Pereiti į pagrindinį turinį

K.Kemzūra dėl pralaimėjimo slovėnams nesijaudina

K.Kemzūra dėl pralaimėjimo slovėnams nesijaudina
K.Kemzūra dėl pralaimėjimo slovėnams nesijaudina / Gedimino Bartuškos nuotr.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės treneris Kęstutis Kemzūra po mačo su Slovėnija pernelyg nesijaudino dėl pralaimėjimo, o lietuvių žaidime įžvelgė daugiau teigiamų pusių.

"Sunku pralaimėti. Buvo gerų momentų, žaidėme tikrai neblogai. Žinoma, kartais trūko šalto proto, tinkamesnių sprendimų vienai ar kitai situacijai. Jei žiūrėsime į statistiką, tai pražudė klaidos, kadangi prieš slovėnus 23 klaidos yra tikrai tai yra per daug. Tačiau šiame etape naivu tikėtis, kad jų bus mažai."

Anot K.Kemzūros, jį ypač neramina ne tik klaidos, tačiau ir priešininkų atkovoti kamuoliai. "Komanda dar nėra pasiruošusi 100 procentų. Strigome prieš aikštės gynybą, leidome atkovoti varžovams per daug kamuolių. Nepasinaudojome kaikuriomis geromis progomis, kurias mums suteikė varžovai. Reikėjo žaisti dar agresyviau. Nors ir nemalonu pralaimėti tokioje puikioje atmosferoje, tačiau tai padės mums pajusti tą realybę ir žaidimas gali tik gerėti." Rinktinės treneris varžovų gretose išskyrė du gynėjus - Goraną Dragičių ir Jaką Lakovičų.

"Jie patyrę žaidėjai, tad dažnai žaidė labai agresyviai ir naudingai savo komandai. Pirmoje žaidimo pusėje nesusitvarkėme ir su kai kuriais aukštais slovėnų žaidėjais."

"Niekas nenorėjo pralaimėti. Vyrai įdėjo daug darbo. Yra daug dalykų, nesame visai pasiruošę ir neturime tokie būti. Buvo daugiau dalykų geresnių, ne visada pasisekdavo įmesti, bet svarbiausia susikurdavome tas progas. Geriausia reabilitacija po pralaimėjimo - teisingas ir kryptingas darbas. Namų sienos padeda, bet laimėti reikia mums.

K.Kemzūra išskyrė gerai gynyboje žaidusį M.Lukauskį. "M.Lukauskis sužaidė gerai gynyboje. Apskritai, stebime žaidėjus nuolat, dirbame jau kelias savaites, matome, kiek kiekvienas jų progresuoja, kar kur dar reikia pasitempti. Norisi suteikti žaidimo laiko visiems."

Tuo metu rinktinės puolėjas Darjušas Lavrinovičius nedaugžodžiavo ir teigė, kad nors ir komanda patyrė nesėkmę, bet tai yra stimulas labiau stengtis.

"Pralaimėjome, bet, pagal savo savijautą, galiu teigti, kad dar tik pirmas mačas, dar nelabai susižaidę. Buvo nemažai klaidų. Pralaimėjimas - stimulas daugiau dirbti. Nesėkmė nėra blogai."

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų