Quantcast

Mirė buvęs Ukrainos rinktinės krepšininkas, su G. Einikiu viename klube žaidęs N. Chriapa

Mirė buvęs Ukrainos vyrų krepšinio rinktinės žaidėjas Nikolajus Chriapa. Jam buvo 45-eri metai. Apie tai socialiniame tinkle VK ir „Telegram“ kanale paskelbė Saratovo „Avtodor“ (Rusija) klubas, kuriam krepšininkas atstovavo daug metų.

Mirties priežastis nenurodoma.

„Mirė Nikolajus Chriapa. Nikolajus juodai baltų spalvas gynė nuo 1995-ųjų iki 2001-ųjų metų. 1998-1999 m. sezone jis buvo pripažintas geriausiu jaunu Eurolygos žaidėju. Jam buvo 45-eri metai“, – pranešė „Avtodor“ klubas.

1995 – 1999 m. kartu su N. Chriapa „Avtodor“ komandai atstovavo ir praeityje garsus Lietuvos rinktinės vidurio puolėjas Gintaras Einikis. Ketvirtadienio vakarą jis sureagavo į buvusio bendraklubio mirtį.

„Daug gražių akimirkų buvo. Kolia, ilsėkis ramybėje“ – savo feisbuko paskyroje parašė G. Einikis.

 

 

Su N. Chriapa Saratove kartu žaidė ne tik G. Einikis, bet ir dar vienas buvęs Lietuvos rinktinės žaidėjas Darius Lukminas. Snaiperis „Avtodor“ marškinėlius vilkėjo 1996 –1998 metais.

Beje, tais metais „Avtodor“ vyriausiuoju treneriu dirbo garsus Lietuvos krepšinio specialistas, šį mėnesį 80-ies metų jubiliejų atšventęs Rimantas Endrijaitis.

N. Chriapa gimė 1979 metais Kyjive. Tačiau savo karjerą jis pradėjo „Avtodor“ ekipoje. 207 cm ūgio krepšininkas yra atstovavęs Ukrainos klubams „Odesa“, „Kyiv“, „Budivelnik“ bei Rusijos komandoms – Kazanės „Unics“, Permės „Ural-Great“ ir jau minėtai  „Avtodor“.

2001 ir 2003 metais N. Chriapa atstovavo Ukrainos rinktinei Europos krepšinio čempionate. Jo jaunesnysis brolis Viktoras Chriapa praeityje taip pat buvo garsus krepšininkas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

?

? portretas
sportininko širdis?

Pamenu

Pamenu portretas
Abu broliai Chriapos buvo geri kašiorai.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių