Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdos krepšininkai turėjo pripažinti "Sūduvos-Mantingos" pranašumą

2016-04-05 17:50 diena.lt inf.

Klaipėdos "Nafta-Uni-Aksaveriui" NKL ketvirtfinalio serijoje nepavyko antrą kartą įveikti Marijampolės „Sūduvos-Mantingos“ krepšininkų. „Sūduva-Mantinga“ svečiuose 68:58 nugalėjo uostamesčio ekipą ir atsirevanšavo už pirmąją ketvirtfinalio serijos nesėkmę namuose.

Sūduviečiai pirmajame kėlinyje Klaipėdos „Nafta-Uni-Akvaservis“ ekipai iš žaidimo neleido įmesti nė vieno metimo ir iškovoję sudėtingą pergalę išlygino serijos rezultatą – 1-1, rašo marijampoliečių klubo interneto svetainė suduva-mantinga.lt.

Pergalės pamatus Suvalkijos sostinės ekipa pasiklojo pirmajame kėlinyje. Geležine gynyba sukaustę šeimininkus, Mariaus Kiltinavičiaus auklėtiniai antrąjį ketvirtį pasitiko su septyniolikos taškų pranašumu (19:2).

Klaipėdiečiai iš žaidimo nepataikė nė karto ir vienintelius savo taškus rinko baudų metimais.

Visgi NKL čempionams itin prasta rungtynių pradžia pabaigos nereiškė. „Nafta-Uni-Akvaservis“ palaipsniui švelnino savo atsilikimą, kol galiausiai ketvirtajame kėlinyje Ryčio Biliarto dvitaškis su pražanga priartino šeimininkus iki penkių taškų (48:53).

Tačiau „Sūduvos-Mantingos“ lyderiai kartoti trijų dienų senumo klaidų nepanoro. Aurimas Kieža pelnė keturis taškus iš eilės, taip padidindamas savo komandos pranašumą iki septynių taškų (61:54).

Greitoje atakoje taškus pelnyti ir atsilikimą sušvelninti netrukus mėgino Raidas Nacius, tačiau patirtimi pasinaudojęs Gintautas Matulis perėmė kamuolį ir paneigė tokią atakos baigtį.

Liksio laiko šeimininkams buvo per mažai, o desperatiškai pasirinkta pražangų taktika uostamiesčio klubui vaisių neatnešė – Dovis Bičkauskis du kartus ramiai realizavo baudos metimus, taip užtikrindamas gyvybiškai svarbią Marijampolės ekipos pergalę.

Šiose rungtynėse sūduviečiai visiškai apribojo varžovų lyderio Mindaugo Stašio laisvę. Įžaidėjas per 33 minutes iš žaidimo pataikė tik vieną metimą iš 16 ir susitikimą baigė savo sąskaitoje turėdamas 6 taškus ir –1 naudingumo balą.

Tuo metu „Sūduvą-Mantingą“ į priekį vedė Aurimas Kieža. Veteranas per 35 minutes pelnė 22 taškus, sugriebė 17 kamuolių ir surinko 29 naudingumo balus.

Kitas ketvirtfinalio rungtynes komandos žais šį ketvirtadienį Marijampolėje.

„Sūduva-Mantinga“: Aurimas Kieža 22 (17 atk. kam.), Dovis Bičkauskis 19, Gintautas Matulis 9 (8 atk. kam.), Donatas Sabeckis 8 (11 atk. kam.).

„Nafta-Uni-Akvaservis“: Raidas Nacius 15, Rytis Biliartas (11 atk. kam.) ir Viktoras Chodosovskis po 11, Erikas Kubilius 10.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų