Pereiti į pagrindinį turinį

Krepšininkai lauks sirgalių ir Madride

2014-09-10 15:20

Jei būtų organizuojami krepšinio sirgalių čempionatai, kuriame komandos varžytųsi dėl išradingumo, triukšmingumo ir lojalumo taurės, Lietuvos "žalieji" kiekvieną kartą dalyvautų finaluose.

Pergalę šventė kartu

Lietuvos krepšinio aistruoliai – tradiciškai išskirtiniai ir Ispanijoje vykstančiose Pasaulio taurės varžybose.

Krepšininkai taip pat nepažeidė tradicijos – po pergalės ketvirtfinalyje prieš Turkijos komandą susitiko su juos palaikiusiais sirgaliais. Vakarėlis buvo surengtas Barselonos architektūriniame muziejuje "Poble Espanyol" įsikūrusiame "Švyturio" bare.

Po atviru dangumi lietuviškos dainos ir sveikinimo šūksniai netilo ilgai. Net karštieji ispanai susidomėję klausinėjo, kokią nacionalinę šventę saliutuoja ši minia ir kokia proga tiek žaliai pasipuošusių žmonių atvyko į Barseloną?

"Noriu padėkoti, kad čia atvažiavote ir mus palaikote. Be jūsų tikrai būtų sunku. Jūsų visų lauksime ir Madride!" – sirgaliams tarė Lietuvos rinktinės kapitonas Paulius Jankūnas.

"Ačiū! Ačiū!" – atsakė jam šimtai Lietuvos krepšinio aistruolių.

Ispanijos sostinėje vyks lemiamos kovos dėl medalių: rugsėjo 13-ąją – mažasis finalas dėl bronzos, 14-ąją – didysis dėl aukso.

Gretos vis gausesnės

– Vienybė ir draugiškumas, nepaisant galutinio varžybų rezultato – tai mūsų krepšinio aistruolių savybės, žavinčios pasaulį, – sakė Arūnas Čižauskas, laikinojo "Švyturio" sirgalių baro Barselonoje vadovas.

– Ar yra kitų šalių sirgalių, kurie, kaip lietuviai, vežiotųsi kartu specialų barą su šalies alumi?

– Mes esame šios gražios tradicijos pradininkai. Per 2011-ųjų Europos čempionatą padėjome panašų barą Lietuvoje įsirengti slovėnams, tad jie taip pat tęsia tradiciją. Tačiau lietuviai – vieninteliai, paskui krepšininkus keliaujantys su savo alumi.

– Kiek sirgalių jau apsilankė jūsų bare Barselonoje?

– Po rungtynių su turkais bus daugiau nei tūkstantis, o kiek alaus išpilstėme, paaiškės tik pasibaigus čempionatui. Manau, kad litrų bus nemažai. Galiu garantuoti, kad lietuviško alaus nepritrūksime, kol bare bus bent vienas sirgalius.

– Koks jūsų, kaip krepšinio aistruolio, stažas?

– Keliauti su rinktine pradėjau 2009-aisiais, bet mūsų komandas palaikau nuo vaikystės – sirgau ir už Kauno "Žalgirio", ir už Vilniaus "Statybos" vyrus. Lietuvos sirgaliai – ypatingi. Keičiasi tik jų kartos – senelių ir tėvų vietas žaliojoje armijoje užima vaikai ir anūkai, tačiau svarbiausia – gretos vis gausėja!

Palinkėjo medalių

Įspūdžiais apie Lietuvos rinktinę pasidaliję užsienio šalių sporto aistruoliai tvirtino: mūsiškiai žaidžia gražų krepšinį.

"Prieš čempionatą neturėjau išskirtinių favoritų. Bet kai pamačiau tiek Lietuvos gerbėjų, ką dar galiu pasakyti? Su jumis, už Lietuvą!" – šūktelėjo Carlas iš Vokietijos. "Lietuvos komanda – puiki. Sėkmės!" – linkėjo Johanishas iš Angolos.

"Sergu už Lietuvą. Kodėl? Juk mes – kaimynai! Reikia pripažinti, kad krepšinyje lietuviai tikrai stipresni už mus", – teigė Piotras iš Lenkijos. "Lietuviai čia žaidžia gražiausią krepšinį. Tikimės, kad jie kovos dėl medalių", – prognozavo Antonio, Jose ir Carolina iš Ispanijos.

"Mano nuomone, Lietuvos rinktinė – viena trijų stipriausių pasaulyje. Linkiu tai įrodyti ir aikštėje", – sakė Stephanas iš Prancūzijos.
 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų