Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuviai prieš JAV ginasi ir juodu humoru

2014-09-11 12:36

“Kuo skiriasi Lietuva ir Amerika? Lietuva vis dar turi dvynius” – šis juodojo humoro perliukas šiandien – bene populiariausia žinutė socialinėje medijoje ir pokalbiuose per pietus.

“Kuo skiriasi Lietuva ir Amerika? Lietuva vis dar turi dvynius” – šis juodojo humoro perliukas šiandien – bene populiariausia žinutė socialinėje medijoje ir pokalbiuose per pietus. Vakar Jonas Kazlauskas tvirtino, jog pagrindinis koziris prieš JAV rinktinę šiandienos varžybose turi būti gynyba. Tad lietuviai ir ginasi – juokaudami. Kita vertus, kas belieka šaliai, kurios nacionalinė žalioji religija šiandien bus atakuojama stipriausio įmanomo budelio.

Beje, šiandienos Lietuvos – Amerikos susitikimą žyminti istorinė Rugsėjo 11 – oji – ne pirmas kartas, kai šios ekipos susitinka juoduoju kaspinu kalendoriuje pažymėtą dieną. 2010 – aisiais Turkijoje vykusiame Pasaulio krepšinio čempionate Lietuva pralaimėjo JAV rinktinei 89:74. Tiesa, tada Lietuvos rinktinėje nežaidė nei vienas Brolis.

Šiandien būtų sunku rasti lietuvį, kuris vakarui turi kitokių planų nei stebėti ilgai lauktą krepšinio čempionato  kovą ar su kolegomis nesidalintų komentarais bei prognozėmis. Tačiau apžvelgus šiandienos pasaulio spaudą susidaro įspūdis, jog “nerimsta’’ tik lietuviai – pasaulis šiandien mini istorines datas, nesusijusias su sportu.

“ABC News” savo sporto skiltyje šiandien kalba, jog krepšinis Amerikai, jei tai nėra Olimpinių žaidynių krepšinis, “niekad neprilygs amerikietiškajam futbolui” ir susidomėjimas rungtynėmis niekad nebus toks, kokį Lietuvos “žaliai pasipuošusi armija” suteikia savo komandai arenoje. Tai įrodo ir kita amerikietiška spauda, kuri Rugsėjo 11–osios istoriją bei minėjimo įvykius, be abejo, nušviečia daug ryškiau nei šiandienos kovą.

Susidomėjimu šiandienos varžybų baigtimi netrykšta ir turnyro šeimininkai ispanai, tiksliau – katalonai. Šiandien kataloniečiais save vadinantys Barselonos ir apylinkių gyventojai švenčia Katalonijos neprikausomybės dieną – dieną, kai Katalonija buvo prijungta prie Ispanijos ir prarado nepriklausomybę, dėl kurios kovoja ir šiandien. 17 val. 14 minučių, simboliškai žyminčią istorinius 1714 metus, gatvėse pasirodė procesijos ir šventė, nors visą šiandien dieną Katalonijoje nedirba nei viena įstaiga, apribotas transportas. Žinoma, dar viena iš priežasčių, kodėl šiandien vietiniai gyventojai turbūt nė nenori pagalvoti apie krepšinį, tapo vakarykštė Ispanijos ir Prancūzijos rinktinių kova, buvusi paskutine aikštelės šeimininkams ispanams.

Tačiau Lietuvai krepšinis buvo ir bus įvykis, keičiantis dienotvarkes, šeimos pokalbio temas ir išgyvenamas visų trijų milijonų. Šiandien 22 valandą Lietuva vėl turi šansą pažymėti savo istoriją žalia žyme.

O kad laukti audringos kovos su JAV rinktine būtų smagiau, siūlome keletą geriausių lietuvių juodojo humoro perliukų, puošusių socialinių portalų sienas po pergalių su kovų šalimis.

- Po pergalės su turkais – “Suvalgėm kebabą”.
- Po pralaimėjimo Naujajai Zelandijai – “Kirkas Penis išsprūdo lietuviams iš rankų”.
- Optimistiškai prieš Lietuvos kovą su JAV – “Na ir nepasisekė Amerikai, dar vienas tragiškas įvykis Rugsėjo 11 – ąją”.
- Jei pralaimėsime Prancūzijai – “Prieš prancūzus laimėjome, bet pralošėme Afrikai”.
- Po vakarykščio šeimininkų pralaimėjimo “Namo, namo, ispanai namo”.

Kviečiame komentaruose pasidalinti dar negirdėta “liaudies išmintimi”!

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų