Pereiti į pagrindinį turinį

Merginų krepšinio centro tikslas – ruošti pamainą rinktinei

2008-10-17 14:45
Merginų krepšinio centro tikslas – ruošti pamainą rinktinei
Merginų krepšinio centro tikslas – ruošti pamainą rinktinei

Ketvirtadienį buvo pristatytas Lietuvos aukštojo meistriškumo merginų krepšinio centras (LAMMKC) prie Marijampolės žaidimų sporto mokyklos. Renginyje dalyvavę Lietuvos krepšinio federacijos vadovai ir Marijampolės savivaldybės atstovai džiaugėsi pirmuoju tokio pobūdžio centru Lietuvoje ir išreiškė viltį, jog tokių centrų veikla padės stiprinti šalies moterų krepšinį.

Spaudos konferencijoje LKF prezidentas Vladas Garastas pažymėjo, jog aukštojo meistriškumo merginų krepšinio centrų steigimas yra viena iš svarbiausių šalies krepšinio vystymo strategijos krypčių. „Džiaugiuosi, kad Marijampolė pirmoji išreiškė norą prisidėti prie Lietuvos moterų krepšinio vystymo ir šį norą parėmė realiais darbais. Šio centro darbo rezultatai parodys, ar einame teisinga linkme."

Lietuvos Respublikos Seimo vicepirmininkas ir 1997 metais Europos čempionių vardus iškovojusios Lietuvos moterų rinktinės vyriausiasis treneris Vydas Gedvilas pastebėjo, kad prieš daugiau nei dešimtmetį iškovota pergalė gali būti ir vėl pakartota, jei bus nuosekliai dirbama. „Būtina rūpintis Lietuvos moterų krepšinio rinktinės rezervu ir jį ruošti. Federacijos, vietinės valdžios ir šalies politikų bendromis pajėgomis tai turime pasiekti", - centro perspektyvomis neabejojo V.Gedvilas.

Marijampolės savivaldybės mero patarėjas Rimas Vitkus pabrėžė, kad šio centro įsteigimas miestui yra ne tik garbė, bet ir didžiulis įsipareigojimas. „Džiugu, kad šiai idėjai pritarė miesto taryba, nuo pat pradžių projektą įgyvendinti padėjo vidurinės mokyklos direktorius. Mūsų pavyzdžiu netrukus turėtų pasekti ir kiti miestai."

Po spaudos konferencijos, susirinkusieji galėjo stebėti mergaičių krepšinio treniruotę, vėliau buvo parodytos sportininkių gyvenamosios patalpos, treniruočių sporto salė.

Lietuvos aukštojo meistriškumo merginų krepšinio centras buvo įsteigtas 2008 metais birželio mėnesį. Jame treniruojasi penkiolika 13-14 metų mergaičių. Su jaunosiomis krepšininkėmis dirba patyręs Lietuvos moterų krepšinio treneris Stasys Žaliabarštis.

LAMMKC steigimui Marijampolės savivaldybė skyrė per 250 tūkst. litų. Beveik dar tiek pat skyrė Lietuvos krepšinio federacija.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų