Pereiti į pagrindinį turinį

M. Krzyzewskis: mėgstu Lietuvą – laukia sunkus mačas

2014-09-10 09:04
Mike Krzyzewski
Mike Krzyzewski / Scanpix nuotr.

Vyriausiasis JAV rinktinės treneris Mike`as Krzyzewskis po nesunkiai laimėto ketvirtfinalio mačo prieš Slovėniją atskleidė, kad pusfinalyje tokio pat lengvo pasivaikščiojimo nesitiki. Pasak amerikiečių stratego, Lietuva – krepšinio valstybė, o mūsų rinktinė – pavojingas, energingai ir aistringai žaidžiantis varžovas.

„Lietuvos rinktinės žaidimo šiemet dar nestudijavome, tačiau man jau ne kartą yra tekę susidurti su šia komanda. Aš mėgstu Lietuvą. Tai – tikra krepšinio valstybė. Būsimi varžovai myli krepšinį, žaidžia aistringai, energingai, galingai. Pats esu universitete treniravęs Pocių, su Turkija jis sužaidė puikiai, – pažymėjo M. Krzyzewskis. – Lietuviai žaidžia širdimi. Pagrindinis jungiamasis komandos žaidėjas – Seibutis, rinktinė turi tikrai pavojingą priekinę liniją. Be to, komanda yra gerai treniruojama, todėl mes laukiame sunkių rungtynių“.

Nors Slovėnijos ekipa po ilgosios pertraukos neįstengė pasipriešinti amerikiečiams, jos treneris Jure Zdovcas pareiškė, kad JAV rinktinė šiame čempionate yra įveikiama.

„Amerikiečiai tikrai palaužiami. Netgi pusfinalis jau bus visiškai kitoks, kadangi Lietuva turi jėgos po krepšiu – penkis puikius aukštaūgius. Komandoje yra ir gerų gynėjų, tačiau silpnoji pusė – įžaidėjas. Nepaisant to, bus labai įdomu pasižiūrėti šitą mačą“, – sakė Zdovcas.

Jog ant laurų iš anksto užmigti negalima, tvirtino ir M. Krzyzewskis: „Nėra jokių klausimų. Ši JAV rinktinė – įveikiama. Ypač todėl, kad yra labai jauna. Laimėti tarptautinius turnyrus su jaunais kolektyvais labai sudėtinga. Kuomet nesiseka, jie greitai susierzina, pradeda žaisti fizine jėga paremtą krepšinį“, – dėstė treneris.

Anot amerikiečių stratego, jis daro viską, kad jauna jo komanda žaistų kuo brandžiau.

„2006-ųjų pamoką, kuomet pusfinalyje pralaimėjome Graikijai, mes puikiai išmokome. Darome viską, kad tokie dalykai nepasikartotų“, – šyptelėjo M. Krzyzewskis, kurio vadovaujama komanda šiame čempionate rimtesnio pasipriešinimo kol kas taip ir nesutiko.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų