Pereiti į pagrindinį turinį

M.Kalnietis: nepaisant klaidų, rungtynės buvo geros

M.Kalnietis: nepaisant klaidų, rungtynės buvo geros
M.Kalnietis: nepaisant klaidų, rungtynės buvo geros / Šarūno Mažeikos (BFL) nuotr.

Pralaimėjimu draugiškų rungtynių ciklą pradėjusios Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės įžaidėjas Mantas Kalnietis tikino, kad kelti paniką dėl patirtos nesėkmės Slovėnijos rinktinei nereikėtų.

„Gaila, kad pralaimėjome. Bet dėl to nereikia rautis plaukų. Rungtynės buvo geros. Jos mums buvo pirmosios, todėl neišvengėme klaidų. Slovėnai žaidė jau ketvirtąsias draugiškas rungtynes, jie yra gera komanda. Dėl pralaimėjimo panikuoti nereikėtų“, – po rungtynių kalbėjo krepšininkas.

Aikštelėje 24 minutes praleidęs įžaidėjas pelnė 9 taškus ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus.

– Ar tai, kad slovėnai turėjo daugiau žaidybinės praktikos privertė labiau pasitempti?

– Galbūt. Juk tai buvo varžovai iš krepšinio šalies, kurie yra labai stipri komanda. Tai turbūt ir privertė kiek pasitempti. Manau varžybos pavyko. Svarbiausia, kad turime daug uždavinių, kuriuos turime išspręsti.

– Trečiajame kėlinyje buvo pavykę atitrūkti. Ką pavyko pataisyti per didžiąją pertrauką?

– Suaktyvinome šiek tiek gynybą, sėkmingiau ėmėme kovoti dėl atšokusių kamuolių. Visgi ketvirtajame kėlinyje grįžome vėl į tas pačias vėžes.

– Rungtynes pradėjote kur kas sėkmingiau negu varžovai. Kas nutiko vėliau?

– Rungtynes pradėjome su labai geromis emocijomis, o vien su emocijomis pergalės neiškovosi. Žinoma, buvo ir gerų žaidybinių momentų, bet turime ir ką tobulinti. Treneriai mato ką dar reikia taisyti, todėl dirbsime toliau.

– Ar rungtynių eigoje jautėsi, kad žaidimas jau po truputį apsišlifuoja?

– Taip. Būdavo tokiais tarpais nedidelės chaoso bangelės, bet tikrai buvo ir gerų momentų, todėl matyti, kad vienoje ar kitoje situacijoje išgauname tą neblogą žaidimą.

– Kokį įspūdį paliko atmosfera Klaipėdos arenoje?

– Kiekvieno miesto fanai nori įrodyti, kad yra geri fanai, kad ruošiasi čempionai. Pati arena palieka gerą įspūdį. Džiugu, kad turime tokių arenų.

– Kokius uždavinius prieš rungtynes iškėlė treneris?

– Pagrindinis uždavinys nesikeičia – vadovauti komandos žaidimui. Turėjau uždavinį sustabdyti Lakovičių ir Dragičių, bet šios užduoties įgyvendinti nepavyko.

– Su kuriuo iš jų kovoti buvo sunkiau?

– Žaisti prieš juos abu yra vienodai sunku. Tiek Lakovičius, tiek Dragičius yra aukšto lygio krepšininkai ir jie duoda tą rezultatą. Gal kai susitiksime su jais dar kartą jau žinosime kaip juos sustabdyti.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų