Pereiti į pagrindinį turinį

Krepšinio rinktinė laukia Europos vicečempionų

„Žaidėjų sudėtis panaši į tokią, kokios norėjome ir kokią buvo realiai įmanoma suburti“, – sakė Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės treneris Kęstutis Kemzūra.

Misija: Lietuvos vyrų krepšinio rinktinę mačams su prancūzais ir juodkalniečiais ruoš K.Kemzūra.
Misija: Lietuvos vyrų krepšinio rinktinę mačams su prancūzais ir juodkalniečiais ruoš K.Kemzūra. / E. Ovčarenko / BNS nuotr.

Sąraše – 14 žaidėjų

Vyriausiąjį trenerį Kazį Maksvytį pavaduojantis Kęstutis Kemzūra pasirinko keturiolika krepšininkų, kurie ruošis pasaulio taurės atrankos K grupės mačams su Prancūzijos ir Juodkalnijos komandomis.

Lietuviai su Europos vicečempionais prancūzais susitiks lapkričio 11-ąją Panevėžyje, o su juodkalniečiais – 14 d. Podgoricoje.

„Eurolygoje ir NBA rungtyniaujantys mūsiškiai negali atstovauti rinktinei arba jų atstovavimas yra apsunkintas. Visi kiti, kurie sveiki ir mus domino, atsiliepė. Būtent tai ir džiugina“, – kalbėjo K.Kemzūra.

Trenerio sąraše nėra Kauno „Žalgirio“ krepšininkų, tačiau K.Kemzūra situacijos nedramatizuoja.

Mes norime tapti kuo geresne komanda per trumpą laiką.

„Suprantame „Žalgirio“ reikalus, be to, žaidėjams būtų sunku įsilieti į rinktinę, tai sunkintų procesą, o mes norime tapti kuo geresne komanda per trumpą laiką“, – teigė strategas.

Štabe – B.Matkevičius

K.Kemzūros kolegų štabą papildė Benas Matkevičius.

„Tomas Rinkevičius ir Evaldas Beržininkaitis yra atsakingi už skautingą, o Benas jiems padės. Kita jo užduotis – generuoti tiek puolimo, tiek gynybos idėjas“, – sakė K.Kemzūra.

Šiuo metu NBA vicečempiono Bostono „Celtics“ klube tarptautiniu skautu dirbantis B.Matkevičius – ne naujokas Lietuvos rinktinėje: 2013–2016 m. jis buvo Jono Kazlausko asistentas.

„Iš prancūzų visada galime laukti fiziškumo, energijos, atletiškumo, komandoje yra gerų metikų. Dauguma varžovų suka galvas, kaip sustabdyti jų 221 cm ūgio Victorą Wembanyamą, tad mes nebūsime vieninteliai. Bet kokiu atveju jis dar nėra fiziškai taip subrendęs, kaip kiti žaidėjai, todėl, manau, reikės rasti būdų, kad jis aikštėje nesijaustų komfortiškai, išmušti jį iš ritmo“, – mintimis apie artimiausią dvikovą dalijosi B.Matkevičius.

„EuroBasket“ aidas

Pastarąjį kartą Lietuvos ir Prancūzijos krepšininkai rungtyniavo šiemet rugsėjį Europos čempionato finalo turnyre.

Mūsiškiai pralaimėjo 73:77.

Iš „EuroBasket“ dalyvavusių žaidėjų prancūzų ekipos gretose Panevėžio arenoje turėtų būti vienintelis Andrew Albicy.


Lietuva

Gynėjai, įžaidėjai: A.Velička (ūgis 195 cm, Chemnico „Niners“, Vokietija), K.Žemaitis (192 cm, Alytaus „Wolves“), M.Girdžiūnas (188 cm, Klaipėdos „Neptūnas“), V.Kariniauskas (199 cm, Bambergo „Brose“, Vokietija), M.Normantas (194 cm, Vilniaus „Rytas“).

Puolėjai: E.Žukauskas (201 cm, „Wolves“), E.Bendžius (207 cm, Sasario „Banco di Sardegna“, Italija), G.Masiulis (206 cm) ir G.Radzevičius (197 cm, abu – „Rytas“), M.Kuzminskas (206 cm, Izmiro „Pinar Karsiyaka“, Turkija), D.Gailius (200 cm, „Neptūnas“),

Vidurio puolėjai: M.Blaževičius (211 cm, Santjago de Kompostelos „Obradoiro CAB“, Ispanija), M.Echodas (206 cm, „Rytas“), R.Miniotas (208 cm, „Wolves“).

Treneriai: K.Kemzūra, G.Žibėnas, B.Matkevičius.

Prancūzija

Gynėjai, įžaidėjai: A.Albicy (ūgis 178 cm, „Gran Canaria“, Ispanija), S.Francisko (179 cm, „Peristeri“, Graikija), P.Lacombe'as (193 cm, ASVEL, Prancūzija), N.Langas (196 cm, „Limoges“, Prancūzija), B.Sene (184 cm, „Nanterre 92“, Prancūzija), J.Begarinas (196 cm, „Paris Basketball“, Prancūzija).

Puolėjai: A.Chassangas (204 cm, „JL Bourg-en-Bresse“, Prancūzija), D.Inglisas (206 cm, „Gran Canaria“), Y.Makoundou (207 cm, „Monaco“, Monakas), A.Toupane'as (201 cm, „Paris Basketball“).

Vidurio puolėjai: I.Kamagate (211 cm, „Paris Basketball“), V.Wembanyama (221 cm, „Metropolitans 92“, Prancūzija).

Vyriausiasis treneris V.Collet, treneriai P.Donnadieu, L.Foirest, R.Nelhomme'as (visi – Prancūzija).

K grupė

1. Lietuva  7  1  +68

2. Prancūzija  6  2  +150

3. Juodkalnija  5  3  +38

4. Bosn.-Herceg.  4  4  –27

5. Vengrija  4  4  –77

6. Čekija  3  5  –36

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų