Pereiti į pagrindinį turinį

LKL sezone teisėjai naudos skubaus vaizdo pakartojimo sistemą

2015-09-08 14:06
Romualdas Brazauskas
Romualdas Brazauskas / V.Petriko nuotr.

Lietuvos krepšinio lyga (LKL) žengia dar viena žingsnį profesionalumo link. Artėjančiame 2015-2016 metų sezone teisėjų darbą palengvins skubaus vaizdo pakartojimo sistema, kurią arbitrai galės naudoti abejotinų momentų peržiūrai.

"Tikimės, kad ateinantį sezoną lygoje panašūs įvykiai, kurie nutiko vakar Rygoje per Lietuvos ir Belgijos rungtynes, nepasikartos. Kiek mačiau, tose rungtynėse nebuvo profesionalaus darbuotojo prie monitoriaus, ten sėdėjo atsarginis arbitras, tad tai taip pat sukėlė problemų teisėjams. Kai testavome naują sistemą, pamatėme, kad reikia nusimanančio žmogaus. Mes matome tą problemą ir LKL pirmenybėse, todėl darysime viską, kad dirbtų kompetetingi žmonės ir tą įrangą išnaudotume šimtu procentų", - teigė LKL generalinis direktorius Romualdas Brazauskas.

Anot įmonės "Televizijos ir ryšio sistemos" atstovo, LKL naudojama skubaus vaizdo pakartojimo sistema bus modernesnė nei ta, kuri yra naudojama Europos čempionato metu.

"Rygoje naudojama kur kas senesnė vaizdo peržiūrų sistema nei mūsiškė, - pažymėjo Andrejus Brickij. - Lietuvos krepšinio lyga pirmoji Europoje naudos specialiai tarptautinei krepšinio federacijai FIBA sukurtą modifikaciją, kuri buvo diegiama bendradarbiaujant su krepšinio teisėjais ir kitais specialistais, atkreipiant dėmesį į visus šiuolaikinius krepšinio poreikius. Pati sistema yra pati pažangiausia pasaulyje, efektyvi ir šiuolaikiška, padeda greitai spręsti žaidimo situacijas per rungtynes. Gali būti surišta su bet kurios arenos švieslente ir dirbti realiame laike, automatiškai padeda pažymėti svarbius momentus, eksportuoti ir naudoti tolimesnėje analizėje."

UAB "Televizijos ir ryšio sistemos" diegiama sistema visiškai neeliminuos klaidos galimybės, bet sumažins tikimybę iki minimumo.

"Šimtaprocentinės galimybės niekada nėra, tačiau turint profesionalią sistemą klaidos tikimybė sumažėja iki minimumo. Tačiau ši sistema išvis panaikins teisėjams galimybę klysti, bet manau labai stipriai palengvins darbą ir sprendimų priėmimą lemiamais rungtynių momentais", - LKL.lt teigė R. Brazauskas.

Sistemą prižiūrės ir aptarnaus LKL rungtynes filmuojančios firmos UAB "Sporto televizija" specialistai, kurie praėjusią savaitę atliko paskutiniuosius bandymus. "Sporto televizija" šiame sezone aistruoliams pateiks dar geresnės kokybės vaizdo transliacijas, įspūdingiausius rungtynių momentus, trenerių ir žaidėjų mintis bei specialius vaizdo reportažus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų