Pereiti į pagrindinį turinį

M. Krzyzewskis po olimpinių žaidynių paliks JAV rinktinę

2015-10-20 06:24
Mike Krzyzewskis
Mike Krzyzewskis / Scanpix nuotr.

JAV rinktinės strategas Mike'as Krzyzewskis paskelbė, jog Rio de Žaneiro olimpinės žaidynės jam bus paskutinės – po jų specialistas paliks trenerio postą. Naujasis JAV rinktinės vyriausiasis treneris paaiškės dar prieš olimpines žaidynes.

„Taip, tai tiesa. Manau, kad man jau atėjo laikas judėti pirmyn. Kitais metais JAV rinktinėje bus priimta daug svarbių sprendimų dėl komandos sudėties bei trenerių. Naujasis vyriausiasis treneris paaiškės prieš olimpines žaidynes“, – teigė treneris.

M. Krzyzewskis JAV ekipai vadovauja nuo 2005 metų ir per šį laikotarpį jo auklėtiniai iš 76 rungtynių laimėjo 75. Vienintelį pralaimėjimą jo komanda patyrė 2006 metų pasaulio čempionato pusfinalyje, kuriame 95:101 nusileido Graikijos rinktinei.

Stratego komanda tapo Pekino ir Londono olimpinių žaidynių čempione, taip pat triumfavo 2010-ųjų ir 2014-ųjų metų pasaulio čempionatuose.

Pats treneris džiaugiasi komandos rezultatais bei mano, kad be jo likusi rinktinė sugebės tęsti sėkmingą programą.

„Privalome turėti planą, kad išsaugotume sukurtą sėkmingą programą. Manau, kad JAV rinktinė yra pasiruošusi permainoms. Aš labai džiaugiuosi tuo, ką kartu su rinktine pavyko nuveikti per pastaruosius 10 metų“, – sakė M. Krzyzewskis.

Kalbėdamas apie rinktinės sudėtį olimpinėse žaidynėse treneris sakė, jog tikisi, kad daugelis komandos žvaigždžių galės ginti savo šalies garbę.

„Manau, kad jų likimas priklausys nuo trijų dalykų – sutarties, šeimos ir sveikatos. Jei viskas bus gerai, tai mūsų gretose matysime daugelį superžvaigždžių“, – optimistiškai kalbėjo strategas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų