Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdos „Nafta-Uni-Akvaservis“ naujo sezono tikslas – geriausiųjų ketvertas

2016-08-24 14:36 diena.lt inf.

Praėjusį sezoną ketvirtfinalyje titulo gynimą baigusi Klaipėdos „Nafta-Uni-Akvaservis“ vyrų krepšinio komanda prieš artėjančias 2016–2017 metų sezono Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) kovas tebejaučia nesėkmės kartėlį.

V. Petriko nuotr.

Tačiau jei praėjusį sezoną uostamiesčio krepšininkai panašaus rezultato tikėjosi ir į prizines vietas nesitaikė, tai šįkart „Nafta-Uni-Akvaservis“ klubas grįžta pilnas ambicijų.

Pasak NKL pranešimo, komanda sugebėjo išsaugoti praėjusio sezono vedlius – Mindaugą Stašį, kapitoną Viktorą Chodosovskį ir Eriką Kubilių. Liko ir jaunieji Ernestas Bružas, Džiugas Slavinskas bei Klaipėdos „Neptūno“ skolinamas Arūnas Mikalauskas.

Žinoma, kad su „Nafta-Uni-Akvaservis“ taip pat treniruojasi iš to paties miesto LCC universiteto persikėlęs Jonas Dumašius. Tikimasi sulaukti ir perspektyvių krepšininkų papildymo iš Klaipėdos krepšinio mokyklų.

Tiesa, tik jaunimu klaipėdiečiai neapsiribos. „Nafta-Uni-Akvaservis“ vadovas Dainius Vaitelis atskleidė, kad klubą turėtų papildyti ir du daugiau patirties turintys aukštaūgiai, o sukirtus rankomis su šiais žaidėjais, buvusių NKL čempionų ambicijos gerokai išaugs.

„Jei mes turėsime tuos žaidėjus, kuriuos planuojame, mūsų tikslai ir vėl bus aukšti. Bet žiūrėsime, kaip pavyks baigti komplektaciją. Aišku, su Marijampolės komanda galbūt nesilygiuosime, bet į ketvertą ir vėl taikysimės“, – sakė D. Vaitelis.

Tačiau „Nafta-Uni-Akvaservis“ patyrė ir netekčių. Į komandą rudenį tikrai nesugrįš svarbios praėjusio sezono figūros – Deividas Keburys ir Rytis Biliartas. Abu šie krepšininkai pasuko į Prancūziją.

Pernai reguliariajame sezone „Nafta-Uni-Akvaservis“ negalėjo pasigirti stabiliu žaidimu. Klaipėdiečiai šventė 18 pergalių ir patyrė 20 pralaimėjimų, o toks rezultatas reiškė 8-ąją vietą. Aštuntfinalyje pajūrio krepšininkams teko varžytis su Joniškio „Delikatesu“, kurį Ryčio Vaišvilos auklėtiniai palaužė tik po atkaklios kovos 3:2.

Visgi klaipėdiečių sezoną baigė „Sūduva-Mantinga“, kuri ketvirtfinalyje „Nafta-Uni-Akvaservis“ nugalėjo 3:1.

„Kalbant atvirai, manau, kad per anksti susitikome su Marijampolės komanda. Būta traumų, negalėjo rungtyniauti Stašys, vėliau žaidė su trauma. Buvo kitų trukdžių. Bet viskas gerai, turime auginti ir jaunimą, taip pat bendradarbiaujame su „Neptūnu“, taigi manau, kad šiuos veiksnius įgyvendinome. Manau, kad ir Marijampolė ketvirtfinalyje suprato, kad jiems nebuvo lengva“, – praėjusį sezoną prisiminė vadovas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų