Pereiti į pagrindinį turinį

"Lietuvos rytas" - LKF taurės finale

2009-01-23 23:02
"Lietuvos rytas" - LKF taurės finale
"Lietuvos rytas" - LKF taurės finale / Ingos Juodytės nuotr. M.Petravičius (atakuoja) buvo sunkiausiai sustabdomas Vilniaus ekipos žaidėjas.

Vilniaus "Lietuvos rytas" užtrikrintai žengė į Lietuvos krepšinio federacijos (LK|F) Didžiosios taurės finalą.

Lauktos intrigos pirmajame taurės varžybų pusfinalyje Panevėžyje beveik nebuvo.  "Lietuvos rytas" dominavo visas rungtynes ir be didesnio vargo 94:66  (33:18, 16:14, 20:17, 25:17) įveikė "Šiaulius". 

Nugalėtojams 19 taškų pelnė Marijonas Petravičius, 17 - Mindaugas Lukauskis, 13 - Donatas Zavackas. "Šiauliams" Mindaugas Kuzminskas surinko 13 taškų.

Rungtynes komandos pradėjo apylygiai, bet jau 3 min. spurtavo rungtynių favoritai vilniečiai. Ypač aktyvus puolime buvo "Lietuvos ryto" vidurio puolėjas M.Petravičius, vien per pirmą kėlinį surinkęs 9 taškus.

Tačiau "Šiaulių" gynybai neišsprendžiama problema buvo ne tik M.Petravičius. Taikliai atakavo ir kiti "Lietuvos ryto" žaidėjai, o Vilniaus klubo pranašumas augo labai sparčiai - 16:8, 21:8, 28:12. Po pirmo kėlinio švieslentė rodė skaičius 33:18 Rimo Kurtinaičio auklėtinių naudai.

Antro kėlinį jau geriau pradėjo Antano Sireikos komanda. "Šiauliai" buvo sumažinę atsilikimą iki 10 taškų (26:36), bet užteko minutės pertraukėlės, ir vilniečiai susigrąžino iniciatyvą.

Po M.Lukauskio ir Stepono Babrausko tritaškių "Lietuvos ryto" pranašumas tapo nepadorus - 48:28 (18 min.). Per likusį laiką "Šiauliams" pavyko tik keliais taškais sumažinti deficitą.

Trečiame kėlinyje ypatingų permainų neįvyko. Vilniečiai ir toliau išlaikė

16-20 taškų pranašumą. Šiauliečių bandymai spausti varžovus taip pat atrodė desperatiški, o po 30 minučių kovos "Cido" arenos švieslentė rodė 69:49 vilniečių naudai.

Paskutinis kėlinys tebuvo paprastas formalumas. R.Kurtinaitis leido atsikvėpti pagrindiniams savo krepšininkams, o mačą baigė atsarginiai Marius Prekevičius, Martynas Gecevičius, Tautvydas Šležas, Justas Sinica ir Lukas Brazdauskis.

20.15 val. Pane

vėžyje prasidės antrasis LKF taurės pusfinalis - Kauno derbis tarp "Žalgirio" ir "Aisčių".

 

 

 

 

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų