžybas? Ar esate patenkintas rezultatu ir žaidimu?

- Šiai dienai tiek apie rezultatą, tiek ir apie žaidimą dar neverta kalbėti, kadangi, kaip žinome, du žaidėjai šiuo metu išvykę į rinktinę (U-21 rinktinei Sandraugos turnyre Sankt Peterburge atstovauja E.Skripkinas ir V.Armanavičius - fcstumbras.lt pastaba), D.Stradalovas atstovauja Lietuvos salės futbolo rinktinei, po traumų dar tik atsigauna M.Dapkus ir L.Čerkauskas. Šios varžybos buvo gera proga išmėginti jaunimą, tie kurie turi mažiau žaidybinės praktikos, mažiau rungtyniavo praėjusį sezoną. Norėjau pamatyti jų galimybes ir tiesiog susidaryti bendrą vaizdą apie jų mąstymą aikštėje, kaip greitai jie vertina situaciją. Aišku pasimatė ir susižaidimo stoka, bet įvertinant tai, jog šią ir praėjusią savaitę žaidėjams teko nemaži krūviai, tai panašų vaizdą ir tikėjausi išvysti.

- Kada komanda pradėjo pasirengimą artėjančiam sezonui?

- Pasirengimą pradėjome dar praėjusiais metais, gruožio 15  dieną. Ankstyvą pasirengimo pradžią lėmė, jog esu naujas treneris, norėjosi susipažinti su žaidėjais iš arčiau. Juo labiau, esame labai jauna komanda, noro yra tikrai daug, bet, kaip ir minėjau, kol kas netrūksta ir broko. Pasirengimas vyksta gan neblogai, turime geras sąlygas, jaunimas rodo norą, manau, jog einame teisinga linkme, tačiau reikia bent 2 - 3 savaičių, kad komanda pradėtų „lipdytis". Žinoma, šiuo metu taip pat ieškome žaidėjų silpnesnėms pozicijoms

- Gal jau yra suplanuota ir daugiau draugiškų varžybų?

- Taip, sausio 22 dieną žaisime su Klaipėdos  „Atlantu", 31 dieną su „Trakais", vasario 11 dieną esame numatę varžybas su Talino „Levadia". Dar ieškosime  varžovų tarpuose tarp šių rungtynių, norėtume pasikviesti komandų iš Latvijos, Estijos ar Lenkijos, kurios būtų gero lygio ir galėtume pamatyti tikrąjį savo komandos pajėgumą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų