Pereiti į pagrindinį turinį

M. Schilleris džiaugėsi išlaikyta kontrole, T. Walkupu bei aukštaūgių darbu

2021-06-02 18:54
basketnews.lt

Kai po pirmojo finalo serijos kėlinio švieslentėje degė lygus rezultatas – 23:23, atrodė, kad laukia įtemptos rungtynės, tačiau tuomet Kauno „Žalgiris“ parodė Eurolygos komandos veidą.

Martinas Schilleris Martinas Schilleris

Kauniečiai puikiai dirbo tiek gynyboje, tiek puolime, laimėjo antrąjį kėlinį 28:12 ir nuo to laiko kontroliuodami rungtynes dideliu žingsniu priartėjo prie 11-ojo paeiliui Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) titulo (90:75).

Po mačo kauniečių treneris Martinas Schilleris išskyrė skirtingai nusisekusius kėlinius gynyboje.

„Visų pirma, džiaugiuosi pergale – sveikinimai vyrukams. 1-0 – nei daugiau, nei mažiau. Gynybine prasme turėjome labai gerus antrąjį ir ketvirtąjį kėlinius, ne taip gerai sekėsi pirmajame ir trečiajame“, – kalbėjo strategas.

– Rungtynėse puikiai žaidė aukštaūgiai Joffrey Lauvergne'as, Martinas Gebenas ir Augustine'as Rubitas. Ar toks ir buvo planas žaisti per didelius žmones?

– Taip. Joffrey ir Martinas žaidžia centro pozicijoje, Augustine'as gerai žaidė ketvirtoje. Taip, planas buvo žaisti per aukštaūgius.

– Thomasas Walkupas prieš rungtynes buvo pripažintas geriausiai besiginančiu lygos žaidėju ir pasakė daug gražių žodžių apie „Žalgirio“ organizaciją. Ką jūs, kaip treneris, galėtumėte pakomentuoti apie jo ir „Žalgirio“ tarpusavio ryšį?

– Tai labai gražus dalykas. Jau esu minėjęs, kad Thomasas rūbinėje yra laikomas lietuviu – Amerikos lietuviu. Kodėl aš tai sakiau? Nes jis save sieja su šiuo klubu, o jo ir „Žalgirio“ ryšys yra ypatingas.

– Pirmajame kėlinyje „Rytas“ įmetė 23 taškus, antrajame – 12. Kokias korekcijas įvedėte gynyboje?

– Daugiausia intensyvumą, agresyvumą ir šie pagerinti komponentai atnešė mums geresnę gynybą antrajame kėlinyje.

– Antrajame kėlinyje perėmėte iniciatyvą ir kontroliavote rungtynes iki pat pabaigos. Kiek dėl to esate laimingas?

– Labai laimingas, nes dažniausiai, kai turi solidų pranašumą, dažnai atsipalaiduoji per anksti. Nėra taip lengva išlaikyti pranašumą, tačiau vyrukai padarė gerą darbą ir žinoma, esu labai laimingas.

– Pradėjote rungtynes su Luku Lekavičiumi, kuris starto penkete pakeitė Walkupą. Kokia buvo to priežastis?

– Tiesiog jaučiau, kad tokia rokiruotė puikiai tiks rungtynių ritmui ir puolimui prieš „Ryto“ penketuką.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų