Pereiti į pagrindinį turinį

Pusfinalio duris pravėrę lietuviai: širdelė dar tabaluojasi

2024-08-05 00:16

"Dar nežiūrėjau į veidrodį. Tikrai, streselio yra, širdelė tabaluojasi, bet tuoj turėtų įtampa nukristi", - atsiduso Dainius Novickas. Jo diriguojama Lietuvos trijulių rinktinė olimpinio 3 prieš 3 turnyro ketvirtfinalyje 21:15 įveikė Lenkijos krepšininkus ir pravėrė pusfinalio duris.

Olimpinio turnyro Paryžiuje trijulių krepšinio varžybose klupinėjusi mūsų šalies komanda įsibėgėja.

Rungtynių su lenkais pradžioje mūsiškius į priekį ėmė tempti Evaldas Džiaugys, pelnęs pirmus keturis Lietuvos rinktinės taškus (4:3). Lietuvos gynybos nesugebėję pralaužti lenkai atidavė iniciatyvą lietuviams, o Šarūnas Vingelis šovė iš toli ir Lietuva įgijo jau apčiuopiamą persvarą (7:3). Įpusėjus rungtynėms lietuvių trijulė šiek tiek sustojo, o lenkai geriau kovoję po krepšiu dėl kamuolių švelnino rezultatą (7:5).

Abejos komandos susirinko po 6 pražangas, o šią ribą pirmieji peržengė Lietuvos krepšininkai ir lenkai gavo teisę dviem baudos metimams, kuo jie pasinaudojo ir išlygino rezultatą (8:8). Tuomet geresnę atkarpą sužaidė lietuviai – Š. Vingelis įmetė antrą savo dvitaškį, o dar tašką pridėjo E. Džiaugys (12:9).

Priešininkai prasižengė 7-ąjį kartą, o Š. Vingelis, stojęs mesti baudų vietoje Gintauto Matulio, kuriam lenkų gynėjas prakirto lūpą, padidino pranašumą iki keturių (14:10).

Lenkams atsirišo dvitaškiai metimai, bet lietuviai vis dar buvo priekyje (17:14).

Paskutinėmis sekundėmis lenkai dar bandė gelbėtis dvitaškiais, bet visi jų metimai skriejo pro šalį ir Lietuva šventė pergalę bei patekimą į pusfinalį. Jame lietuviai turės progą atsirevanšuoti grupės etape 18:19 juos įveikusiems Nyderlandų trijulių krepšininkams.

"Dabar daug geriau judėjo kamuolys, nebėra skubotų sprendimų, bereikalingų pikenrolų, kai susikeičia ne į tą pusę. Bet yra ir ką taisyti. Vėl – vaikiškos klaidos, neatsitvėrimai. Aišku, nebe aštuoni, tik du, bet skaudūs, - kalbėjo rinktinės treneris Dainius Novickas. - Patinka komandiškumas ir užtikrintumas, jau pradėjome mesti į krepšį, nesvarbu, kad vienas nepataiko, atsiriša kitiems. Šarūną Vingelį taip varžovai gaudo, kad mūsų aukštiems lengviau".

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų