Pereiti į pagrindinį turinį

LKL finalai: "Lietuvos rytas" - per žingsnį nuo titulo

2009-05-15 11:50
LKL finalai: "Lietuvos rytas" - per žingsnį nuo titulo LKL finalai: "Lietuvos rytas" - per žingsnį nuo titulo LKL finalai: "Lietuvos rytas" - per žingsnį nuo titulo LKL finalai: "Lietuvos rytas" - per žingsnį nuo titulo LKL finalai: "Lietuvos rytas" - per žingsnį nuo titulo LKL finalai: "Lietuvos rytas" - per žingsnį nuo titulo LKL finalai: "Lietuvos rytas" - per žingsnį nuo titulo LKL finalai: "Lietuvos rytas" - per žingsnį nuo titulo LKL finalai: "Lietuvos rytas" - per žingsnį nuo titulo LKL finalai: "Lietuvos rytas" - per žingsnį nuo titulo LKL finalai: "Lietuvos rytas" - per žingsnį nuo titulo LKL finalai: "Lietuvos rytas" - per žingsnį nuo titulo LKL finalai: "Lietuvos rytas" - per žingsnį nuo titulo LKL finalai: "Lietuvos rytas" - per žingsnį nuo titulo LKL finalai: "Lietuvos rytas" - per žingsnį nuo titulo

LKL finalo serija pagaliau padovanojo tikrą krepšinio dramą. Vilniaus "Lietuvos rytas" sugebėjo išplėšti pratęsimą, o per jį palaužė dėl pražangų nusilpusį Kauno "Žalgirį".

Chuckas Eidsonas per penkias papildomas minutes tiesiog pjaustė "Žalgirio" gynybą ir atvedė vilniečius į pergalę 100:94 (24:16, 11:20, 15:14, 31:31, 19:13). Kartu vilniečiai serijoje pirmauja 3:1 ir visus reikalus galės išspręsti pirmadienį Kaune.

Pratęsimo nebūtų buvę, bet "Žalgiris" leido varžovams per 11 sek. surengti sėkmingą ataką, o tritaškiu rezultatą išlygino Artūras Jomantas.

C.Eidsonas nugalėtojams pelnė 34 taškus ir atkovojo 10 kamuolių. Artūras Jomantas pridėjo 19 taškų.

Mantas Kalnietis "Žalgiriui" pelnė 22 taškus, Jonas Mačiulis ir Paulius Jankūnas - po 20 taškų.

"Žalgiris" rungtynes baigė be penkias pražangas susirinkusių P.Jankūno (pratęsimo pradžioje paliko aikštę) ir Dainiaus Šalengos (ketvirtame kėlinyje). "Lietuvos ryto" gretose dėl pražangų limito rungtynių nebaigė Milko Bjelica ir Justas Sinica.

Trenerių komentarai

Rimas Kurtinaitis, "Lietuvos rytas":

"Manau, kad mus aplankė sėkmė, kai Jomantas pataikė tritaškį. Bet sakoma, kad sėkmė lydi tuos, kurie stengiasi ir dirba. Tai mums buvo sunkios rungtynės, gerai jas pradėjome, bet antroje pusėje ne viskas klijavosi.

Eidsonas turėjo problemų rungtynių pradžioje, bet įmetė tada, kai labiausiai reikėju. Tačiau nekalbėkime apie vieną žmogų, šiandien didžiuojuosi visa savo komanda, kuri atliko milžinišką darbą.

Nemanau, kad serija jau mūsų rankose. Abi komandos apsitrynė viena su kita, todėl nebebus tokių milžiniškų skirtumų nebebus. Mūsų laukia sunkios rungtynės.

Noriu užjausti "Žalgirį" ir Gintarą Krapiką, bet kaip sakė vienas mano pažįstamas: "Krepšinis - ne seksas. Abiems gerai nebūna."

Gintaras Krapikas, "Žalgiris":

"Labai apmaudu, kad pralaimėjome, nes komanda dirbo ir stengėsi iš visų jėgų. Deja, šiandien mums pritrūko ir jėgų, ir žaidėjų, kad sugrąžintume serijoje pusiausvyrą. Galbūt ir nenusipelnėme pralaimėjimo, bet rezultatas užrašytas juodu ant balto.

Per paskutinę minutės pertraukėlę paprašiau vyrų nesikeisti ginamaisias ir neleisti mesti tritaškio. Deja...

Turime šiek tiek laiko iki pirmadienio ir bandysime atsitiesti. Norime kuo ilgiau pratęsti šią seriją."

 

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų